Mieszanka Klasyczna do Wypieku Chleba Bezglutenowego BIO 420 g Pięć Przemian
Składniki:
płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia*, sól himalajska.
* certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal,
Tłuszcz: 8,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
Wyprodukowano w Polsce przez:
Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.