Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Połączenie dychotomii smaków słodyczy i goryczy: argentyńskie orzechy ziemne w towarzystwie cukru kokosowego, dopełnione intensywnym smakiem wanilii z Madagaskaru, kontrastują z palonymi ziarnami kawy gatunku Arabica. Świeżo zmielone ziarna dodajemy tuż przed zmieszaniem kremu w jednolitą całość. Dzięki temu zachowujemy pełnię smaku i aromatu na dłużej. Tekstura kremu, uzyskana przez odpowiednio zmielone ziarna kawy, na pewno zadowoli wszystkich zwolenników chrupania :)
Krem orzechowy z kawą i wanilią jest doskonałą propozycją na udane rozpoczęcie dnia. Kofeina zawarta w zmielonych ziarnach kawy delikatnie pobudzi każdego do działania. Idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, jako dodatek do deserów, lodów lub jako samodzielna przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2298 kJ/ 549 kcal Tłuszcz: 42,4 g; - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g; Węglowodany: 14,9 g; - w tym cukry: 9,2 g; Błonnik: 6,7 g; Białko: 23,6 g; Sól: 0,01 g
Producent: Nutura s.c. 91-502 Łódź ul. Roślinna 7
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Argentyna
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Pomimo dużej kaloryczności, masło orzechowe jest bardzo zdrowym i wartościowym produktem. Jest bogatym źródłem białka, błonnika oraz cennych witamin i minerałów. Polecane do tostów, kanapek, owsianek oraz jako składnik domowych ciast i słodyczy. Idealne również do dań orientalnych.
Uwagi: Warstwa oleju z orzechów na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Krem należy dobrze wymieszać.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2422 kJ/ 577 kcal Tłuszcz: 49,90 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,30 g Węglowodany: 20,60 g - w tym cukry: 2,30 g Białko: 17,40 g Sól: 0 g
Informacja alergenna: Może zawierać sezam i orzeszki ziemne.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna - 2562 kJ / 612 kcal Tłuszcz - 51,30 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 8,52 g Węglowodany - 11,00 g w tym cukry - 1,83 g Białko - 26,40 g Sól - <0,01 g Błonnik - 6,70 g
Opis: Krem orzechowy mix jest pyszną mieszanką orzechów laskowych i migdałów. Zawartość słoika to 100% ekologicznych, kruszonych orzechów. Idealnie pasuje do pieczywa, krakersów, a także jest świetny jako baza do słodkich wypieków, sosów i marynat.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 2696 kJ / 644 kcal Tłuszcz: 58,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g Węglowodany: 10,5 g - w tym cukry: 6,3 g Białko: 16,3 g Sól:0 g
Informacja alergenna: Produkt zawiera orzechy.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis: Jasnobrązowa, kremowa pasta, powstała przez zmiksowanie prażonych orzeszków arachidowych z karobem. Zapach i smak typowy dla użytych składników, bez obcych smaków i zapachów.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Rolnictwo spoza UE Certyfikat: BIO
Czekoladowa rozpusta w wersji eko - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym i ekologicznym wydaniu.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem Orzechowy (bez laktozy) BIO 700 g Nocciolata Produkt bezglutenowy
Czekoladowa rozpusta w wersji eko, w dodatku wegańska - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna dla osób poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu orzechowo-czekoladowego bez dodatku mleka krowiego i laktozy.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 19,5%, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 11%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Czekoladowa rozpusta w wersji eko, w dodatku wegańska - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna dla osób poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu orzechowo-czekoladowego bez dodatku mleka krowiego i laktozy.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 19,5%, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 11%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt z wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt wegański. Zawiera soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Krem Orzechowy BIO 270 g Nocciolata Czekoladowa rozpusta w wersji eko - bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów, powstała z wyselekcjonowanych składników pochodzących wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym i ekologicznym wydaniu.
Składniki: Cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa*, ekstrakt wanilii*. * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów włoskich i pistacji.
Kraj producenta: Włochy Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Jesteście gotowi na banalne połączenie? Przepraszam, przejęzyczenie, chodzi o bananowe połączenie z orzeszkami, nasionami chia i siemieniem lnianym. Do słoiczka upchaliśmy sporo omega 3, błonnika, białka, magnezu, wapnia, potasu. A to wszystko w przyswajalnej dla każdego postaci masła orzechowego. Próbujcie, cieszcie się naszym nowym smakiem tak jak małpa nowym bananem!
Wyobraźcie sobie, ze w roli łyżeczki występuje herbatnik, którym nabieracie sycący krem/masło orzechowe, a następnie chrupiecie to w komplecie. Oczywiście nie zawsze pod ręka są herbatniki, dlatego dodaliśmy je prosto do słoiczka. Z orzeszkami ziemnymi stanowią zgrana parę jak kawa i mleko w Twojej ulubionej latte, jak jabłka i cynamon w najlepszej szarlotce, jak ser i bazylia w ukochanej margericie…