Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Chrupki Kukurydziane w Czekoladzie BIO 50 g Super Fudgio (Megusto)
Kruche chrupki kukurydziane oblane delikatną, wegańską czekoladą. Produkt nie zawiera składników odzwierzęcych ani glutenu, dzięki czemu jest idealny dla wegan oraz osób z celiakią.
Masa kakaowa w czekoladzie min. 50%. Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy ziemne i inne orzechy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 2274 kJ / 546 kcal Tłuszcz: 35 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g Węglowodany: 51 g - w tym cukry: 36 g Błonnik: 6,7 g Białko: 4,1 g Sól: 0,07 g
Kraj producenta: Polska Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
Kraj producenta
Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
30
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Nie
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Me Gusto Sp. z o.o. ul.Bałtycka 4A/3, 81-707 Sopot
Czekoladowy baton o smaku kokosowym bez dodatku cukru BIO 40 g Super Fudgio (Megusto, Super Krówka)
Czekoladowy baton o smaku kokosowym bez dodatku cukru marki Super Fudgio to ekologiczny produkt bez glutenu i bez oleju palmowego, w którego składzie znalazły się m.in. odtłuszczone mleko w proszku, kakaowy tłuszcz i kakaowa miazga, a także substancja słodząca w postaci erytrytolu (wszystkie surowce pochodzą z upraw ekologicznych).
Ojczyzną kukurydzy jest Meksyk, na terenach którego uprawiano ją już 5 tysięcy lat temu. Po odkryciu Ameryki przez Kolumba jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kontynenty.
Płatki kukurydziane są wygodną formą, w której spożywać można tę cenną pod względem wartości odżywczych roślinę. Zawierają potas (287 mg/100 g), fosfor (210 mg), magnez (127 mg), selen, nieco wapnia i żelaza, a także białko (ok. 9 g) i błonnik (7,3%). Nie zawierają glutenu.
Kraj pochodzenia składników: Niemcy Certyfikat: BIO
Ekologiczne płatki kukurydziane poddane lekkiemu procesowi prażenia stanowią idealny dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu. Pyszne także jako samodzielna przekąska.
Ekologiczne płatki kukurydziane poddane lekkiemu procesowi prażenia stanowią idealny dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu. Pyszne także jako samodzielna przekąska.
Ekologiczne płatki kukurydziane powstały wyłącznie z pełnego przemiału ziaren kukurydzy. Są bardzo pożywne i jednocześnie lekkostrawne. Polecamy jako dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu oraz jako samodzielną przekąskę.
Ekologiczne płatki kukurydziano-czekoladowe mogą stanowić doskonały dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Chrupki Kukurydziane Długie Bezglutenowe BIO 100 g Biolinie
Składniki: kukurydza* 100% * produkt z certyfikatem ekologicznym
Kukurydza to jedna z najważniejszych roślin uprawnych świata, wykorzystywana już od 5 tysięcy lat. Po odkryciu Ameryki przez Kolumba jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kontynenty.
W zależności od odmiany ziarno zawiera 60–70% skrobi, 9–14% białka, 4–8% tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, zawiera też sporo witaminy D, E, A i K, a także sole potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku oraz śladowe ilości kobaltu, jodu i bromu. Dzięki obecności selenu, któremu towarzyszy witamina E, przypisuje się jej duże znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych.
Przygotowanie: Chrupki kukurydziane stanowią lekkostrawną i niskokaloryczną przekąskę o dużych wartościach odżywczych. Można spożywać je samodzielnie lub wykorzystywać jako dodatek do deserów oraz zup i dań przygotowanych na bazie owoców i orzechów.
Kraj pochodzenia: Czechy Certyfikat: BIO, Bezgluten