Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Fasola Czerwona Kidney w Zalewie BIO 360 g/240 g EkoWital Słoik szklany
Zawartość netto: 360 g Zawartość netto bez zalewy: 240 g
Składniki: Fasola czerwona kidney*, woda, sól * składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 452/107 Białko (g): 7,7 Węglowodany (g): 14,7 - w tym cukry (g): 1,8 Tłuszcz (g): 0,4 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1 Sól (g): 0,3
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Nie przechowywać w wilgotnych warunkach z powodu ryzyka korozji pokrywy.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Kraj pochodzenia: Holandia Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Holandia
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
90
Bez glutenu (z certyfikatem)
Nie
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Eko-Wital sp. z o.o. ul. Staniewicka 5, 03-310 Warszawa
Ciecierzyca w Zalewie Bio 300 g Alce Nero Ciecierzyca Alce Nero jest produktem gotowym do spożycia. Może stanowić dodatek do sałat, zup, dań jednogarnkowych. Po odsączeniu z zalewy oraz przemieleniu, stanowić będzie doskonałą podstawę wegetariańskiego pasztetu.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 378 kJ / 90 kcal Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 10, g w tym cukry - 0 g Białko - 6,5 g Sól - 0,5 g Kraj pochodzenia: Włochy Certyfikaty: BIO
Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.
Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.
Składniki: fasolka biała 100%* * składnik ekologiczny objęty certyfikatem kontroli
Opis: Fasola biała jest przyjemnie miękka po ugotowaniu i ma delikatny smak. Nadaje się jako dodatek do zup, można przygotować wiele ciekawych potraw kuchni włoskiej. Idealna do surówek.
Przygotowanie: fasolkę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, moczyć w wodzie przez co najmniej 10-12 godzin. Następnie produkt ugotować w świeżej wodzie. Czas gotowania może być różny, ok. 45 minut. Podczas gotowania nie mieszać, wystarczy wstrząsnąć garnkiem. Posolić po ugotowaniu.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, selera i sezamu. Zawartość glutenu maksymalnie 20 mg/kg
Kraj producenta: Czechy Certyfikat: BIO, Bezgluten
Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Opis: Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Fasola Czerwona w Kształcie Nerki Bezglutenowa BIO 500 g ProBio
Składniki: fasolka czerwona 100%* * składnik ekologiczny objęty certyfikatem kontroli
Opis: Czerwona fasola pochodzi z Ameryki Środkowej, czasami nazywana 'fasolką chilli', a w Meksyku jest używana do przygotowania tradycyjnej potrawy 'chilli con carne' (chili z mięsem). Będzie smacznym dodatkiem do sałatek, risotto, zup i dań głównych. Świetnie nadaje się jako dodatek do potraw z ryżu i kukurydzy.
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.