Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1305 kJ / 312 kcal Tłuszcz: 0,0 g; - w tym kwasy nasycone: 0,0 g; Węglowodany: 90,0 g; - w tym cukry: 90,0 g; Białko: 0,0 g; Sól: 0,0 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj producenta: Hiszpania Kraj pochodzenia składników: Ekwador Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Ekwador
Kraj producenta
Hiszpania
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Ekologiczny cukier puder trzcinowy, nierafinowany, uzyskany ze zmielenia brązowego cukru trzcinowego. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością. Nadaje potrawom walory smakowe i estetyczne. Polecamy do wypieków, deserów.
Opis: Cukier jaggery to alternatywa dla cukru trzcinowego i białego. Powstaje on przez odparowanie gęstego soku z pączków palmy daktylowej, kokosowej lub winodani. Smakiem przypomina klasyczne cukry z nutą karmelową. Ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż cukier biały lub trzcinowy.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1491 kJ/ 356kcal Tłuszcz: 0g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g Węglowodany: 87,9 g - w tym cukry: 80 g Białko: 0,9 g Sól: 0 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej
Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Wartość odżywcza w 100 ml: Wartość energetyczna 389 kJ / 1654 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 97 g - w tym cukry: 97 g Białko: 0,2 g Sól: 0,25 g Błonnik: 0,1 g Żelazo: 0,30 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych od +2 do +7 stopnia C.
Kraj pochodzenia składników: Nikaragua Certyfikaty: BIO
Cukier Trzcinowy Naturalny Bezglutenowy BIO 500 g ProBio
Produkcja polega na powolnym odparowaniu soku i wyciśniętego z dojrzałej trzciny cukrowej, aż do powstania gęstego syropu, z którego stopniowo krystalizuje się cukier. Nie poddawany jest procesowi rafinacji, przez co zachowuje swój unikalny zapach, smak oraz dzięki zawartości melasy własności odżywcze.
Opis: Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji, Piękny różany zapach i walory smakowe nadadzą gorącym napojom, deserom dla dzieci oraz wielu innym daniom szlachetnego i wykwintnego wyrazu
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1615 kJ / 200 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g - w tym cukry: 95 g Białko: 0 g Sól: 0 g
Zalecane warunki przechowywania: Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych
Opis: Jest to zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego białego cukru – jest to produkt w 100 % naturalny, organiczny, nierafinowany, wytwarzany z soku pąków palmy kokosowej bogatego w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
Cukier kokosowy jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35, dlatego polaca się go osobom cierpiącym na cukrzycę. Jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży.
Lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia: 1602 kJ/377 kcal Tłuszcz: 0,4 g - w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 93 g - w tym cukry: 90 g Białko: 0 g Sól: 0,9 g
Kraj pochodzenia: Indonezja Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.