






Kawa Ziarnista Arabica BIO 1 kg Oxfam

- promocja
Opis
Kawa Ziarnista Arabica Fair Trade BIO 1 kg Oxfam
Składniki:
Mieszanka ziaren kawy (Boliwia, Peru, Ekwador, Nikaragua)
Kraj producenta: Belgia
Certyfikat: BIO, FAIR TRADE
Parametry
Kraj producenta | Belgia |
Bez glutenu (z certyfikatem) | Nie |
Bez glutenu (w składnikach) | Tak |
Wegetariańskie | Tak |
Wegańskie | Tak |
Bez laktozy | Tak |
Bez cukru | Tak |
Bez jaj | Tak |
Bez drożdży | Tak |
Dystrybutor | Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno |
Produkty powiązane
Kawa 100% Arabica Ziarnista Brazylia BIO 200 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Brazylia BIO 200 g Ale Eko Cafe
Składniki:
kawa arabica ziarnista*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Niezwykle delikatna i aromatyczna. Smak gorzkiej czekolady, orzechów i ciemnego kakao. Doskonała o każdej porze dnia. Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza. Czas palenia 30 - 38 minut. Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia:
Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut.
Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza.
Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności.
Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT..
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania.
Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Brazylia
Certyfikaty: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Brazylia BIO 500 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Brazylia BIO 500 g Ale Eko Cafe
Niezwykle delikatna i aromatyczna. Smak gorzkiej czekolady, orzechów i ciemnego kakao. Doskonała o każdej porze dnia Kawę prażymy według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura prażenia 150 -180 stopni C.
Składniki:
kawa arabica ziarnista*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia składników: Brazylia
Certyfikat: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista FT BIO 500 g Alce Nero

Ekologiczne Kawa 100% Arabica Ziarnista FT BIO 500g Alce Nero
Składniki:
ekologiczna kawa arabica 100%.
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli
Certyfikaty: BIO, FairTrade
Kawa 100% Arabica Ziarnista Honduras BIO 200 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Honduras BIO 200 g Ale Eko Cafe
Składniki:
kawa arabica ziarnista*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Łagodny zrównoważony smak ciemnej czekolady, kokosów. Idealna kawa na zafundowanie sobie udanego poranka. Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza. Czas palenia 30 - 38 minut. Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia:
Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut.
Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza.
Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności.
Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT..
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania.
Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Honduras
Certyfikaty: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Indie BIO 200 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Indie BIO 200 g Ale Eko Cafe
Składniki:
kawa arabica ziarnista*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Smak gorzkiej czekolady, toffi, orzechów i miodu. Delikatne nuty kwiatowe. Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza. Czas palenia 30 - 38 minut. Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia:
Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut.
Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza.
Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności.
Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT..
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania.
Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Indie
Certyfikaty: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Indonezja Bio 200 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Indonezja Bio 200 g Ale Eko Cafe
Gorzkie przyjemne nuty kakao przełamane posmakiem suszonych śliwek.
Wyczuwalna nuta orzechowa. Kawę prażymy według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura prażenia 150 -180 stopni C.
Składniki:
kawa arabica ziarnista*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia składników: Indonezja
Certyfikat: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Papua BIO 200 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Papua BIO 200 g Ale Eko Cafe
Składniki:
kawa arabica ziarnista*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Delikatny smak, doskonale wyważona z nutką orzechowego aromatu, słodka, łagodna w piciu Kawa palona według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura palenia - 185 st. Celsjusza, Czas palenia 30 - 38 minut.
Gwarancja świeżości kaw przez 2 miesiące od daty palenia. Kawa dostarczana jest bezpośrednio po upaleniu. Data palenia znajduje się na opakowaniu. Kawa doskonała, kompletna jest po 2-3 tygodniach od dnia jej upalenia. Osoby ceniące kawę za smak, aromat wiedzą, że kawa świeżo palona posiada większe bogactwo smaku, aromatu od kaw, które mają po kilka miesięcy od dnia palenia. Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza.
Technologia palenia
Kawa palona jest w małych piecach do 15 kg wsadu, bardzo długo – 32 – 38 minut. Temperatura, w której palona jest kawa nie przekracza 185 stopni Celsjusza. Dzięki tej metodzie palenia kawy uzyskiwana jest kawa, która charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności. Dodatkowym atutem tego procesu palenia kawy jest fakt, że nie podrażnia ona żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT.
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania.
Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Papua Nowa Gwinea
Certyfikaty: BIO
Kawa 100% Arabica Ziarnista Papua BIO 500 g Ale Eko Cafe

Kawa 100% Arabica Ziarnista Papua BIO 500 g Ale Eko Cafe
Składniki:
kawa arabica ziarnista 100%*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Delikatny smak, doskonale wyważona z nutką orzechowego aromatu, słodka, łagodna w piciu.
Kawę prażymy według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość. Temperatura prażenia 150 -180 stopni C.
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Papua Nowa Gwinea
Certyfikat: BIO
Kawa Ziarnista Arabica BIO 250 g Aleeko Cafe

Kawa Ziarnista Arabica BIO 250 g Aleeko Cafe
Ale'Eko CAFE to kawa stworzona specjalnie dla smakoszy oraz osób dbających o dobre samopoczucie. To mieszanka ekologicznych ziaren kawy Arabica, która odpowiada aktualnym oczekiwaniom wielbicieli kawy i jednocześnie najnowszym trendom wellness. Ale'Eko CAFE to efekt wielu lat pracy nad kawą, która w minimalnym stopniu zakwasza organizm. Idealna do picia o każdej porze dnia. Jest to mieszanka ekologicznych ziaren kawy z plantacji Ameryki Południowej, Afryki i Ameryki Środkowej, która tworzy niepowtarzany smak gorzkiej czekolady i aromatu latte.
Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania.
Kawę należy stosować w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych lub zaparzać tradycyjnie.
Składniki:
ekologiczna arabica 100 %
Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO
Kawa Ziarnista Arabica Crema FT BIO 1 kg Mount Hagen

Kawa Ziarnista Arabica Crema Fair Trade BIO 1 kg Mount Hagen
Składniki:
kawa palona ziarnista Arabica (100%)*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Kawa nadaje się do każdego typu ekspresu do kawy.
Zalecane warunki przechowywania:
W celu zachowania najlepszego aromatu przechowywać szczelnie zamknięte
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Arabica Kolumbia BIO 250 g Lebensbaum

Kawa Ziarnista Arabica Kolumbia BIO 250 g Lebensbaum
Składniki:
Kawa arabica* (100%)
* certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kawiarki lub ekspresu do kawy
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikaty: BIO
Kawa Ziarnista Arabica Palona FT BIO 250 g Mount Hagen

Kawa Ziarnista Arabica Palona FT BIO 250 g Mount Hagen
Składniki:
kawa palona ziarnista Arabica (100%)*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Kawa nadaje się do każdego typu ekspresu do kawy.
Zalecane warunki przechowywania:
W celu zachowania najlepszego aromatu przechowywać szczelnie zamknięte.
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Bezkofeinowa Arabica Etiopia FT BIO 1 kg Cafe Michel

Kawa Ziarnista Bezkofeinowa Arabica Etiopia Fair Trade BIO 1 kg Cafe Michel
Składniki:
ziarnista kawa arabica*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Wyjątkowa, aromatyczna kawa bezkofeinowa arabica - kraj pochodzenia Etiopia. Palona tradycyjnymi metodami.
Sposób przygotowania:
Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodą.
Zalecane warunki przechowywania:
Po otwarciu najlepiej przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w lodówce.
Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Etiopia
Certyfikaty: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Espresso FT BIO 1 kg Mount Hagen

Kawa Ziarnista Espresso FT BIO 1 kg Mount Hagen
Składniki:
kawa palona ziarnista Espresso (100%)*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Kawa nadaje się do każdego typu ekspresu do kawy.
Zalecane warunki przechowywania:
W celu zachowania najlepszego aromatu przechowywać szczelnie zamknięte.
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Espresso FT BIO 250 g Mount Hagen

Kawa Ziarnista Espresso FT BIO 250 g Mount Hagen
Składniki:
kawa palona ziarnista Espresso (100%)*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Essenziale FT BIO 500 g Alternativa

Kawa Ziarnista Essenziale Fair Trade BIO 500 g Alternativa
Składniki:
ziarna kawy Robusta i Arabica*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.
Certyfikaty: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Forte FT BIO 500 g Alternativa

Kawa Ziarnista Forte Fair Trade BIO 500 g Alternativa
Składniki:
ziarna kawy robusta i arabica*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Zalecane warunki przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.
Kraj producenta: Hiszpania
Certyfikat: BIO, FairTrade
Kawa Ziarnista Meksyk BIO 500 g Cafe Michel

Kawa Ziarnista Meksyk BIO 500 g Cafe Michel
Składniki:
kawa arabica* - kraj pochodzenia Meksyk.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Ekologiczna kawa arabica - kraj pochodzenia Meksyk. Pozyskiwana zgodnie z zasadami Fair Trade.
Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem i smakiem. Lekko kwaskowata. Zawartość kofeiny: 1,17%.
Kraj producenta: Francja
Kraj pochodzenia składników: Meksyk
Certyfikat: BIO
Kawa Ziarnista Wysokogórska BIO 250 g Oxfam

Kawa Ziarnista Wysokogórska Fair Trade BIO 250 g Oxfam
Składniki:
Mieszanka ziaren kawy (Boliwia, Peru, Ekwador, Nikaragua)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Kraj producenta: Belgia
Certyfikat: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Yirgacheffe Arabica Etiopia FT BIO 250 g Oxfam

Kawa Ziarnista Yirgacheffe Arabica Etiopia Fair Trade BIO 250 g Oxfam
Składniki:
Kawa arabica* (100%)
* certyfikowany składnik ekologiczny
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Belgia
Kraj pochodzenia składników: Etiopia
Certyfikaty: BIO, Fair Trade
Kawa Ziarnista Arabica Sidamo Etiopia FT BIO 500 g Cafe Michel

Kawa Ziarnista Arabica Sidamo Etiopia FT BIO 500 g Cafe Michel
Wyjątkowa, aromatyczna kawa arabica - kraj pochodzenia Etiopia. Palona tradycyjnymi metodami
Do filiżanki wsypać 8-10 g zmielonej kawy i zalać wrzącą wodą














