Chleb Ciemny Schwarz Brot Bezglutenowy BIO 500 g Bauck

Dostępność: 8 szt.
Czas wysyłki: do 3 dni roboczych
Cena: 19,99 zł 19.99
ilość szt.
Zyskujesz 19 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)
Kod produktu: 4015637824796

Opis

Chleb Ciemny (Schwarz Brot) Bezglutenowy BIO 500 g Bauck
Mieszanka do wypieku

Mocny, mięsisty i ciemny bezglutenowy chleb. Tradycyjny przepis z nasionami słonecznika i siemienia lnianego.

Składniki:
mąka ryżowa* 36%, pestki słonecznika*, skrobia kukurydziana*, len mielony*, grubo mielony len*, gryczany zaczyn w proszku* (mąka gryczana*, mąka quinoa*, kultury starterowe), sól morska, syrop ryżowy w proszku*, karmel w proszku*, maltodekstryna*, zagęszczacz: guma guar*.
* produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wymieszać z 1 paczka drożdży. Dodać 350 ml letniej wody (gdy używa się świeżych drożdży - 1/2 kostki rozpuścić w letniej wodzie). Mieszać mikserem ok. 5 minut. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej podłużnej blachy (ok. 25 cm). Wierzch wygładzić i posmarować obficie wodą a następnie olejem. Owinąć folią i odstawić w ciepłe miejsce na 15 min. Piec w temp. 225 stopni Celsjusza ok. 50 min.
Zaraz po upieczeniu wyjąć z blachy. Przed krojeniem wystudzić.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1786 kJ / 427 kcal
Tłuszcz 19 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g
Węglowodany 46 g
- w tym cukry 2,8 g
Błonnik 7,4 g
Białko 13 g
Sól 1,9 g


Kraj producenta: Niemcy
Certyfikaty: BIO, BezGluten
BioBezgluten

Parametry

Kraj producenta Niemcy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Tak
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl