Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Ciasto Drożdżowe Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 450 g Polfem

Ciasto Drożdżowe Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 450 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 15 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522286

Opis

Ciasto Drożdżowe Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 450 g Polfem

Marzy wam się czasem pyszna bezglutenowa drożdżówka? Z naszą mieszanką to super proste! Jest to produkt w 100% naturalny, nie zawierający żadnych dodatków chemicznych. Produkt idealny dla całej rodziny.

Mieszanka na bezglutenowe ciasto drożdżowe pozwala upiec smakowite niedzielne ciasto z kruszonką, małe drożdżowe bułeczki, przepyszne jagodzianki czy Wielkanocną bezglutenową babkę!

Bezglutenowe ciasto drożdżowe firmy Polfem przepięknie pachnie kokosem, a co najważniejsze nie trzeba go wyrabiać przed pieczeniem. Przygotowanie bezglutenowych drożdżówek, weekendowej chałki czy ciasta z rabarbarem jest więc prostsze niż w przypadku ciast zawierających gluten.

Składniki:
mąka ziemniaczana, mąka kokosowa, mąka ryżowa, tapioka, drożdże instant

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1339 kJ / 320 kcal
Węglowodany - 81 g
- w tym cukry 0,27 g
Tłuszcz - 63 g
- w tym kwasy nasycone 0,23 g
Białko - 5,15 g
Błonnik - 1,2 g
Sól - 0,01 g

Przepis na bezglutenowe ciasto drożdżowe:

Składniki:
- 450 g mieszanki na ciasto drożdżowe
- 270 g - 350 g mleka
- 125 g masła
- 4 jaja
- 70 g cukru

1. Roztapiamy masło. Mieszamy mleko, masło, jaja i cukier.

2. Dosypujemy mieszankę. Mieszamy rózgą do uzyskania jednolitego, lekko gęstego ciasta.

3. Foremki smarujemy masłem i obsypujemy mąka ryżową. Warto wyłożyć dno foremek papierem w taki sposób, aby wystawał na krótszych bokach. Pozwoli to łatwiej wyjąć ciasto na kratkę.

4. Ciasto umieszczamy w foremkach i wyrównujemy. Posypujemy kruszonką.
Odstawiamy do ciepłego miejsca aby wyrosło. Powinno prawie podwoić swoja objętość.

5. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C (góra-dół). 6. Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut lub do suchego patyczka.

Bezglutenowa kruszonka:
120 g mąki ryżowej, 70 g masła, 70 g cukru. Palcami łączymy wszystkie składniki, aż otrzymamy kruszonkę. Można przechowywać w zamrażarce.

Certyfikat
: Bezgluten
 

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Nie
Bez laktozy Tak
Bez cukru Nie
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl