Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Przygotowanie: zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 15-25 min., al. dente – 9-10 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
Wartość energetyczna w 100 g Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal Tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Weglowodany: 76 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 2,4 g Białko: 14 g Sól: <0,01 g Mangan: 1,7 mg Fosfor: 305 mg Magnez: 115 mg Tiamina (wit.B1): 0,28mg
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Certyfikat:
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Niemcy
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Informacja alergenna: może zawierać śladowe ilości sezamu,soi i orzechów
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal Tłuszcz - 3,6 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,9 g Węglowodany - 72,70 g w tym cukry - 0 g Białko - 1,80 g Sól - 0 g
Kraj pochodzenia składników: Chiny Kraj producenta: Holandia Certyfikat: BIO
Makaron z Ryżu Białego Wstążka Karbowana Reginette Bezglutenowy BIO 225 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron z Ryżu Białego Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 225 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron z Ryżu Białego Skrętka Gemelli Bezglutenowy BIO 225 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron z Ryżu Białego Nitka Filini Bezglutenowy BIO 225 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron z Ryżu Białego Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy BIO 225 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron z Ryżu Białego Literki Bezglutenowy BIO 225 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Opis: Makaron ryżowy konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 0 g - w tym cukry: 0 g Błonnik: 4 g Białko: 0,2 g Sól: 0 g
Sposób przygotowania: Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy. Sposób przygotowania II : Gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy. Sposób przygotowania III : Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni.