Producenci
Koszty dostawy
Kurier DPD
13.90 zł
Kurier inPost
12.90 zł
Paczkomaty
11.90 zł

Darmowa dostawa od 250 zł

Masło Shea, Spożywcze BIO 200 ml Bio Planete

Dostępność: 98 szt.
Czas wysyłki: wysyłka od 2 do 3 dni
Cena: 30,49 zł 30.49
ilość szt.
Zyskujesz 30 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: BIO PLANETE (oleje i oliwy)
Kod produktu: 4260355585232

Opis

Masło Shea BIO 200 ml Bio Planete

Doskonały do przygotowywania dań, pieczeni, gotowania i smażenia

Z masłem shea BIO PLANÈTE wprowadzamy kawałek Afryki do kuchni europejskiej. Ponieważ „Złoto Afryki” jest tradycyjnie używane nie tylko w kosmetyce i medycynie, ale przede wszystkim jako żywność.

Orzechy shea, które z botanicznego punktu widzenia należą do kategorii jagód, są zbierane ze starych, dziko rosnących drzew masłosza lub masłosza w krajach Afryki Zachodniej i przetwarzane na masło shea na miejscu. Masło shea jest bardziej zrównoważoną alternatywą dla konwencjonalnego oleju palmowego, który ma negatywny wpływ na nasz ekosystem ze względu na jego produkcję w monokulturach o dużej powierzchni.

Stosowanie masła shea

Masło Shea łatwo się rozsmarowuje, ma neutralny smak i jest bardzo dobrze podgrzewane. Dlatego miejscowa ludność tradycyjnie używa miękkiego masła do smażenia i tłuszczu piekarskiego. Szczególna atrakcja: BIO PLANÈTE Masło Shea nadaje wypiekom cudownie chrupiącą opaleniznę. Masło shea nadaje się również jako wegańska pasta do smarowania i może być używane w podobny sposób jak masło zwierzęce - ale oferuje około 50 procent więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Z Masłem Shea BIO PLANÈTE wprowadzamy do kuchni europejskiej kawałek Afryki. Bo „złoto afrykańskich kobiet” tradycyjnie wykorzystywane jest nie tylko w kosmetyce (pielęgnacja skóry i włosów) i medycynie, ale przede wszystkim jako żywność. Masło Shea jest nowicjuszem w branży żywności ekologicznej, gdzie zostało już ogłoszone przez klientów „Najlepszym Organicznym 2021”.

Orzechy shea, które z botanicznego punktu widzenia należą do kategorii jagód, są zbierane w krajach Afryki Zachodniej ze starych, dzikich drzew shea i przetwarzane na miejscu w masło shea, a następnie dezodoryzowane. Masło shea jest bardziej zrównoważoną alternatywą dla konwencjonalnego oleju palmowego, który ma negatywny wpływ na nasz ekosystem ze względu na jego produkcję w monokulturach intensywnie korzystających z ziemi.

Pomysły na przepisy i zastosowania masła shea
Masło shea nadaje się do smarowania, ma neutralny smak i zapach, można je podgrzać do bardzo wysokiej temperatury i dlatego nadaje się do pieczenia i pieczenia. Miejscowa ludność tradycyjnie używa więc miękkiego masła również jako tłuszczu do smażenia i skracania. Cecha szczególna: masło shea BIO PLANÈTE nadaje wypiekom cudownie chrupiącą opaleniznę. Masło shea nadaje się również jako wegańskie pasty do smarowania i może być używane w bardzo podobny sposób do masła zwierzęcego.

Składniki:
masło shea* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcal
Tłuszcz - 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 43 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 42 g
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.

Uwaga:
Masło shea w temperaturze do 28 stopni Celsjusza ma konsystencję stałą. W celu zmiany konsystencji na płynną umieścić produkt w kąpieli wodnej.

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Certyfikat: BIO

Parametry

Kraj pochodzenia składników Burkina Faso
Kraj producenta Francja
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 60
Bez glutenu (z certyfikatem) Nie
Certyfikat BIO Tak
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent ÖLMUHLE MOOG GMBH, KLAPPENDORF 1, 1623 LOMMATZSCH
Dystrybutor Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno

Opinie o produkcie (0)

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl