Mieszanka do Gofrów i Naleśników Bezglut. BIO 200 g Bauck Hof
5-6 gofrów lub 10-12 naleśników
Składniki:
mąka ryżowa*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monosodowy, skrobia kukurydziana*), sól morska
* produkty rolnictwa ekologicznego
Bezglutenowa uczta dla młodych i starszych dzieci - dzięki nowej mieszance do pieczenia można w jednej chwili wyczarować chrupiące gofry, obfite lub słodkie naleśniki i smaczne amerykańskie naleśniki. Smaczne na sucho czy w owocami, cynamonem lub migdałami.
Do przygotowania do 5-6 gofrów lub 10-12 naleśników:
GOFRY: Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego masła, 80 g cukru i 200 ml mleka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.
NALEŚNIKI: Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml mleka do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.
DANIE WEGETARIAŃSKIE: zamiast jajek i mleka użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego.
Każda partia produktów bezglutenowych Bauckhoff jest analizowana pod kątem zawartości glutenu bezpośrednio po wyprodukowaniu w laboratorium. Wszystkie produkty bezglutenowe są zarejestrowane w niemieckim Celiac Society.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1526 kj/360 kcal
Węglowodany 79 g
- w tym cukry 0,1 g
Tłuszcze 1,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g
Błonnik 2,0 g
Białko 7,1 g
Sól 0,65 g
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.