Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.
Składniki:
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1127 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz: 12,0 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g;
Węglowodany: 35,0 g;
- w tym cukry: 12,0 g;
Błonnik: 1,0 g;
Białko: 5,2 g;
Sól: 0,77 g.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO, oznaczenie "Gluten free"
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.