Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Kakao w Proszku Mocno Odtłuszczone 10-12% BIO 125 g Naturata

Kakao w Proszku Mocno Odtłuszczone 10-12% BIO 125 g Naturata
  • nowość
Dostępność: 8 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 12,49 zł 12.49
ilość szt
Zyskujesz 12 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Naturata
Kod produktu: 4024297467380

Opis

Kakao w Proszku Mocno Odtłuszczone 10-12% BIO 125 g Naturata

Opis:
Mocno odtłuszczone kakao jest idealne do ciast i deserów czekoladowych. Również pyszne jako mocna czekolada do picia.
Ze względu na niską zawartość masła kakaowego, kakao ma mocną i cierpką nutę kakaową.
W 100% ekologiczne kakao wyprodukowane zgodnie ze standardami FairTrade.

Składniki:
kakao mocno odtłuszczone 100%*
* produkt rolnictwa ekologicznego

Zawartość masła kakaowego 10-12%

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna -1379 kJ/ 330 kcal
Tłuszcz - 11 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,9 g
Węglowodany - 15 g,
- w tym cukry - 0,3 g
Białko - 28 g
Sól - 0,1 g

Produkcja:
Kakao jest wytwarzane z nasion wiecznie zielonego kakaowca. Miąższ strąków kakao zawiera biało-niebieskawe ziarna kakaowe w kształcie migdałów.
Typowe smaki kakao powstają podczas fermentacji i prażenia:
Najpierw fasola jest poddawana fermentacji. Aby to zrobić, układa się je warstwami w pudełkach przez kilka dni i wentyluje w regularnych odstępach czasu. Zawartość cukru w miąższu owocu prowadzi do procesu fermentacji, w którym temperatura wzrasta do 45-50°C. W ten sposób miąższ owocu oddziela się od fasoli i spływa. Po fermentacji ziarna kakaowe są suszone na słońcu, czyszczone, a następnie prażone. Prażone nasiona są miażdżone i grubo mielone. W trakcie procesu masa ulega upłynnieniu. Następnie prasuje się płynną masę kakaową, usuwając część masła kakaowego. Ten proces odbywa się mechanicznie. Tłuszcz nie jest ekstrahowany za pomocą rozpuszczalników chemicznych. Pozostaje makuch, który jest drobno zmielony na proszek kakaowy. W zależności od pozostałej zawartości masła kakaowego, kakao określa się jako lekko odtłuszczone (co najmniej 20% masła kakaowego) lub mocno odtłuszczone (około 10%-12% masła kakaowego).

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Certyfikat: BIO, FairTrade
 

Parametry

Kraj producenta Niemcy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 360
Bez glutenu (z certyfikatem) Nie
Certyfikat BIO Tak
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Naturata AG, Am alten Kraftwerk 6, 71672 Marbach, Niemcy
Dystrybutor VICTUALIA SALUBER, al. Aleja Prymasa Tysiąclecia 60/62, 01-424 Warszawa

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl