Producenci
Koszty dostawy

13.90 zł

11.90 zł

Darmowa dostawa
od 250 zł

SUPER SPRZEDAWCA

SUPER SPRZEDAWCA ALLEGRO

Biszkopt Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 440 g Polfem

Biszkopt Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 440 g Polfem
  • nowość
Dostępność: 13 szt.
Czas wysyłki: do 2 dni roboczych
Cena: 13,95 zł 13.95
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Polfem
Kod produktu: 5906395522064

Opis

Biszkopt Mieszanka Wypiekowa Bezglutenowa 440 g Polfem

Bezglutenowa mieszanka na biszkopt pozwala upiec tradycyjne ciasto bez glutenu. Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych. Produkt odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu, alergią pokarmową i celiakią.

Mieszanka na bezglutenowy biszkopt pozwala upiec przepyszne ciasta, różnorakie torty czy niewielkie babeczki lub muffiny w wersjach na słodko lub słono.

Wykonany z naszej mieszanki biszkopt wygląda i smakuje jak tradycyjny. Jest puszysty i aromatyczny. Ciasto jest bardzo łatwe w wykonaniu i nie zabiera wiele czasu. Z jednego opakowania można przygotować dwa średniej wielkości torty.

Składniki:
skrobia ziemniaczana, mąka kokosowa, mąka ryżowa, bezglutenowy proszek do pieczenia

Mieszanka nie zawiera dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia - 1285 kJ / 307 kcal
Węglowodany - 85 g
- w tym cukry 4,80 g
Tłuszcz - 2,7 g
- w tym kwasy nasycone 2,63 g
Białko - 6,1 g
Błonnik - 3,5 g
Sól - 0,04 g

Przepis na bezglutenowy biszkopt:

Z tej mieszanki upiec można tradycyjny biszkopt - tyle że bezglutenowy. Z jednego opakowania można upiec 4 biszkopty o wadze około 450 g każdy, w foremce o wymiarach 12x22x7 cm lub jeden duży tort.

Składniki:
110 g mieszanki na biszkopt
6 jaj
80 g ksylitolu lub 110 g cukru

1.Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2.Dodajemy ksylitol lub cukier i chwilę ubijamy.
3.Dodajemy żółtka i dalej ubijamy.
4.Na końcu dosypujemy mieszankę i mieszamy mikserem na wolnych obrotach.
5.Masę wlewamy do, wyłożonej papierem, formy.
6.Pieczemy 30-35 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 190 stopni C.
7.Po wyjęciu z piekarnika czekamy, aby ciasto przestygło. Następnie biszkopt delikatnie wyjmujemy z formy na kratkę. Można kroić po ostygnięciu.

Certyfikat: Bezgluten

Parametry

Kraj producenta Polska
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach) 180
Bez glutenu (z certyfikatem) Tak
Certyfikat BIO Nie
Bez glutenu (w składnikach) Tak
Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak
Bez laktozy Tak
Bez cukru Tak
Bez jaj Tak
Bez drożdży Tak
Producent Polfem Bogusław Cieślikowski, 34-400 Nowy Targ, ul. Polna 24

Produkty powiązane

Menu Szukaj więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl