Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Kakao Criollo Mielone Bezglutenowe BIO 100 g Denver Food
Zmielone kriogenicznie
Opis: Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki: 100% zmielone kakao, odmiana Criolllo* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 536 kcal (2244 kJ) Białko: 13 g Węglowodany: 5 g - w tym cukry: 1 g Tłuszcz: 47 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Błonnik: 27 g
Kraj pochodzenia: Peru Certyfikaty: BIO
Parametry
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Kakao jest przedmiotem obrotu zgodnie z normami Fairtrade. Fairtrade oznacza bardziej uczciwe warunki handlu i możliwości dla producentów w krajach rozwijających się do inwestowania w ich działalność i społeczność na rzecz rozwoju zrównoważonego.
Kakao zaliczane jest do tak zwanych superfoods - żywności wyjątkowo bogatej w niezbędne składniki odżywcze, witaminy i minerały.
Ziarna kakaowca są bardzo bogate w magnez, błonnik roślinny, fosfor, żelazo, miedź, cynk, mangan i potas. Zawierają również witaminy B1,B2,B3, kwas pantotenowy oraz duże ilości ochronnych związków przeciwutleniających, takich jak polifenole i flawonoidy. Poprawia nastrój stymulując produkcję dopaminy.
Kakao Surowe RAW Sproszkowane Nieodtłuszczone BIO 150 g Bio Planet
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Opis: Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki: 100% organiczne sproszkowane surowe ziarno kakao, odmiana Criolllo* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kakao Sproszkowane Fair Trade BIO 200 g Terra Etica
Opis: Kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Składniki: kakao* 100% sproszkowane, niesłodzone. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli ECOCERT SAS F32600
Kraj pochodzenia składników: Ekwador Certyfikaty: BIO, Fair Trade
Klasyczne, ciemne kakao w proszku z certyfikatem Fair Trade, pochodzące wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Składniki: kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglan potasu *certyfikowany składnik ekologiczny
Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten oraz mleko (łącznie z laktozą)
Kakao instant - idealne do picia, ale również jako dodatek do ciast, ciasteczek, czekoladek i deserów. Wyprodukowane wyłącznie ze składników z certyfikowanych upraw ekologicznych. Wystarczy dodać ulubione mleko lub napój, by cieszyć się wspaniałym smakiem.
Składniki: surowy cukier trzcinowy*, niskotłuszczowe kakao w proszku (20%) * Składniki z certyfikowanych upraw ekologicznych
Kakao Surowe RAW Criollo Całe Ziarna BIO 250 g Natu
Opis: Surowe kakao to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Ojczyzną kakaowca jest rejon Ameryki Środkowej gdzie starożytni Majowie i Aztekowie uważali go za święte drzewo. Dziś ziarna kakowca znane są na całym świecie, używane w przemyśle cukierniczym. Należą do bardzo wartościowych i skondensowanych substancji odżywczych, pełnych witamin i minerałów.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki: 100% organiczne surowe ziarno kakao (Theobroma cacao) odmiana criollo* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kraj pochodzenia ziaren kakao: Peru Certyfikat: BIO
Opis: Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Peru Certyfikat: BIO
Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.
Opis: Surowe kakao to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kraj pochodzenia ziaren kakao: Meksyk Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Kakao Sproszkowane Surowe Nieodtłuszczone BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Kakao Sproszkowane o Obniżonej Zawartości Tłuszczu BIO 200 g BIO Afryka
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Kakao w Proszku Mocno Odtłuszczone 10-12% BIO 125 g Naturata
Opis: Mocno odtłuszczone kakao jest idealne do ciast i deserów czekoladowych. Również pyszne jako mocna czekolada do picia. Ze względu na niską zawartość masła kakaowego, kakao ma mocną i cierpką nutę kakaową. W 100% ekologiczne kakao wyprodukowane zgodnie ze standardami FairTrade.
Składniki: kakao mocno odtłuszczone 100%* * produkt rolnictwa ekologicznego
Kakao w Proszku Lekko Odtłuszczone BIO 125 g Naturata
Opis: Lekko odtłuszczone kakao ma wyższy procent masła kakaowego niż mocno odtłuszczone kakao i dlatego ma szczególnie kremowy, pełny smak. Proszek wspaniale rozpuszcza się zarówno w ciepłym, jak i zimnym mleku. Lekko odtłuszczone kakao nadaje ciastom i deserom czekoladowy charakter i smakuje wyśmienicie jak czekolada do picia!
W 100% ekologiczne kakao wyprodukowane zgodnie ze standardami FairTrade.
Kakao o Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Bezglutenowe BIO 150 g Probio
Czy potrafisz sobie wyobrazić ciasta, plastry, desery i wszystkie inne smakołyki bez kakao? My tego nie zrobiliśmy i dlatego przygotowaliśmy dla Państwa kakao w jego najbardziej naturalnej jakości. Jest produkowany w rolnictwie ekologicznym, nie jest alkalizowany i nie zawiera regulatorów kwasowości. Kakao ma gorzko odurzający smak i jest absolutnie niezbędne podczas pieczenia. Wszyscy znamy jego zastosowanie do przyrządzania pieczonych i niewypieczonych deserów, napojów czy dodatków. Mamy dla Ciebie świetną wskazówkę - wypróbuj nasz sprawdzony przepis na doskonałe Ciasto Słonecznikowe CAPRESE i ciesz się nim.