Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1332 kJ / 316 kcal Tłuszcz: 1,3 g - w tym kwasy nasycone: 0,3 g Węglowodany: 44 g - w tym cukry: 6,6 g Białko: 16 g Sól: 0,04 g
Certyfikat: BIO, Bezgluten Rolnictwo spoza EU
Parametry
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Opis: Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Chiny Certyfikat: BIO
Składniki: fasolka mung* 100% *składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Składniki: fasolka biała 100%* * składnik ekologiczny objęty certyfikatem kontroli
Opis: Fasola biała jest przyjemnie miękka po ugotowaniu i ma delikatny smak. Nadaje się jako dodatek do zup, można przygotować wiele ciekawych potraw kuchni włoskiej. Idealna do surówek.
Przygotowanie: fasolkę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, moczyć w wodzie przez co najmniej 10-12 godzin. Następnie produkt ugotować w świeżej wodzie. Czas gotowania może być różny, ok. 45 minut. Podczas gotowania nie mieszać, wystarczy wstrząsnąć garnkiem. Posolić po ugotowaniu.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, selera i sezamu. Zawartość glutenu maksymalnie 20 mg/kg
Kraj producenta: Czechy Certyfikat: BIO, Bezgluten
Ekologiczna Fasola Biała Jaś w Puszce BIO 400 g La Bio Idea Składniki: fasola biała jaś* 60 %, woda, sól morska *produkt pochodzący z upraw ekologicznych ojęty certyfikatem kontroli Skal 001285 / NL-BIO-01
Fasola Czarna w zalewie w Puszce BIO 400 g Amaizin 240 g netto
Składniki: fasola czarna* (60 %), woda, sól morska *produkt pochodzący z upraw ekologicznych objęty certyfikatem kontroli Skal 001285 / NL-BIO-01
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 365 kJ / 87 kcal; Tłuszcz - 0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 12,4 g - w tym cukry - 1 g Błonnik - 6,5 g Białko - 4,9 g Sól - 0,93 g
Opis: Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.
Opis: Jedno z najpopularniejszych w Polsce i na świecie gotowych dań w słoików. Można podawać samodzielnie lub z "wkładką" do ryżu, ziemniaków lub z pieczywem. Stanowi wtedy pełnowartościowe danie. Fasola użyta do produkcji pochodzi z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 147 kcal Białko - 7,2 g Węglowodany - 25,7 g Tłuszcz - 1,5 g Błonnik - 5,1 g
Opis: Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Chiny Certyfikat: BIO
Składniki: fasolka adzuki* 100% *składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko - orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych.
Kraj pochodzenia składników: Chiny Certyfikaty: BIO
Opis: Produkt nadaje się do bezpośredniego spożycia
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 6,5 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Holandia Kraj pochodzenia składników: Włochy Certyfikaty: BIO
Składniki: fasolka biała* 100% *składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Sposób przygotowania: fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Składniki: fasolka biała Jaś* 100% *składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego.
Sposób przygotowania: fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Opis: Ekologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 322 kJ / 77 kcal Tłuszcz: 0,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 10,8 g - w tym cukry: 1 g Błonnik: 5,5 g Białko: 4,90 g Sól: 0,80 g
Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
Kraj pochodzenia składników: Włochy Kraj producenta: Holandia Certyfikaty: BIO
Opis: Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Kirgistan Certyfikat: BIO
Opis: Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Opis: Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Opis: Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Chiny Certyfikat: BIO
Opis: Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Chiny Certyfikat: BIO