Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Makaron z Ciecierzycy Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Składniki: mąka z soczewicy*, woda źródlana * certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal Tłuszcz: 5,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 44,3 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 15,5 g Białko: 18,5 g Sól: 0,09 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
180
Bez glutenu (z certyfikatem)
Nie
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Fabijański Sp. z o.o. ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Ekologiczny Makaron Gryczany i Bataty Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana
Inspirowany japońskim makaronem soba makaron na bazie mąki gryczanej, wzbogacony dodatkiem batatów. Dzięki temu zyskuje oryginalny smak i jeszcze więcej wartości odżywczych. Stanowi idealny dodatek do zup, dań z woka oraz dań kuchni azjatyckich.
Składniki: mąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5%, woda. * Składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Produkt wegański. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi i orzeszków ziemnych.
Makaron Gryczany Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron Gryczany Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Makaron Jaglany Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy Bezglutenowy makaron wyprodukowany z mąki jaglanej oraz śródlanej wody z Gór Kaczawskich w Sudetach. Receptura opracowana specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g - Alce Nero Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, mającej na celu uzyskanie smaku podobnego do tradycyjnego makaronu z pszenicy durum. Opracowany specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero Makaron bezglutenowy, wytwarzany według specjalnej receptury mającej na celu odtworzenie smaku tradycyjnego makaronu z pszenicy durum.
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 500 g Alb-Gold
Naturalnie bezglutenowy makaron wyprodukowany z ekologicznej mąki kukurydzianej i ryżowej. Receptura została opracowana specjalnie dla osób nie tolerujących glutenu, by smak makaronu przypominał w jak największym stopniu tradycyjny.
Kształtem przypomina małe uszka, czemu zawdzięcza swoją nazwę. Pochodzi z włoskiego rejonu Pulii, gdzie podaje się go jako składnik sycących sałatek. Receptura makaronu Incola została specjalnie opracowana, by uzyskać tradycyjny smak bez glutenu, specjalnie dla osób z celiakią oraz nietolerancją tego składnika.
Ekologiczny Makaron Penne (Kukurydziano - Ryżowy) Bezglutenowy BIO 250 g Alce Nero Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, mającej na celu odtworzenie smaku tradycyjnego makaronu z pszenicy durum. Opracowany specjalnie dla osób, które nie tolerują glutenu.
Makaron Ryżowy Razowy z Dynią i Imbirem Bezglutenowy Bio 250 g Terrasana
Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
Składniki: mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5%), imbir*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal Tłuszcz - 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g Węglowodany - 65,5 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 5,5 g Białko - 10,9 g Sól - 0 g
Opis: Makaron może być bazą do dań z woka , zup z makaronem i sałatek.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1496 kJ / 353 kcal Tłuszcz: 3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 66,1 g - w tym cukry: 1,1 g Białko: 5,9 g Białko: 10,9 g Sól: 0 g
Informacja alergenna: Może zawierać soję i gluten.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Japonia Certyfikaty: BIO
Makaron Spaghetti alla Chitarra Bezglutenowy 250 g Incola
Charakterystyczny dla włoskiego regionu Abruzji Produkowany z użyciem narzędzia przypominającego gitarę, przyjął nazwę tego instrumentu. Podawany z sosami jest ulubioną potrawą Europejczyków.
Składniki: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza. Bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez tłuszczy uwodornionych.
Sposób użycia: Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.
Informacja o alergenach: Nie zawiera glutenu, jaj, soji, mleka.
Wyborny makaron podawany z rosołem lub inną ulubioną zupą.
Składniki: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza. Bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez tłuszczy uwodornionych.
Sposób użycia: Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6 do10 minut, w zależności od upodobania twardości.
Informacja o alergenach: Nie zawiera glutenu, jaj, soji, mleka.
Makaron z Ciecierzycy Bezglutenowy BIO 300 g Alb-Gold
Składniki: Mąka z ciecierzycy*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1517 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 5,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 3,9 g Błonnik: 14 g Białko: 20 g Sól: <0,01 g
Gotować przez ok. 5 min.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać soję.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj Producenta: Niemcy Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo UE Certyfikat: BIO, Bezgluten
Makaron z Ryżu Tajskiego Bezglutenowy BIO 250 g Terrasana Klasyczny makaron ryżowy o delikatnym smaku. Idealny jako dodatek do zup, dań z woka oraz dań kuchni azjatyckich.
Makaron z Soczewicy Czerwonej Świderek Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Naturalnie bezglutenowy makaron wyprodukowany z czerwonej soczewicy i krystalicznie czystej źródlanej wody ze źródła Kapella w Sudetach. Dzięki temu bogactwo minerałów zawarte w wodzie, po wysuszeniu zostaje w makaronie. Makaron z czerwonej soczewicy jest dodatkowo bogatym źródłem żelaza, manganu, fosforu i cynku, jak również lekkostrawnego białka.
Składniki Ekologiczna mąka z czerwonej soczewicy, woda źródlana.
Makaron z Ciecierzycy Muszla Gnocchi Sardi Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.