Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Kakao Criollo Mielone Bezglutenowe BIO 100 g Denver Food
Zmielone kriogenicznie
Opis: Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki: 100% zmielone kakao, odmiana Criolllo* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 536 kcal (2244 kJ) Białko: 13 g Węglowodany: 5 g - w tym cukry: 1 g Tłuszcz: 47 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Błonnik: 27 g
Kraj pochodzenia: Peru Certyfikaty: BIO
Parametry
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Kakao jest przedmiotem obrotu zgodnie z normami Fairtrade. Fairtrade oznacza bardziej uczciwe warunki handlu i możliwości dla producentów w krajach rozwijających się do inwestowania w ich działalność i społeczność na rzecz rozwoju zrównoważonego. Składniki kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglan potasu (*certyfikowany składnik ekologiczny) Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1613 kJ / 389 kcal; Tłuszcz: 21,00 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,20 g; Węglowodany: 12,40 g; w tym cukry: 0,30 g; Błonnik: 30,80 g; Białko: 22,30 g; Sól: 0,10 g
Zalecane warunki przechowywania Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sproszkowane Surowe Ziarna Kakaowca RAW BIO 200 g Diet Food
Opis: Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Super kakao to źródło minerałów i witamin oraz kwasów tłuszczowych niezbędnych dla Twojego organizmu, dlatego też należy do kategorii tzw. Super Food - żywności o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Sproszkowane Bio ziarna kakaowca są bardzo bogate w magnez, błonnik roślinny, fosfor, żelazo, miedź, cynk, mangan i potas. Poprawiają nastrój stymulując produkcję dopaminy.
Składniki: 100% organiczne sproszkowane surowe ziarno kakao* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Informacja alergenna: produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.
Opis: Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Kraj pochodzenia składników: Peru Kraj producenta: Polska Certyfikaty: BIO
Opis: Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki: 100% organiczne sproszkowane surowe ziarno kakao, odmiana Criolllo* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kakao Sproszkowane o Obniżonej Zawartości Tłuszczu BIO 200 g BIO Ameryka
Opis: Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem.
Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Ojczyzną kakaowca jest rejon Ameryki Środkowej gdzie starożytni Majowie i Aztekowie uważali go za święte drzewo. Dziś ziarna kakowca znane są na całym świecie, używane w przemyśle cukierniczym. Należą do bardzo wartościowych i skondensowanych substancji odżywczych, pełnych witamin i minerałów.
Kakao Sproszkowane Fair Trade BIO 200 g Terra Etica
Opis: Kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Składniki: kakao* 100% sproszkowane, niesłodzone. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli ECOCERT SAS F32600
Kraj pochodzenia składników: Ekwador Certyfikaty: BIO, Fair Trade
Składniki: cukier trzcinowy, kakao w proszku* *certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna: 1659 kJ / 381 kcal Tłuszcz: 5,25 g - w tym kwasy nasycone: 3,3 g Węglowodany: 77,57 g - w tym cukry: 74,55 g Białko: 9,1 g Sól: 0,25 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia składników: Nikaragua Certyfikaty: BIO
Składniki: surowy cukier trzcinowy*, niskotłuszczowe kakao w proszku (20%)*. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli DE-OKO-013.
Kakao Surowe RAW Criollo Całe Ziarna BIO 250 g Natu
Opis: Surowe kakao to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Ojczyzną kakaowca jest rejon Ameryki Środkowej gdzie starożytni Majowie i Aztekowie uważali go za święte drzewo. Dziś ziarna kakowca znane są na całym świecie, używane w przemyśle cukierniczym. Należą do bardzo wartościowych i skondensowanych substancji odżywczych, pełnych witamin i minerałów.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki: 100% organiczne surowe ziarno kakao (Theobroma cacao) odmiana criollo* * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kraj pochodzenia ziaren kakao: Peru Certyfikat: BIO
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.
Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.
Kakao Instant z Cukrem Panela Fair Trade BIO 275 g Alternativa
Opis: Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Cukier Panela jest pozyskany z soku trzciny cukrowej, wykrystalizowany tylko przez odparowanie. Cukier nie podlega żadnemu procesowi rafinacji, ani żadnemu innemu rodzajowi procesu chemicznego. Cukier Panela charakteryzuje się lekkim miodowo-karmelowym posmakiem.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1615 kJ / 386 kcal Tłuszcz: 21,0 g; w tym kwasy nasycone: 13,2 g; Węglowodany: 12,4 g; w tym cukry: 0,3 g; Białko: 22,3 g; Sól: 0,1 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis: Surowe kakao to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te wspomagają profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna. * składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Kraj pochodzenia ziaren kakao: Meksyk Kraj producenta: Polska Certyfikat: BIO
Ziarna Kakaowca Prażone Satipo Criollo BIO 100 g Pizca Del Mundo
Satipo to doskonała zdrowa przekąska dla miłośników oryginalnych intensywnych smaków. Po wyjęciu z owoców kakaowca, fermentacji i suszeniu ziarna są przez nas wyprażane, dzięki czemu uzyskują głęboki smak gorzkiej czekolady. Nadają się do chrupania w całości lub przygotowywania deserów czy wytrawnych potraw.