Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Mieszanka Chlebowa Bezglutenowa, 4 ziarna BIO 450g Denver Food
Wszystkie surowce delikatnie prażone.
Boagata w błonnik
Źródło magnezu
Dobre trawienie
Składniki: ziarno słonecznika prażone BIO 45%, siemię lniane brązowe prażone BIO 33%, pestki dyni prażone BIO 11%, sezam łuskany prażony BIO 11%.
Sposób przygotowania: dodaj 2 jajka, sól i przyprawy wg potrzeb. Po wymieszaniu włożyć do piekarnika na 180 stopni na 45 minut.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 2301 kJ / 549 kcal Tłuszcz - 48 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,9 g Węglowodany - 6,9 g - w tym cukry - 2,7 g Białko - 22,5 g Sól - 0,03 g
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Chleb z Czarnuszką Bezglutenowy Mieszanka do Wypieku 500 g Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka do domowego wypieku chleba, oparta na mące owsianej z dodatkiem nasion i czarnuszki. Wystarczy dodać 500ml gazowanej wody i piec przez 1,5h.
Chleb z Jagodami Goji Bezglutenowy Mieszanka do Wypieku 500 g Pięć Przemian
Wystarczy dodać 0,5 litra wody gazowanej, wymieszać i wstawić na 90 minut do piekarnika.
Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsyp mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do 190°C. 2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. 3. Wsyp mieszankę do miski. 4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody. 5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny. 6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Mieszanka na Chleb Bezglutenowy z Ziaren i Owsa BIO 600 g Bauck Hof
Dodaj tylko wodę. Po upieczeniu wyjdzie około 980g chleba. - bez drożdży, bez mąki, bez dodatku cukru, bezglutenowy, - źródło białka, - bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, - bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, - bogate w błonnik, - zawiera witaminę E, witaminę B1 (tiaminę), witaminę B6, kwas foliowy, potas, wapń, żelazo, cynk, - bogaty w fosfor, magnez, miedź i mangan.
Mix B, Mieszanka do Wypieku Chleba i Pizzy, Bezglutenowa 1 kg Schär Mieszanka mąk przeznaczona do wypieku chleba, bułek, pizzy i ciast drożdżowych. Receptura opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Przepis na chleb i pizzę dostępny jest na opakowaniu produktu.
Mieszanka do Wypieku Chleba Vital Bezglutenowa BIO 315 g Bio Vegan
Sposób przygotowania: potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego, trochę mąki bezglutenowej. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min, następnie krótko wyrobić. Uformować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min., z termoobiegiem lub w 220°C przez 60 min.,bułki piec 20 min. krócej
Mieszanka do Wypieku 9 KETO Bułek Bezglutenowych Ciemnych 310 g Pięć Przemian
Mieszanka dla osób na diecie ketogenicznej.
Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wsyp do miski. 2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. 3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia. 4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach. 5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 6. Wsadź do piekarnika. 7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min. 8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcal Tłuszcz: 5,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 66 g - w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 6 g Białko: 7,2 g Sól: 2,5 g
Informacja alergenna Może zawierać sezam.
Sposób przygotowania Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.