Mąka Pszenna Jasna BIO 1 kg Alce Nero
Typ 0
Ekologiczna mąka z pszenicy miękkiej Alce Nero typ „0” produkowana jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy uprawianej w Emilii Romagna, której ziarno jest mielone, pozbawione jedynie części zewnętrznych. Polecany do wypieku chleba, pizzy, focaccii i wrapów.
Jest idealna do wypieku chleba, bułek lub do pizzy - można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto.
Mąkę z pszenicy miękkiej typu „0” otrzymuje się przez zmielenie uprzednio obłuszczonego ziarna, uzyskując w ten sposób mąkę o niskiej zawartości otrębów, którą następnie przesiewa się, aż do uzyskania białego proszku.
Mąka z pszenicy miękkiej Alce Nero typ 0 jest mielona w cylindrach. Szlifowanie cylindrami odbywa się dzięki dwóm lub więcej cylindrom stalowym, gładkim lub rowkowanym, równoległym i obracającym się wokół własnej osi.
Dzięki działaniu mechanicznemu opartemu na ściskaniu, cięciu i użyciu, ziarna są kruszone, przechodząc między cylindrami rozstawionymi w zależności od wielkości ziarna, jaką chcesz nadać mące.
Składniki:
mąka pszenna*
(* certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1541 kJ / 367 kcal
Tłuszcz: 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 76 g
- w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0,002 g
Informacja alergenna
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten oraz soję.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.