Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal Tłuszcz: 1,4 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 14 g - w tym cukry: 8 g Białko: 3 g Sól: 0,09 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Kraj producenta: Czechy Certyfikat: BIO
Parametry
Kraj pochodzenia składników
Rolnictwo UE / Rolnictwo spoza UE
Kraj producenta
Czechy
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal Tłuszcz: <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 85 g - w tym cukry: 1,7 g Białko: 0,8 g Sól: 0,0 g
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal Tłuszcz: <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 87 g - w tym cukry: <0,5 g Białko: <0,5 g Sól: 0,02 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
Kraj producenta: Czechy Certyfikaty: BIO, GLUTEN FREE
Budyń z Herbatą Matcha o Smaku Ananasowym Bezglutenowy BIO 40 g Amylon
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Opis: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Sposób przygotowania: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wymieszać z 6 łyżkami zimnego mleka (3,5% tłuszczu) i 2 łyżkami cukru trzcinowego. 2. Pozostałe mleko zagotować. 3. Zdjąć garnek z ognia i wlać rozmieszany proszek. 4. Ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. 5. Gotowy budyń przelać do salaterek i schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki wymieszać z 6 łyżkami zimnego mleka (3,5% tłuszczu) i 2 łyżkami cukru trzcinowego. 2. Pozostałe mleko zagotować. 3. Zdjąć garnek z ognia i wlać rozmieszany proszek. 4. Ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. 5. Gotowy budyń przelać do salaterek i schłodzić przez co najmniej 4 godziny.