Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Ekologiczne Chrupki Kukurydziane o Smaku Ketchupowym BIOSAURUS Bezglutenowe BIO 50 g McLloyd's Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów o smaku ketchupowym, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1968 kJ/ 469 kcal Tłuszcze: 20,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 62 g - w tym cukry: 4,3 g Błonnik: 3,5 g Białko: 7,3 g Sól: 0,5 g
Kraj producenta: Słowacja Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Ekologiczne Chrupki Kukurydziane o Smaku Serowym BIOSAURUS Bezglutenowe BIO 50 g McLloyd's
Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów o smaku ketchupowym, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Składniki: kukurydza*75%(mąka i/lub ziarna), olej słonecznikowy*, przyprawa serowa*5%(glukoza*(z kukurydzy), sól, cukier*, ser cheddar*, skrobia ziemniaczana*, papryka*, ekstrakt drożdżowy (z kukurydzy), cebula*, czosnek*, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, ekstrakt pieprzu*, olej słonecznikowy*). *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Kraj producenta: Słowacja Certyfikaty: BIO, Bezglutenowy
Bezglutenowe Chrupki Kukurydziane z Solą Morską BIOSAURUS BIO 50 g McLloyd's
Pieczone chrupki kukurydziane w kształcie wesołych dinozaurów z solą morską, wyprodukowane ze składników z upraw ekologicznych. Idealna przekąska nie tylko dla dzieci.
Składniki: kukurydza* 75% (mąka* i/lub ziarna*), olej słonecznikowy*, przyprawa z solą morską* 5% (maltodekstryna*, sól morska, cukier*, ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy*. * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Kraj producenta: Słowacja Certyfikat: BIO, Bezglutenowy
Naturalnie bezglutenowe chrupki gryczane bez dodatków, nieprzyprawiane solą ani cukrem. Delikatne w smaku o lekkim gryczanym aromacie. Świetna przekąska dla dzieci oraz osób ceniących naturalne smaki zamiast niezdrowych chipsów.
Chrupki Kukurydziane ANGELINA Bezglutenowe BIO 60 g (4 x 15 g) Little Angel
Chrupki kukurydziane z serii LITTLE ANGEL przeznaczone są dla dzieci od 7 miesiąca życia. Wewnątrz opakowania znajdują się cztery 15g torebki z chrupkami o delikatnych smakach marchwi i jabłka. Produkt wegański, bezglutenowy, bez laktozy, wolny od soi i orzechów. Bez dodatku cukru i soli.
Chrupki Kukurydziane Buraczek Bezglutenowe BIO 55 g Mniam Pyszne chrupki na bazie kukurydzy z dodatkiem buraka, wyprodukowane wyłącznie ze składników pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Staranny dobór najlepszych składników organicznych i ich precyzyjna obróbka pozwalają stworzyć niepowtarzalny produkt zdrowej diety, wywierający korzystny wpływ na rozwój dziecka.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej siódmego miesiąca życia. Nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
Składniki: kukurydza* 95% (mąka* i/lub grys*), odwodniony burak* 5%. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Chrupki Kukurydziane Długie Bezglutenowe BIO 100 g Biolinie
Składniki: kukurydza* 100% * produkt z certyfikatem ekologicznym
Kukurydza to jedna z najważniejszych roślin uprawnych świata, wykorzystywana już od 5 tysięcy lat. Po odkryciu Ameryki przez Kolumba jej uprawa rozprzestrzeniła się na inne kontynenty.
W zależności od odmiany ziarno zawiera 60–70% skrobi, 9–14% białka, 4–8% tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, zawiera też sporo witaminy D, E, A i K, a także sole potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku oraz śladowe ilości kobaltu, jodu i bromu. Dzięki obecności selenu, któremu towarzyszy witamina E, przypisuje się jej duże znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych.
Przygotowanie: Chrupki kukurydziane stanowią lekkostrawną i niskokaloryczną przekąskę o dużych wartościach odżywczych. Można spożywać je samodzielnie lub wykorzystywać jako dodatek do deserów oraz zup i dań przygotowanych na bazie owoców i orzechów.
Kraj pochodzenia: Czechy Certyfikat: BIO, Bezgluten
Chrupki Kukurydziane Marchewka Bezglutenowe BIO 55 g Mniam
Składniki: kukurydza* 95% (mąka* i/lub grys*), odwodniona marchew* 5%. * składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią, mrozem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza produktu na 100 g: Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1692/403 Białko (g): 2,6 Węglowodany (g): 85,2 - w tym cukry (g): 0,9 Tłuszcz (g): 1,8 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3 Błonnik pokarmowy (g): 4,1 Sól (g): 0,0
Kraj pochodzenia: Słowacja Certyfikat: BIO, Bezgluten
Chrupki Kukurydziane TEDDY Bezglutenowe BIO 60 g (4 x 15 g) Little Angel
Chrupki kukurydziane z serii LITTLE ANGEL przeznaczone są dla dzieci od 7 miesiąca życia. Wewnątrz opakowania znajdują się cztery 15g torebki z chrupkami o delikatnych smakach marchwi i dyni.Produkt bezglutenowy, bez laktozy, wolny od soi i orzechów. Bez dodatku cukru i soli
Chrupki Śniadaniowe z Czekoladą (Poduszki) Bezglutenowe BIO 375 g Soria Natural
Bezglutenowe płatki śniadaniowe w formie poduszeczek wypełnionych czekoladowym kremem. Wyprodukowane na bazie brązowego ryżu, stanowią bogate źródło błonnika i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wyśmienicie smakują z dodatkiem mleka lub jogurtu, jak również chrupane "na sucho".
Składniki: Mąka z ryżu brązowego* 47%, krem kakaowy* 34% (cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy* 10%), odtłuszczone kakao w proszku* 4%, emulgator - lecytyna sojowa*), panela* (sproszkowany sok z trzciny cukrowej), mąka sojowa*, odtłuszczone kakao w proszku* 2,7%, sól himalajska. * produkty ekologiczne
Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan.
Kraj producenta: Hiszpania Certyfikat: BIO, Bezglutenowy