Mąka Pszenna Jasna Nadbużańska Typ 550 BIO 1 kg Młyny Wodne
Mąka luksusowa jasna wysokiego stopnia przemiału z oczyszczonych, rozdrobnionych 100% ziaren pszenicy pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych. Mielona „tak jak dawniej”, wraz z cennymi dla diety zarodkami, pradawną technologią wymiału i rafinacji mąk jasnych pszennych w nadbużańskich młynach wodnych. Szczególnie polecana jest Osobom na diecie lekkostrawnej. Jest źródłem węglowodanów, dostarcza wapnia i żelaza.
Stosowana wszechstronnie do wyrobu różnych ciast: francuskich, drożdżowych, kruchych, „lekkich” biszkoptowych, smażonych takich jak: racuchy, pączki, faworki, naleśniki. Doskonała do przygotowywania pierogów, klusek, knedli, makaronu czy kopytek. Używana do zagęszczania sosów, zup i innych potraw.
Wyborna mąka do sporządzania delikatnych panierek dań mięsnych i jarskich.
Składniki:
mąka pszenna* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1460kJ / 344 kcal
Tłuszcz 1,7g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany 69g
- w tym cukry 1,1g
Błonnik 12g
sól: 0g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.