Mąka Żytnia Chlebowa Nadbużańska Typ 720 BIO 1 kg Młyny Wodne
Mąka o niskim stopniu przemielenia oczyszczonych, rozdrobnionych 100% ziaren żyta pochodzących z nadbużańskich, certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Mielona „tak jak dawniej”, wraz z cennymi dla diety zarodkami, pradawną technologią wymiału mąk chlebowych w nadbużańskich młynach wodnych. Zawiera drobiny otrąb żytnich – naturalnego źródła błonnika i składników mineralnych, przede wszystkim: żelaza, fosforu i magnezu oraz witamin z grupy B. To podstawowa mąka do wyrobu chleba żytniego, dietetycznych ciasteczek żytnich, niezbędna do zrobienia zakwasu i żurku domowego. Odpowiednia mąka do sporządzania dietetycznych panierek dań mięsnych i jarskich.
Składniki: mąka żytnia chlebowa* typ 720 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO
Atrybuty produktu
Kraj pochodzenia składników
Polska
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Żurek to jedna z charakterystycznych zup dostępna w naszym tradycyjnym menu. Kluczowa potrawa wielkanocna równie chętnie jest przygotowywana na co dzień, stanowiąc wyrazistą propozycję dania obiadowego. Aby zupa miała wyjątkowy smak, warto przygotować ją, wykorzystując zakwas na żurek z mąki żytniej 1850.
BioBabalscy to producent żywności oferujący produkty BIO najlepszej jakości. W ofercie znajduje się szereg mąk ekologicznych, w tym mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000. Żyto to zboże pochodzące z Bliskiego Wschodu, od 3000 lat pełniące istotną funkcję w żywieniu człowieka. Mąka żytnia 2000 powstająca z ziaren żyta to bogactwo wielu wartości odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Cena:
8,45 zł
Cena regularna:
10,69 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
8,72 zł
Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
Ekologiczna Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1kg Bio Planet
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Mąka żytnia nadaje wypiekom bardzo wytrawny charakterystyczny posmak. Mąkę żytnią typ 2000 polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
Mąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka ŻYTNIA chlebowa najlepiej sprawdzi się do przyrządzania domowych wypieków. Szczególnie cieszy się uznaniem jako podstawowy składnik do pieczenia chleba czy do przygotowania zakwasu na żur. Aromat, który unosi się po domu po upieczeniu świeżego chleba na zakwasie ma niejednego amatora. Mąka ŻYTNIA typ 720 polecana jest też do ciast, spodów do pizzy, ciasta makaronowego.
Ekologiczna Mąka ŻYTNIA typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.
Składniki: ŻYTO ekologiczne pochodzące z kontrolowanych polskich gospodarstw ekologicznych
Mąka chlebowa średniego stopnia przemiału z oczyszczonych, rozdrobnionych 100% ziaren pszenicy pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych. Mielona „tak jak dawniej”, wraz z cennymi dla diety zarodkami, pradawną technologią wymiału mąk chlebowych w nadbużańskich młynach wodnych. Jest źródłem skrobi i białka, jak również wapnia, magnezu, potasu czy fosforu.
Mąka luksusowa jasna wysokiego stopnia przemiału z oczyszczonych, rozdrobnionych 100% ziaren pszenicy pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych. Mielona „tak jak dawniej”, wraz z cennymi dla diety zarodkami, pradawną technologią wymiału i rafinacji mąk jasnych pszennych w nadbużańskich młynach wodnych. Szczególnie polecana jest Osobom na diecie lekkostrawnej. Jest źródłem węglowodanów, dostarcza wapnia i żelaza.
Mąka o unikalnych walorach smakowych i wszechstronnych prozdrowotnych właściwościach orkiszu – zboża spokrewnionego z pszenicą. Mąka luksusowa jasna wysokiego stopnia przemiału odplewionych, obłuszczonych, oczyszczonych i rozdrobnionych 100% ziaren orkiszu pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych.
Mąka o unikalnych walorach smakowych i wszechstronnych prozdrowotnych właściwościach orkiszu – zboża spokrewnionego z pszenicą. Zapomniany na wiele dziesięcioleci, nie został poddany modyfikacjom. Mąka chlebowa średniego stopnia przemiału odplewionych, obłuszczonych, oczyszczonych i rozdrobnionych 100% ziaren orkiszu pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych. Jej wartość odżywcza jest zdecydowanie większa niż pokrewnych mąk pszennych chlebowych. Zawiera więcej witaminy PP, B-karotenu i witamin A, E i z grupy B, cynku, miedzi, selenu, żelaza, fosforu, magnezu i wapna. Odznacz się dużą zawartością kwasu krzemowego odpowiadającego za zdrowe włosy, paznokcie, skórę i układ pokarmowy.
Ekologiczna Mąka Żytnia Typ 960 BIO 1 kg Bio Planet
Mąka powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Doskonale nadaje się do wypieku pieczywa na zakwasie oraz przyrządzania zakwasu na żur. Dobrze łączy się z innymi mąkami, nadając wypiekom charakterystyczny, wytrawny smak.
Problem zaśmiecenia naszego naturalnego środowiska z roku na rok staje się coraz bardziej palący. Statystyki rosną w niepokojącym tempie, dlatego coraz większa liczba świadomych konsumentów stara się wprowadzać w życie swoich rodzin, firm i środowisk, w których funkcjonują, dwie dopełniające się zasady: mniej śmieci (czyli „less waste”) oraz w wersji bardziej radykalnej „brak śmieci” (czyli „zero waste”).
W poprzednich wpisach pokazaliśmy, jak sprawnie i poprawnie złożyć zamówienie na naszej stronie biosklep.com.pl oraz zapoznaliśmy Cię z pracą osób obsługujących system zamówień, przyjmujących dostawy oraz kompletujących towar do spakowania.
Zapewne część Klientów korzystających ze sklepów internetowych zastanawia się, jak naprawdę to wszystko działa? Dlaczego niektóre sklepy w sieci oferują niższe niż w stacjonarnych ceny, dlaczego tu trzeba zapłacić za dostawę, a tam jest ona gratis? Co dzieje się z towarem od chwili kliknięcia „Zamów” aż po dzwonek kuriera do drzwi?
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.