Czekolada z Orzechami Laskowymi BIO 50 g Cocoa
Roztarte wraz z ziarnem kakao migdały przełamują czekoladową gorycz nadając tabliczce delikatnie “mlecznego” akcentu. Kakao jest wciąż wyczuwalne, nie w dominującej formie jednak, a raczej, wraz z roztartymi migdałami tworzy tło dla wyrazistego smaku orzechów laskowych.
- BEZ CUKRU BIAŁEGO I GLUTENU: Ciesz się czekoladą bez białego cukru. Nasze czekolady są słodzone nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Niski indeks glikemiczny.GI 35 pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
- WEGAŃSKI: Wyłącznie wegańskie surowce pozyskiwane z upraw ekologicznych.
- SUROWA CZEKOLADA: Poczuj prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Naprawdę lepiej smakuje bez obróbki w wysokiej temperaturze.
- EKO: Jedz ekologiczne, a pomożesz naszej planecie. Czekolada, którą kupujesz u nas, jest wytwarzana z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych i etycznego handlu.
Składniki:
cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, ziarno kakaowca*, orzechy laskowe* 14%, migdały*, sproszkowany napój kokosowy*, wanillia Bourbon* (certyfikowany składnik ekologiczny).
Zawartość masy kakaowej min. 52%
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2611 kJ / 630 kcal
Tłuszcz: 52,0 g;
- w tym kwasy nasycone: 27,0 g;
Węglowodany: 22,0 g;
- w tym cukry: 8,0 g;
Białko: 0,3 g;
Sól: 5,0 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać orzechy powodujące alergie lub nietolerancję pokarmową.
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.