Kukurydziany Spód do Pizzy Bezglutenowy BIO 100 g Schnitzer
Bezglutenowy spód do pizzy wystarczy obłożyć świeżymi dodatkami, a następnie upiec w piekarniku, aby móc delektować się włoskim smakiem pizzy.
Składniki
34% skrobia kukurydziana*, woda, 15% mąka kukurydziana*, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, łuski płesznika*, białko grochowe*, mąka lniana*, dekstroza*, sól morska, proszek do pieczenia – kamień winny* (skrobia kukurydziana*, substancja zakwaszająca: winian potasu, substancja spulchniająca: soda oczyszczona), błonnik jabłkowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, guma ksantanowa, przyprawy* *Składniki pochodzące z uprawy ekologicznej
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1183 kJ / 281 kcal
Tłuszcz: 5,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 51 g
- w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,6 g
Sposób przygotowania
Obłożyć dowolnymi składnikami.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 10-12 min.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.