Mąka Gryczana Razowa Typ 2000 BIO 500 g Babalscy
Spożywanie mąki gryczanej oraz kaszy gryczanej uznawane jest za bardzo korzystne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Po pierwsze dostarczają wiele niezbędnych minerałów i mikroelementów, po drugie są źródłem licznych witamin. Po trzecie w ziarnach gryki są związki spełniające rolę przeciwutleniaczy.
Mąka gryczana - gwarancja zdrowych wypieków
Mąka gryczana pełnoziarnista to produkt, w którym znaleźć można spore pokłady pierwiastków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zaliczyć można do nich między innymi cynk, miedź, mangan, selen, potas, sód, wapń i magnez. To również źródło witamin z grupy B bezpośrednio wpływających na kondycję układu nerwowego i witaminy E, określanej mianem witaminy młodości i będącej silnym przeciwutleniaczem
Mąka z kaszy gryczanej niepalonej - zastosowanie
Mąka gryczana, jaką oferuje producent żywności BioBabalscy, znajdzie zastosowanie w kuchni każdego smakosza zdrowych, aromatycznych potraw. Mąka gryczana pełnoziarnista to pełnowartościowa baza do produkcji domowego makaronu, naleśników, blinów, ciast i ciasteczek. Mąka z kaszy gryczanej może być również śmiało dodawana do wypieków domowego pieczywa - zarówno chleba, jak i bułek. Tego typu składnik nada wypiekom wyrazistego smaku.
Wybierając produkty BIO, zyskujesz pewność, że na Twoim talerzu lądują pełnowartościowe składniki, które dostarczą Ci porcję witamin i wartości odżywczych niezbędnych do prawidłowego działania organizmu.
Składniki: 100% mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1404 kJ/ 331 kcal
Tłuszcz: 0,70 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 2,60 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 7,20 g
Sól: 0,01 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.