Czekolada Gorzka z Orzechami Laskowymi z Erytrytolem i Glikozydami Stewiołowymi bez dodatku cukru 125 g Pure&Good
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Właściwości orzechów laskowych sprawiają, że są one cennym składnikiem każdej diety. Przede wszystkim są bogatym źródłem witaminy E, która jest trudno osiągalna z pożywienia. Ponadto znajduje się w nich dużo witamin z grupy B, które pozytywnie oddziałują na układ nerwowy, potas obniżający ciśnienie, a także wapń i fosfor – pierwiastki wzmacniające kości i zęby.
Podobnie jak pozostałe czekolady z serii Pure&good, czekolada z orzechami laskowymi słodzona jest stewią i nie zawiera glutenu oraz oleju palmowego.
Składniki:
miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,025 %), tłuszcz kakaowy, ORZECHY LASKOWE (10%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny, naturalny aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 60%.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać: inne orzechy, mleko, sezam i soję.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1916 kJ/465 kcal
Tłuszcz: 42 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 33 g
- w tym cukry: 2,0 g
- alkohole wielowodorotlenowe: 27 g
Błonnik: 15 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,08 g
Dystrybutor w Polsce:
Mercatare Michał Zbyszewski, ul. Skawińska 25 lok. 5, 31-066 Kraków
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.