Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Opis: Niezwykle delikatna i aromatyczna. Smak gorzkiej czekolady, orzechów i ciemnego kakao. Doskonała o każdej porze dnia. Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza. Czas palenia 30 - 38 minut. Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia: Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut. Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza. Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności. Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT..
Sposób przygotowania: Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania. Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Brazylia Certyfikaty: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Brazylia BIO 500 g Ale Eko Cafe
Niezwykle delikatna i aromatyczna. Smak gorzkiej czekolady, orzechów i ciemnego kakao. Doskonała o każdej porze dnia Kawę prażymy według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura prażenia 150 -180 stopni C.
Opis: Łagodny zrównoważony smak ciemnej czekolady, kokosów. Idealna kawa na zafundowanie sobie udanego poranka. Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza. Czas palenia 30 - 38 minut. Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia: Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut. Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza. Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności. Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT..
Sposób przygotowania: Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania. Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Honduras Certyfikaty: BIO
Opis: Smak gorzkiej czekolady, toffi, orzechów i miodu. Delikatne nuty kwiatowe. Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza. Czas palenia 30 - 38 minut. Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia: Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut. Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza. Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności. Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT..
Sposób przygotowania: Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania. Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Indie Certyfikaty: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Indonezja Bio 200 g Ale Eko Cafe
Gorzkie przyjemne nuty kakao przełamane posmakiem suszonych śliwek. Wyczuwalna nuta orzechowa. Kawę prażymy według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura prażenia 150 -180 stopni C.
Opis: Delikatny smak, doskonale wyważona z nutką orzechowego aromatu, słodka, łagodna w piciu Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza, Czas palenia 30 - 38 minut.
Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut. Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza. Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności. Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT.
Sposób przygotowania: Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania. Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Papua Nowa Gwinea Certyfikaty: BIO
Opis: Delikatny smak, doskonale wyważona z nutką orzechowego aromatu, słodka, łagodna w piciu. Kawę prażymy według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura prażenia 150 -180 stopni C.
Zalecane warunki przechowywania: Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Papua Nowa Gwinea Certyfikat: BIO
Ale'Eko CAFE to kawa stworzona specjalnie dla smakoszy oraz osób dbających o dobre samopoczucie. To mieszanka ekologicznych ziaren kawy Arabica, która odpowiada aktualnym oczekiwaniom wielbicieli kawy i jednocześnie najnowszym trendom wellness. Ale'Eko CAFE to efekt wielu lat pracy nad kawą, która w minimalnym stopniu zakwasza organizm. Idealna do picia o każdej porze dnia. Jest to mieszanka ekologicznych ziaren kawy z plantacji Ameryki Południowej, Afryki i Ameryki Środkowej, która tworzy niepowtarzany smak gorzkiej czekolady i aromatu latte. Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania. Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Składniki: kawa arabica* - kraj pochodzenia Meksyk. *certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Ekologiczna kawa arabica - kraj pochodzenia Meksyk. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade. Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem i smakiem. Lekko kwaskowata. Zawartość kofeiny: 1,17%.
Kraj producenta: Francja Kraj pochodzenia składników: Meksyk Certyfikat: BIO