Granulat Sojowy BIO 500 g Bio Europa
Składniki:
ekologiczna soja ekstrudowana 100 %.
Ekologiczny granulat sojowy to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa.
Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego.
Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
Sposób przygotowania:
Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut.
Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy.
Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ/352 kcal
Tłuszcz - 7,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g
Węglowodany - 14 g
- w tym cukry - 7,7 g
Błonnik - 14 g
Białko - 50 g
Sól - 0,03 g
Informacja alergenna
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.