Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wartości odżywcze w 100 g: Energia: 1742 kJ/414 kcal Tłuszcz: 7,5 g - w tym kwasy nasycone: 3,2 g Węglowodany: 62 g - w tym cukry: 0,4 g Białko: 18 g Sól: 0,05 g
Kraj pochodzenia składników: Indie Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Parametry
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Wartości odżywcze w 100 g: Energia: 1742 kJ/414 kcal Tłuszcz: 7,5 g - w tym kwasy nasycone: 3,2 g Węglowodany: 62 g - w tym cukry: 0,4 g Białko: 18 g Sól: 0,05 g
Kraj pochodzenia składników: Indie Kraj producenta: Polska
Mąka żołędziowa była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąka zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez , czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mąka z Kasztanów Jadalnych Bezglutenowa BIO 250 g Viands
Mąka kasztanowa polecana jest jako dodatek do pieczenia chleba, ciast, naleśników, kruchych ciasteczek. Może być łączona z innymi mąkami przy tworzeniu domowych wypieków
Składniki: Kasztany jadalne 100% z upraw ekologicznych.
Ekologiczna mąka otrzymywana w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów, kruchych ciasteczek.
Mąka z Topinamburu BIO 500 g Dary Natury Polecana dla diabetyków
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku 17 wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków.
Topinambur po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej dlatego oferujemy go Państwu w postaci suszonej i zmielonej aby można było przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania. Topinambur ze względu na dużą zawartość węglowodanu – inuliny, zalecany jest głównie dla diabetyków oraz osób odchudzających się.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np. - placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), - kotlety z mąki z topinamburu, - dodatek do sosów, - dodatek do zup, - w innych formach według upodobań.
Składniki: obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu 100%
Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do domowego pieczywa, ciast, placków, naleśników, makaronów.
Składniki: mąka z quinoa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Mąka teff wpływa na teksturę wyrobów piekarniczych, ich smak i aromat, a także wartości odżywcze. Mąka jest również używa do zagęszczania sosów, zup oraz budyniów.
Ekologiczna mąka powstała poprzez zmielenie ziaren ciecierzycy. Można stosować jako dodatek do innych mąk przy wypieku pieczywa, naleśników, stosowana w wielu daniach kuchni orientalnej np. kofta czy flan. Niezastąpiona także w wegańskich omletach, tofucznicach i podobnych daniach.
Składniki: Mąka z ciecierzycy* 100% * Składnik z certyfikowanych upraw ekologicznych
Kraj producenta: Niemcy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów, kruchych ciasteczek.
Składniki: mąka z konopi* 100% * certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1296 kJ / 312 kcal Tłuszcz - 8,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g Węglowodany - 3,2 g - w tym cukry - 3,2 g Błonnik - 41 g Białko - 35 g Sól - 0 g
Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Litwa Kraj producenta: Polska Certyfikaty: BIO
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Bezglutenowa Mąka z Bananów Warzywnych (plantanów) 1 kg Hanneforth
Mąka bezglutenowa z bananów warzywnych, inaczej zwanych plantanami, naturalnie bezglutenowa, świetnie nadaje się do wszelkich wypieków oraz do przygotowywania deserów. Szeroko stosowana w Afryce do przygotowania tradycyjnej potrawy zwanej fufu.
- bezglutenowa - bez mleka - bez jaj
Wartość odżywcza produktu na 100g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 341 kJ/ 1447 kcal Białko (g): 2.0 g Węglowodany (g): 80.1 g W tym cukry (g): 0.8 g Tłuszcz (g): 0.5 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0.1 g Sól (g): 0.0 g
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Teff, czyli miłka abisyńska to zboże znane w kuchni afrykańskiej od kilku tysięcy lat. Stanowi między innymi podstawę indżery - tradycyjnej formy pieczywa z Rogu Afryki przypominającej naleśniki. W naszej kuchni może stanowić doskonały dodatek do naleśników, ciast i pieczywa. Jest produktem naturalnie bezglutenowym, dzięki czemu idealnie nadaje się dla osób z celiakią.
Mąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania mięsnych i warzywnych dań oraz zup, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa.
Mąka z Czerwonej Soczewicy Bezglutenowa BIO 450 g Probio
Mąka z soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań mięsnych, warzyw i zup, do wypieku ciasteczek, muffinów, panierowania czy przygotowywania ciast i naleśników.
Składniki: Mąka z soczewicy* (*składnik ekologiczny)
Mąka z Bananów Warzywnych (Plantanów) BIO 200 g Bio Planet
Ekologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne.
Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.