Ekologiczna Mąka Orkiszowa Graham typ 1850 1 kg Babalscy
Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie. Początki jego uprawy sięgają 8 tysięcy lat przed naszą erą. Niegdyś bardzo popularne ziarno używane do wypieku chleba, z czasem zapomniane, dziś wraca do łask. O jego właściwościach przekonali się lekarze i żywieniowcy z całego świata. Uprawiamy i do produkcji produktów używamy orkisz odmiany SCHWABENKORN.
Właściwości mąki orkiszowej
Ziarna orkiszu są bogate w wiele cennych składników odżywczych i witamin takich jak A, E i D oraz kompleks witamin z grupy B. Źródło fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i kobaltu przyczynia się do wielu cennych właściwości dla zdrowia. Ziarna zawierają również kwas krzemowy, mający duży wpływ na wygląd skóry, włosów i paznokci a także dba o zdrowie układu pokarmowego.
Osoby dbające o sylwetkę powinny sięgać po produkty bogate w błonnik pokarmowy. Taka jest właśnie mąka orkiszowa razowa, gdyż potrawy z niej przygotowanie zapewniają długotrwałe uczucie sytości oraz pobudzają do działania pracę jelit.
Dania z mąki orkiszowej BIO
Mąka orkiszowa razowa jest doskonałym produktem do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów i chleba. Bogactwo jej wartości odżywczych nadaje potrawom zdrowego charakteru, przy tym pozwala cieszyć się ich doskonałym smakiem.
Dbając o zdrowie czerp z natury to, co najlepsze.
Składniki:
100% mąka z pszenicy orkisz typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1516 kJ / 359 kcal
Tłuszcz: 2,23 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 71,23 g
- w tym cukry: 3 g
Błonnik: 5,89 g
Białko: 10,34 g
Sól: <0,01 g
Kraj producenta: Polska
Certyfikaty: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.