Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Sposób przygotowania Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 11-19 minut, al dente 7-9 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Wartość odżywczaw 100 g Wartość energetyczna: 1388 kJ / 329 kcal Tłuszcz: 2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,2 g Węglowodany: 48,2 g - w tym cukry: 2,9 g Błonnik: 15,7 g Białko: 21,7 g Sól: 0 g
Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Polska
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Fabijański Sp. z o.o. ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Różnice kolorystyczne i smakowe: Zboża, z których wytwarzany jest makaron pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Skład produktu: Ekologiczna mąka z grochu (pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej), woda źródlana (Krystalicznie czysta, ze źródła wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały w wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat)
Makaron może zawierać gluten.
Kraj pochodzenia składników: Polska Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Makaron z Soczewicy Czerwonej Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Naturalnie bezglutenowy makaron wyprodukowany z czerwonej soczewicy i krystalicznie czystej źródlanej wody ze źródła Kapella w Sudetach. Dzięki temu bogactwo minerałów zawarte w wodzie, po wysuszeniu zostaje w makaronie. Makaron z czerwonej soczewicy jest dodatkowo bogatym źródłem żelaza, manganu, fosforu i cynku, jak również lekkostrawnego białka.
Składniki Ekologiczna mąka z czerwonej soczewicy, woda źródlana.
Makaron Jaglany Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy Bezglutenowy makaron wyprodukowany z mąki jaglanej oraz śródlanej wody z Gór Kaczawskich w Sudetach. Receptura opracowana specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
Makaron Gryczany na Wodzie Źródlanej, Wstążka Karbowana (Reginette) BIO 300 g Fabijańscy
Skład produktu: Ekologiczna mąka gryczana (pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej), woda źródlana (Krystalicznie czysta, ze źródła wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały w wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat)
Makaron z Soczewicy Czerwonej Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Naturalnie bezglutenowy makaron, stworzony z pasją z najwyższej jakości ekologicznych składników oraz wody źródlanej z serca Sudetów. Dzięki temu zawiera bogactwo minerałów i innych cennych wartości odżywczych oraz doskonały smak.
Makaron Gryczany Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron Gryczany Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.