Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Bułeczki Śniadaniowe Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 500 g Polfem

Bułeczki Śniadaniowe Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 500 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 10 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522194

Opis

Bułeczki Śniadaniowe Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 500 g Polfem

Mieszanka na bezglutenowe bułeczki jest idealna dla dzieci, osób z nietolerancją pokarmową, nietolerancją glutenu czy celiakią.

Mieszanka zawiera babkę jajowatą, która nadaje bułeczkom nietypowego smaku. Mają one jednak bardzo wielu zwolenników wśród osób nietolerujących glutenu oraz z celiakią.

Konsystencja mieszanki na bezglutenowe bułeczki pozwala ukształtować również bajgle, paluchy i małe bezglutenowe chlebki.

Ciasto przygotowane z tej mieszanki nie wymaga foremki. Można je dowolnie kształtować i piec bułeczki różnej wielkości. Można także uformować niewielkie bochenki chleba.

Po wyrośnięciu ciasto należy wyjąć z miski, delikatnie ukształtować, odkrawać dowolne kawałki i kształtować bułeczki lub małe bochenki. Układać na blaszce z papierem do pieczenia.

Składniki:
skrobia kukurydziana, łuska babki jajowatej, drożdże instant, sól, cukier

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1485 kJ / 355 kcal
Węglowodany - 88 g
- w tym cukru 0 g
Tłuszcz - 8,10 g
- w tym kwasy nasycone 0 g
Białko - 164 g
Błonnik - 4,90 g

Przepis na bezglutenowe i wegańskie bułeczki:

Bezglutenowe bułeczki, ze względu na swój skład (babka jajowata), różnią się smakiem od normalnych, pszennych bułeczek. Mają jednak bardzo wielu zwolenników.
To jedyne ciasto bezglutenowe na pieczywo, które można kształtować na stolnicy. I przy tym bardzo łatwe do wykonania.

Składniki:
- 500 g mieszanki na bułeczki śniadaniowe
- 40 g oleju lub oliwy
- 500 g ciepłej wody
- skrobia kukurydziana do podsypania

1. Do miski wlewamy 500 g ciepłej wody i olej.

2. Dodajemy mieszankę. Początkowo mieszamy rózgą, a gdy ciasto zacznie gęstnieć, mieszamy drewniana łyżką. Zrobi się na tyle gęste, że można je wyłożyć na stolnicę.

3. Na opruszonej skrobią kukurydzianą stolnicy, przez kilka minut wyrabiamy ciasto.

4. Następnie wkładamy je ponownie do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby urosło.

5. Po około 30 minutach ciasto powinno prawie podwoić swoją objętość.

6. Wyjmujemy je na stolnicę i dzielimy na 8-10 części i delikatnie kształtujemy bułeczki.

7. Bułeczki układamy na, wyłożonej papierem do pieczenia, blaszce.

8. Nastawiamy piekarnik na 230 stopni C. 9.Przed włożeniem do piekarnika, bułeczki lekko nacinamy nożem. 10. Pieczemy 30-32 minuty. 

Certyfikat: Bezgluten

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Nie
Bez laktozy Tak
Bez cukru Nie
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl