Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Cukier Trzcinowy Brązowy BIO Demerara 500 g Bio Planet
Składniki: cukier trzcinowy brązowy* 100% *składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcal Tłuszcz - 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 100 g - w tym cukry - 97 g Białko - 0 g Sól - 0 g
Kraj pochodzenia: Paragwaj Certyfikaty: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Paragwaj
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Ksylitol C Krystaliczny 1 kg Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ksylitol C Krystaliczny 250 g Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ksylitol C Krystaliczny 500 g Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1602 kJ/377 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 93 g - w tym cukry: 90 g Białko: 0 g Sól: 0,9 g
Kraj pochodzenia: Indonezja Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Opis: Jest to zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego białego cukru – jest to produkt w 100 % naturalny, organiczny, nierafinowany, wytwarzany z soku pąków palmy kokosowej bogatego w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
Cukier kokosowy jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35, dlatego polaca się go osobom cierpiącym na cukrzycę. Jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży.
Lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach.
Opis: Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji, Piękny różany zapach i walory smakowe nadadzą gorącym napojom, deserom dla dzieci oraz wielu innym daniom szlachetnego i wykwintnego wyrazu
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1615 kJ / 200 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g - w tym cukry: 95 g Białko: 0 g Sól: 0 g
Zalecane warunki przechowywania: Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych
Opis: Cukier jaggery to alternatywa dla cukru trzcinowego i białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani. Smakiem przypomina klasyczne cukry z nutą karmelową. Ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż cukier biały lub trzcinowy.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1491 kJ/ 356kcal Tłuszcz: 0g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g Węglowodany: 87,9 g - w tym cukry: 80 g Białko: 0,9 g Sól: 0 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej
Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna 389 kJ / 1654 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 97 g - w tym cukry: 97 g Białko: 0,2 g Sól: 0,25 g Błonnik: 0,1 g Żelazo: 0,30 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych od +2 do +7 stopnia C.
Kraj pochodzenia składników: Nikaragua Certyfikaty: BIO
Cukier Trzcinowy Naturalny Bezglutenowy BIO 500 g ProBio
Produkcja polega na powolnym odparowaniu soku i wyciśniętego z dojrzałej trzciny cukrowej, aż do powstania gęstego syropu, z którego stopniowo krystalizuje się cukier. Nie poddawany jest procesowi rafinacji, przez co zachowuje swój unikalny zapach, smak oraz dzięki zawartości melasy własności odżywcze.
Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Nadaje potrawom walory smakowe i estetyczne. Polecamy do wypieków, deserów.
Cukier Brzozowy, Ksylitol Bezglutenowy 500 g Denver Food
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100% ksylitol
Kraj pochodzenia: Finlandia Kraj producenta: Polska Certyfikat: Bezgluten
Ksylitol C Krystaliczny w SASZETKACH 5 g Santini Cukier brzozowy
W opakowaniu zbiorczym znajduje się 40 szt. saszetek (200 g).
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Ksylitol Krystaliczny Torebka 1 kg Santini Cukier brzozowy
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Składniki: 100 % ksylitol
Ksylitol sprzyja także przyswajaniu wapnia w organizmie, dzięki czemu: - zalecany jest w profilaktyce osteoporozy - wzmacnia mineralizację szkliwa zębowego. Przy problemach z prochnicą i paradontozą wskazane jest rozprowadzać niewielką ilość ksylitolu na zębach i dziąsłach.
Ksylitol można stosować również zewnętrznie: - w proporcji 1 do 20 z solą fizjologiczną do płukania nosa lub ucha, ksylitol hamuje rozwój bakterii m.in. powodujących zapalenie ucha środkowego, nieżyt nosa czy infekcje zatok, - do płukania przy infekcjach gardła.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.
Kraj producenta: Polska Kraj pochodzenia składników: Finlandia
Ksylitol Puder 350 g Santini Cukier brzozowy w proszku
- zapobiega próchnicy - ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (m.in. Candida albicans) w układzie pokarmowym - jest skutecznym środkiem przeciwko bakteriom jelit wywołującym owrzodzenie żołądka - 40% mniej kalorii niż cukier - najlepszy zamiennik "zwykłego cukru" na rynku - 100% naturalny produkt (pozyskiwany z brzozy) - idealny dla diabetyków - 14 x niższy indeks glikemiczny
Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.