Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 11764 kJ / 418 kcal Tłuszcz: 8,10 g; - w tym kwasy nasycone: 1,2 g; Węglowodany: 70,20 g; - w tym cukry: 1,3 g; Białko: 14,2 g; Sól: 0,40 g Błonnik: 3,5 g;
Informacja alergenna: Produkt może zawierać śladowe ilości mleka (łącznie z laktozą) i soi.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Włochy Certyfikat: BIO, Bezgluten
Parametry
Kraj producenta
Włochy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
120
Bez glutenu (z certyfikatem)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
Fiorentini Alimentari SpA, Via Marco Biagi 8, 10028 Trofarello, Włochy
Ekologiczne Chrupki Kukurydziane o Smaku Ketchupowym BIOSAURUS Bezglutenowe BIO 50 g McLloyd's Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów o smaku ketchupowym, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Ekologiczne Chrupki Kukurydziane o Smaku Serowym BIOSAURUS Bezglutenowe BIO 50 g McLloyd's
Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów o smaku ketchupowym, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Składniki: kukurydza*75%(mąka i/lub ziarna), olej słonecznikowy*, przyprawa serowa*5%(glukoza*(z kukurydzy), sól, cukier*, ser cheddar*, skrobia ziemniaczana*, papryka*, ekstrakt drożdżowy (z kukurydzy), cebula*, czosnek*, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, ekstrakt pieprzu*, olej słonecznikowy*). *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Kraj producenta: Słowacja Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Bezglutenowe Chrupki Kukurydziane z Solą Morską BIOSAURUS BIO 50 g McLloyd's
Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów z solą morską, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Składniki: kukurydza* 75% (mąka* i/lub ziarna*), olej słonecznikowy*, przyprawa z solą morską* 5% (maltodekstryna*, sól morska, cukier*, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy*. * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Kraj producenta: Słowacja Certyfikat: BIO, Bezglutenowy
Naturalnie bezglutenowe chrupki gryczane bez dodatków, nieprzyprawiane solą ani cukrem. Delikatne w smaku o lekkim gryczanym aromacie. Świetna przekąska dla dzieci oraz osób ceniących naturalne smaki zamiast niezdrowych chipsów.
Chrupki Kukurydziane ANGELINA Bezglutenowe BIO 60 g (4 x 15 g) Little Angel
Chrupki kukurydziane z serii LITTLE ANGEL przeznaczone są dla dzieci od 7 miesiąca życia. Wewnątrz opakowania znajdują się cztery 15g torebki z chrupkami o delikatnych smakach marchwi i jabłka. Produkt wegański, bezglutenowy, bez laktozy, wolny od soi i orzechów. Bez dodatku cukru i soli.
Chrupki Kukurydziane Buraczek Bezglutenowe BIO 55 g Mniam Pyszne chrupki na bazie kukurydzy z dodatkiem buraka, wyprodukowane wyłącznie ze składników pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Staranny dobór najlepszych składników organicznych i ich precyzyjna obróbka pozwalają stworzyć niepowtarzalny produkt zdrowej diety, wywierający korzystny wpływ na rozwój dziecka.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej siódmego miesiąca życia. Nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
Składniki: kukurydza* 95% (mąka* i/lub grys*), odwodniony burak* 5%. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Chrupki Kukurydziane Długie Bezglutenowe BIO 100 g Biolinie
Składniki: kukurydza* 100% * produkt z certyfikatem ekologicznym
Kukurydza to jedna z najważniejszych roślin uprawnych świata, wykorzystywana już od 5 tysięcy lat. Po odkryciu Ameryki przez Kolumba jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kontynenty.
W zależności od odmiany ziarno zawiera 60–70% skrobi, 9–14% białka, 4–8% tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, zawiera też sporo witaminy D, E, A i K, a także sole potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku oraz śladowe ilości kobaltu, jodu i bromu. Dzięki obecności selenu, któremu towarzyszy witamina E, przypisuje się jej duże znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych.
Przygotowanie: Chrupki kukurydziane stanowią lekkostrawną i niskokaloryczną przekąskę o dużych wartościach odżywczych. Można spożywać je samodzielnie lub wykorzystywać jako dodatek do deserów oraz zup i dań przygotowanych na bazie owoców i orzechów.
Kraj pochodzenia: Czechy Certyfikat: BIO, Bezgluten
Chrupki Kukurydziane Marchewka Bezglutenowe BIO 55 g Mniam
Składniki: kukurydza* 95% (mąka* i/lub grys*), odwodniona marchew* 5%. * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią, mrozem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza produktu na 100 g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1692/403 Białko (g): 2,6 Węglowodany (g): 85,2 - w tym cukry (g): 0,9 Tłuszcz (g): 1,8 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3 Błonnik pokarmowy (g): 4,1 Sól (g): 0,0
Kraj pochodzenia: Słowacja Certyfikat: BIO, Bezgluten
Chrupki Kukurydziane TEDDY Bezglutenowe BIO 60 g (4 x 15 g) Little Angel
Chrupki kukurydziane z serii LITTLE ANGEL przeznaczone są dla dzieci od 7 miesiąca życia. Wewnątrz opakowania znajdują się cztery 15g torebki z chrupkami o delikatnych smakach marchwi i dyni.Produkt bezglutenowy, bez laktozy, wolny od soi i orzechów. Bez dodatku cukru i soli
Chrupki Śniadaniowe z Czekoladą (Poduszki) Bezglutenowe BIO 375 g Soria Natural
Bezglutenowe płatki śniadaniowe w formie poduszeczek wypełnionych czekoladowym kremem. Wyprodukowane na bazie brązowego ryżu, stanowią bogate źródło błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wyśmienicie smakują z dodatkiem mleka lub jogurtu, jak również chrupane "na sucho".
Składniki: Mąka z ryżu brązowego* 47%, krem kakaowy* 34% (cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy* 10%), odtłuszczone kakao w proszku* 4%, emulgator - lecytyna sojowa*), panela* (sproszkowany sok z trzciny cukrowej), mąka sojowa*, odtłuszczone kakao w proszku* 2,7%, sól himalajska. * produkty ekologiczne
Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan.
Kraj producenta: Hiszpania Certyfikat: BIO, Bezglutenowy
Piramidki powstają metodą powolnego ekspandowania ziarna pod wpływem ciśnienia i temperatury, bez dodatku tłuszczu, barwników i dodatków chemicznych. Obecność czarnych ziaren gryki wynika z procesu prażenia, jest zjawiskiem naturalnym i nie zmienia właściwości produktu.