Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Składniki: karob jasny* 100% *składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Kraj producenta: Niemcy Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Hiszpania
Kraj producenta
Niemcy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Karob Melasa z Chleba Świętojańskiego 370 g Turcja
Opis: Melasa z Chleba Świętojańskiego jest to ciemnobrązowy gęsty syrop z karmelowym posmakiem. Melasa Karobowa stanowi znakomite uzupełnienie diety. Można ją spożywać na wiele sposobów np.: z twarogiem, naleśnikami, pieczywem lub słodząc herbatę, jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów.
Karob (mączka chleba świętojańskiego) reguluje pracę jelit. Jest doskonałym zamiennikiem kakao. Nie wywołuje alergii. Chleb świętojański w proszku jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym jako substytut czekolady, ponieważ jest to naturalny słodzik - smak i wygląd podobny do czekolady ale co najważniejsze nie zawiera kofeiny i teobrominy oraz kwasu szczawianowego blokującego prawidłowe wchłanianie wapnia.
Składniki: 100% owoc chleba świętojańskiego. Nie zawiera żadnych dodatkowych składników chemicznych ani konserwantów. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Karob Melasa z Chleba Świętojańskiego 800 g Turcja
Opis: Melasa z Chleba Świętojańskiego jest to ciemnobrązowy gęsty syrop z karmelowym posmakiem. Melasa Karobowa stanowi znakomite uzupełnienie diety. Można ją spożywać na wiele sposobów np.: z twarogiem, naleśnikami, pieczywem lub słodząc herbatę, jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów.
Karob (mączka chleba świętojańskiego) reguluje pracę jelit. Jest doskonałym zamiennikiem kakao. Nie wywołuje alergii. Chleb świętojański w proszku jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym jako substytut czekolady, ponieważ jest to naturalny słodzik - smak i wygląd podobny do czekolady ale co najważniejsze nie zawiera kofeiny i teobrominy oraz kwasu szczawianowego blokującego prawidłowe wchłanianie wapnia.
Składniki: 100% owoc chleba świętojańskiego. Nie zawiera żadnych dodatkowych składników chemicznych ani konserwantów. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Proszek z karobu to substytut czekolady, który powstaje ze zmielonych nasion. Doskonale nadaje się do wypieku ciast, lodów czy płatków śniadaniowych.
Wartości odżywcze w 100g: Energia - 929 kJ/222 kcal Tłuszcz - 0,65g, w tym kwasy nasycone - 0g Węglowodany - 80-90g, w tym cukry - 8-9g Białko - 4-5g Sól - 0g
Opis: Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Włochy Certyfikat: BIO
Zastosowanie: do spożycia jako przekąska, jako dodatek do płatków, jogurtów, deserów, oraz do przygotowywania słodkiego napoju bezkofeinowego.
Zalety BIO karobu kruszonego: • produkt 100% naturalny, nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów, super foods • produkt bezglutenowy, wolny od GMO • bez kofeiny, bez dodatku cukru, • odpowiedni dla wegan, wegetarian, sportowców, miłośników zdrowego odżywiania
Napój bezkofeinowy - sposób przygotowania: 1. Zagotować wodę w garnuszku 1 szklankę. 2. Dodać 1 łyżkę Karobu Bio i gotować 5-10 min im dłużej tym napój jest bardziej intensywny. 3. Przelać przez sitko do szklanki , pic na ciepło lub zimno.
Opis: Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao.
Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.