Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Mąka Mix do Wypieku Chleba Bezglutenowy BIO 800 g Bauck

Dostępność: 7 szt.
Czas wysyłki: do 3 dni roboczych
Cena: 21,49 zł 21.49
ilość szt.
Zyskujesz 21 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
Kod produktu: 4015637824581

Opis

Mąka Mix do Wypieku Chleba Bezglutenowy BIO 800 g Bauck

Opis:
Nasza mieszanka jest idealna do wypieku pieczywa, bułek, pieczywa chrupkiego, płaskich chlebów, ciasteczek imprezowych i pizzy. Ta mieszanina jest kontrolowana na brak obecności glutenu i nadaje się do diety bezglutenowej oraz osób z celiakią.

Na opakowaniu znajdziesz różne wskazówki dotyczące przepisów i instrukcje przygotowania z kuchni Bauckhof dla:
• Ciasto Quark - do szybkiego wypieku bułeczek, ciabatty i ciastek imprezowych 
• Różne pieczywo, bułki, pizza, pieczywo chrupkie i chleb

Każda partia naszych produktów bezglutenowych jest analizowana pod kątem zawartości glutenu w naszym laboratorium bezpośrednio po produkcji. Wszystkie produkty bezglutenowe są zarejestrowane w niemieckim Celiac Society.

Składniki:
Skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka jaglana pełnoziarnista*, gryczany zaczyn w proszku* (mąka gryczana*, mąka quinoa*, kultury starterowe), zagęszczacz: guma guar*
* produkty z rolnictwa ekologicznego

Informacja alergenna:
Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Przykładowe przepisy:
Chleb z foremki:
500 g Mix mąk, 1 paczka suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 475ml letniej wody, 1 łyżka stołowa oleju. Mix mąk wymieszać z suchymi drożdżami, cukrem i solą. Dodać wodę i olej i wyrabiać mikserem ok. 5 min. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem 25cm formy do pieczenia. Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą. Na koniec wypędzlować olejem. Przykrytą blachę zostawić w ciepłym pomieszczeniu na 20 min. Piec ok. 60 min. w temp. 200°C.

W automacie do pieczenia chleba:
Ilość wody zredukować do 425 ml. Najpierw wodę, potem resztę składników włożyć do pojemnika. Piec używając program szybki. Podczas procesu ugniatania 2-3 razy oddzielić ciasto od brzegu, żeby składniki dobrze wymieszać.
Wskazówka: Dzięki dodaniu cukru (jak w przepisie) chleb jest lepszy i zarumieniony. Można w ogóle nie dodawać cukru lub zastąpić go 1 łyżeczką miodu, syropu z agawy czy syropem z buraków cukrowych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1475 kj/348 kcal
Tłuszcze: 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 78 g
- w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,01 g

Kraj producenta: Niemcy
Certyfikaty: BIO, Bezgluten
BioBezgluten

Parametry

Kraj producenta Niemcy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Tak
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl