Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Nieodparta pokusa - tymi słowami można podsumować gęsty, aksamitny krem na bazie orzechów laskowych i kakao, idealny do smarowania pieczywa, naleśników i placków oraz jako dodatek do ciast, ciasteczek i deserów. To czekoladowa rozpusta w wersji eko - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Produkowana według tradycyjnej receptury Rigoni di Asiago, w powolnym, rzemieślniczym procesie zapewniającym aksamitną konsystencję i głęboki smak. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym i ekologicznym wydaniu.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: 2270 kJ / 544 kcal Tłuszcze: 32 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g Węglowodany: 54 g - w tym cukry: 51 g Błonnik: 3,6 g Białko: 8,1 g Sól: 0,12 g
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Parametry
Kraj producenta
Włochy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
360
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Nie
Bez laktozy
Nie
Bez cukru
Nie
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Rigoni di Asiago S.r.l., via Oberdan, 28-36012 Asiago (VI), Włochy
Czekoladowa rozpusta w wersji eko, w dodatku wegańska - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna dla osób poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu orzechowo-czekoladowego bez dodatku mleka krowiego i laktozy.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 19,5%, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 11%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem Orzechowy (bez laktozy) BIO 700 g Nocciolata Produkt bezglutenowy
Czekoladowa rozpusta w wersji eko, w dodatku wegańska - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna dla osób poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu orzechowo-czekoladowego bez dodatku mleka krowiego i laktozy.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 19,5%, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 11%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Krem Orzechowy BIO 270 g Nocciolata Czekoladowa rozpusta w wersji eko - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym i ekologicznym wydaniu.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem z Orzechów Laskowych Bianca BIO 270 g Nocciolata
Nocciolata Bianca - ekologiczny krem z orzechów laskowych bez dodatku kakao, o obniżonej o 30% zawartości cukru w porównaniu z klasyczną Nocciolatą. Kremowa dzięki wykorzystaniu tradycyjnej receptury i doświadczeniu Rigoni di Asiago, o składzie wzbogaconym dodatkiem inuliny - wielocukru pozyskiwanego z cykorii, wykazującego pozytywny wpływ na florę jelitową. Produkt rzemieślniczy bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna do smarowania pieczywa, jako dodatek do ciast, ciasteczek, deserów i naleśników, lub do jedzenia łyżeczką.
Składniki: Pasta z orzechów laskowych* 30%, cukier trzcinowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, olej słonecznikowy*, inulina*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*.
*Składniki pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, pistacji i orzechów włoskich.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem Orzechowy z Kawałkami Orzechów BIO 250 g Terrasana
Pomimo dużej kaloryczności, masło orzechowe jest bardzo zdrowym i wartościowym produktem. Jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz cennych witamin i minerałów. Polecane do tostów, kanapek, owsianek oraz jako składnik domowych ciast i słodyczy. Idealne również do dań orientalnych.
Pomimo dużej kaloryczności, masło orzechowe jest bardzo zdrowym i wartościowym produktem. Jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz cennych witamin i minerałów. Polecane do tostów, kanapek, owsianek oraz jako składnik domowych ciast i słodyczy. Idealne również do dań orientalnych.
Opis: Masło to ma doskonały naturalny smak orzechowy, świetnie komponujący się z dodatkami zarówno słodkimi jak i pikantnymi. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wyprodukowano bez użycia wzmacniaczy smaku. Olej z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Uwagi: Warstwa oleju z orzechów na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Krem należy dobrze wymieszać.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2422 kJ/ 577 kcal Tłuszcz: 49,90 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,30 g Węglowodany: 20,60 g - w tym cukry: 2,30 g Białko: 17,40 g Sól: 0 g
Informacja alergenna: Może zawierać sezam i orzeszki ziemne.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna - 2562 kJ / 612 kcal Tłuszcz - 51,30 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 8,52 g Węglowodany - 11,00 g w tym cukry - 1,83 g Białko - 26,40 g Sól - <0,01 g Błonnik - 6,70 g
Opis: Krem orzechowy mix jest pyszną mieszanką orzechów laskowych i migdałów. Zawartość słoika to 100% ekologicznych, kruszonych orzechów. Idealnie pasuje do pieczywa, krakersów, a także jest świetny jako baza do słodkich wypieków, sosów i marynat.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2696 kJ / 644 kcal Tłuszcz: 58,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 10,5 g - w tym cukry: 6,3 g Białko: 16,3 g Sól:0 g
Informacja alergenna: Produkt zawiera orzechy.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis: Jasnobrązowa, kremowa pasta, powstała przez zmiksowanie prażonych orzeszków arachidowych z karobem. Zapach i smak typowy dla użytych składników, bez obcych smaków i zapachów.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo spoza UE Certyfikat: BIO
Pasta z Orzechów Włoskich Bezglutenowa 250 g Nutura
Pasta ta, powstała poprzez zmielenie pełnowartościowych orzechów włoskich, bez żadnych dodatków, zawiera naturalnie występujące w orzechach włoskich: wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i kwasy omega-3 oraz niezbędne dla organizmu fosfor, mangan, cynk, potas, jod i magnez oraz aminokwasy. Produkt ten dzięki swojej konsystencji oraz aromatycznemu smakowi prażonych orzechów włoskich świetnie nadaje się jako składnik ciast i dodatek do deserów, ale również do dań wytrawnych.
Krem z Orzechowo - Pomarańczowy BIO 200 g Diet Food
Naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca, pasty kokosowej syropu kokosowego oraz bio olejku pomarańczowego, bez sztucznych dodatków.
Jesteście gotowi na banalne połączenie? Przepraszam, przejęzyczenie, chodzi o bananowe połączenie z orzeszkami, nasionami chia i siemieniem lnianym. Do słoiczka upchaliśmy sporo omega 3, błonnika, białka, magnezu, wapnia, potasu. A to wszystko w przyswajalnej dla każdego postaci masła orzechowego. Próbujcie, cieszcie się naszym nowym smakiem tak jak małpa nowym bananem!
Wyobraźcie sobie, ze w roli łyżeczki występuje herbatnik, którym nabieracie sycący krem/masło orzechowe, a następnie chrupiecie to w komplecie. Oczywiście nie zawsze pod ręka są herbatniki, dlatego dodaliśmy je prosto do słoiczka. Z orzeszkami ziemnymi stanowią zgrana parę jak kawa i mleko w Twojej ulubionej latte, jak jabłka i cynamon w najlepszej szarlotce, jak ser i bazylia w ukochanej margericie…
Połączenie dychotomii smaków słodyczy i goryczy: argentyńskie orzechy ziemne w towarzystwie cukru kokosowego, dopełnione intensywnym smakiem wanilii z Madagaskaru, kontrastują z palonymi ziarnami kawy gatunku Arabica. Świeżo zmielone ziarna dodajemy tuż przed zmieszaniem kremu w jednolitą całość. Dzięki temu zachowujemy pełnię smaku i aromatu na dłużej. Tekstura kremu, uzyskana przez odpowiednio zmielone ziarna kawy, na pewno zadowoli wszystkich zwolenników chrupania :)
Krem orzechowy z kawą i wanilią jest doskonałą propozycją na udane rozpoczęcie dnia. Kofeina zawarta w zmielonych ziarnach kawy delikatnie pobudzi każdego do działania. Idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, jako dodatek do deserów, lodów lub jako samodzielna przekąska.
Makarony ryżowe to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.