Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Chrupki Kukurydziane Długie Bezglutenowe BIO 100 g Biolinie
Składniki: kukurydza* 100% * produkt z certyfikatem ekologicznym
Kukurydza to jedna z najważniejszych roślin uprawnych świata, wykorzystywana już od 5 tysięcy lat. Po odkryciu Ameryki przez Kolumba jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kontynenty.
W zależności od odmiany ziarno zawiera 60–70% skrobi, 9–14% białka, 4–8% tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, zawiera też sporo witaminy D, E, A i K, a także sole potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku oraz śladowe ilości kobaltu, jodu i bromu. Dzięki obecności selenu, któremu towarzyszy witamina E, przypisuje się jej duże znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych.
Przygotowanie: Chrupki kukurydziane stanowią lekkostrawną i niskokaloryczną przekąskę o dużych wartościach odżywczych. Można spożywać je samodzielnie lub wykorzystywać jako dodatek do deserów oraz zup i dań przygotowanych na bazie owoców i orzechów.
Kraj pochodzenia: Czechy Certyfikat: BIO, Bezgluten
O firmie Pro Bio Nasza firma specjalizuje się przede wszystkim w przetwórstwie produktów pochodzenia młynarskiego. Dzięki nowoczesnym technologiom własnego biomłyna oraz długoletniemu doświadczeniu jesteśmy w stanie zaoferować największy wybór wysokiej jakości produktów młynarskich BIO.
Nasz młyn został wyposażony w nowoczesny układ technologiczny mielenia, w którym ziarna mielone są w sposób jak najbardziej oszczędny, by produkt fi nalny zawierał wszystkie walory odżywcze składników. Skupiamy się na przetwarzaniu starych tradycyjnych upraw, jakimi są m.in. gryka i pszenica orkiszowa. Wśród naszych produktów młynarskich można znaleźć przetworzone na różne sposoby ziarno oraz szeroką ofertę białej i pełnoziarnistej mąki ze zbóż standardowych oraz nietradycyjnych. Wyśmienity smak i wysoką jakość naszej mąki zapewniamy również dzięki minimalizowaniu przenoszenia ziarna podczas procesu mielenia,eliminuje to także proces zwietrzania. Celem zagwarantowania naszym klientom zawsze świeżych , smacznych i bogatych w wartości odżywcze produktów, nie mielemy mąki na zapas, staramy się również unikać długookresowego jej magazynowania. Stramy się, aby mąka trafi ała do naszych klientów jak najszybciej, co jest gwarancją zawsze świeżego , wysokiej jakości produktu. Wszystkie produkty można u nas kupić zarówno w opakowaniach detalicznych, jak i zbiorczych czy też opakowaniach do celów gastronomicznych.
PRO-BIO jest pierwszym czeskim producentem biożywności, w chwili obecnej jest także jednym z największych przetwórców płodów rolnych w jakości BIO. Nasz asortyment zawiera niemal 400 produktów bezglutenowych wytworzonych z kilkudziesięciu naturalnie bezglutenowych płodów rolnych w jakości BIO. Aby zapewnić całkowite bezpieczeństwo produktów bezglutenowych, w roku 2014 zbudowaliśmy nowoczesny młyn przeznaczony wyłącznie do przetwarzania surowców bezglutenowych. Jego budowa ściśle wiąże się z otwarciem w roku 2013 pakowalni produktów bezglutenowych.
Produkty bezglutenowe firmy PRO-BIO, sp. z o.o. PRO-BIO wychodzi naprzeciw istotnym potrzebom ludzi dotkniętych nietolerancją glutenu, dla których dieta bezglutenowa jest jedyną metodą terapii. Dla łatwiejszego rozpoznania nasze produkty bezglutenowe z gryki, prosa, kukurydzy oraz innych bezglutenowych płodów rolnych oznaczone są charakterystycznym logo przekreślonego kłosa. Szacuje się, że celiakia występuje u 1 na 100 osób. W związku z tym, iż w większości przypadków nie występują typowe objawy choroby, najczęściej nie zostaje zdiagnozowana. Pomimo tego liczba wykrytych przypadków w ciągu ostatnich dwudziestu lat podwoiła się.
Parametry
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
PRO-BIO, spol. s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Mesto, Czechy
Chrupki Kukurydziane ANGELINA Bezglutenowe BIO 60 g (4 x 15 g) Little Angel
Chrupki kukurydziane z serii LITTLE ANGEL przeznaczone są dla dzieci od 7 miesiąca życia. Wewnątrz opakowania znajdują się cztery 15g torebki z chrupkami o delikatnych smakach marchwi i jabłka. Produkt wegański, bezglutenowy, bez laktozy, wolny od soi i orzechów. Bez dodatku cukru i soli.
Chrupki Kukurydziane Buraczek Bezglutenowe BIO 55 g Mniam Pyszne chrupki na bazie kukurydzy z dodatkiem buraka, wyprodukowane wyłącznie ze składników pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Staranny dobór najlepszych składników organicznych i ich precyzyjna obróbka pozwalają stworzyć niepowtarzalny produkt zdrowej diety, wywierający korzystny wpływ na rozwój dziecka.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej siódmego miesiąca życia. Nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
Składniki: kukurydza* 95% (mąka* i/lub grys*), odwodniony burak* 5%. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Chrupki Kukurydziane TEDDY Bezglutenowe BIO 60 g (4 x 15 g) Little Angel
Chrupki kukurydziane z serii LITTLE ANGEL przeznaczone są dla dzieci od 7 miesiąca życia. Wewnątrz opakowania znajdują się cztery 15g torebki z chrupkami o delikatnych smakach marchwi i dyni.Produkt bezglutenowy, bez laktozy, wolny od soi i orzechów. Bez dodatku cukru i soli
Ekologiczne Chrupki Kukurydziane o Smaku Ketchupowym BIOSAURUS Bezglutenowe BIO 50 g McLloyd's Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów o smaku ketchupowym, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Ekologiczne Chrupki Kukurydziane o Smaku Serowym BIOSAURUS Bezglutenowe BIO 50 g McLloyd's
Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów o smaku ketchupowym, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Składniki: kukurydza*75%(mąka i/lub ziarna), olej słonecznikowy*, przyprawa serowa*5%(glukoza*(z kukurydzy), sól, cukier*, ser cheddar*, skrobia ziemniaczana*, papryka*, ekstrakt drożdżowy (z kukurydzy), cebula*, czosnek*, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, ekstrakt pieprzu*, olej słonecznikowy*). *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Kraj producenta: Słowacja Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Bezglutenowe Chrupki Kukurydziane z Solą Morską BIOSAURUS BIO 50 g McLloyd's
Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów z solą morską, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Składniki: kukurydza* 75% (mąka* i/lub ziarna*), olej słonecznikowy*, przyprawa z solą morską* 5% (maltodekstryna*, sól morska, cukier*, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy*. * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Kraj producenta: Słowacja Certyfikat: BIO, Bezglutenowy
Naturalnie bezglutenowe chrupki gryczane bez dodatków, nieprzyprawiane solą ani cukrem. Delikatne w smaku o lekkim gryczanym aromacie. Świetna przekąska dla dzieci oraz osób ceniących naturalne smaki zamiast niezdrowych chipsów.
Chrupki Kukurydziane Marchewka Bezglutenowe BIO 55 g Mniam
Składniki: kukurydza* 95% (mąka* i/lub grys*), odwodniona marchew* 5%. * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią, mrozem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza produktu na 100 g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1692/403 Białko (g): 2,6 Węglowodany (g): 85,2 - w tym cukry (g): 0,9 Tłuszcz (g): 1,8 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3 Błonnik pokarmowy (g): 4,1 Sól (g): 0,0
Kraj pochodzenia: Słowacja Certyfikat: BIO, Bezgluten
Chrupki Śniadaniowe z Czekoladą (Poduszki) Bezglutenowe BIO 375 g Soria Natural
Bezglutenowe płatki śniadaniowe w formie poduszeczek wypełnionych czekoladowym kremem. Wyprodukowane na bazie brązowego ryżu, stanowią bogate źródło błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wyśmienicie smakują z dodatkiem mleka lub jogurtu, jak również chrupane "na sucho".
Składniki: Mąka z ryżu brązowego* 47%, krem kakaowy* 34% (cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy* 10%), odtłuszczone kakao w proszku* 4%, emulgator - lecytyna sojowa*), panela* (sproszkowany sok z trzciny cukrowej), mąka sojowa*, odtłuszczone kakao w proszku* 2,7%, sól himalajska. * produkty ekologiczne
Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan.
Kraj producenta: Hiszpania Certyfikat: BIO, Bezglutenowy
Chrupki Kukurydziane w Czekoladzie BIO 50 g Super Fudgio (Megusto)
Kruche chrupki kukurydziane oblane delikatną, wegańską czekoladą. Produkt nie zawiera składników odzwierzęcych ani glutenu, dzięki czemu jest idealny dla wegan oraz osób z celiakią.