Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Kopytka, Pierogi Leniwe, Gnocchi Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem

Kopytka, Pierogi Leniwe, Gnocchi Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 13 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522262

Opis

Kopytka, Pierogi Leniwe, Gnocchi Mieszanka Bezglutenowa 500 g Polfem

Mieszanka na bezglutenowe kopytka i pierogi leniwe to jedna z najbardziej uniwersalnych mieszanek w naszej ofercie. Pozwala na przygotowanie bezglutenowych pierogów leniwych, bezglutenowych kopytek, gnocchi czy bezglutenowych knedli. Na słodko i na słono, a przygotowanie jest banalnie proste!
Bezglutenowe kopytka z aromatycznym sosem to idealne danie na lekki obiad.

Mieszanka jest produktem wegańskim i w 100% naturalnym, nie zawierającym żadnych dodatków chemicznych. Idealna dla osób z celiakią i nietolerujących glutenu.
Z jednego opakowania można ulepić kilkadziesiąt sztuk.

Składniki:
mąka ryżowa, tapioka, skrobia ziemniaczana

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1485 kJ / 355 kcal
Węglowodany - 84 g
- w tym cukry 0,2 g
Tłuszcz - 7 g
- w tym kwasy nasycone 0,2 g
Białko - 3,5 g
Błonnik - 1,34 g
Sól - 0,1 g

Przepis na bezglutenowe i wegańskie kopytka/gnocchi:

Składniki:
- 270 g ugotowanych, zgniecionych ziemniaków
- 120 g mieszanki na kopytka i leniwe

1. Na stolnicę wykładamy 250g ziemniaków i wysypujemy na nie mieszankę. Wszystko siekamy nożem. Następnie wyrabiamy rękami do uzyskania plastycznego ciasta. Gdy ciasto będzie za mało plastyczne, dodajemy resztę ziemniaków.

2. Ciasto odkrawamy po kawałku, kształtujemy wałeczki, dzielimy na kopytka lub formujemy gnocchi.

3.Wrzucamy na posolony wrzątek. Po wypłynięciu gotujemy 2 minuty. Przed wyjęciem dolewamy zimnej wody.


 

Przepis na bezglutenowe pierogi leniwe:

Składniki:
- 200 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajo
- 100-120 g mieszanki na kopytka i leniwe
- trochę cukru, masła i cynamonu

1. Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko i mieszankę. Wyrabiamy do uzyskania jednorodnego ciasta. Ciasto będzie wilgotne i delikatne.

2. Odcinamy po kawałku i kształtujemy wałeczki. Spłaszczamy je i kroimy na mniejsze kawałki.

3. Wrzucamy na wrzątek. Po wypłynięciu gotujemy 2 minuty. Dla zahartowania dolewamy szklankę zimnej wody i wykładamy na półmisek. 

Certyfikat: Bezgluten

 

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl