Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

Bez glutenu Pieczywo bez glutenu

Pieczywo jest jednym z podstawowych produktów w naszej diecie. W wielu domach ciężko wyobrazić sobie śniadanie czy kolację bez tradycyjnych kanapek. W przypadku osób na diecie bezglutenowej, chorujących na celiakię, zmagających się z nietolerancją glutenu oraz alergiami najlepszym wyborem będzie pieczywo bezglutenowe. Pyszny chleb i bułki pozbawione skrobi pszennej charakteryzują się doskonałymi walorami smakowymi. Pieczywo bezglutenowe jest przygotowywane na bazie sprawdzonych receptur. To nadaje mu unikalny smak i pozwala dostarczyć do organizmu wiele wartościowych składników.

Pieczywo Bezglutenowe

Tortilla Wraps Bezglutenowa 160 g (2x80 g) Schär

Tortilla Wraps Bezglutenowa 160 g (2x80 g) Schär
Tortilla Wraps Bezglutenowa 160 g (2x80 g) Schär

Tortilla Bezglutenowa (Wraps) 160 g Schar

Bezglutenowe tortille; produkt opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

13,59 zł

Chleb Jasny Kanapkowy Bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Chleb Jasny Kanapkowy Bezglutenowy BIO 250 g Balviten
Chleb Jasny Kanapkowy Bezglutenowy BIO 250 g Balviten

Bezglutenowy chleb jasny, bez MLEKA oraz jajek. Pakowano w atmosferze ochronnej.

Składniki:
woda, skrobia kukurydziana*, zakwas: woda, mąka ryżowa*; syrop ryżowy*, mąka ryżowa*, mąka quinoa*, mąka z lnu*, błonnik z babki płesznik*, olej słonecznikowy*, białko grochu*, drożdże*, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar*, sól *certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

11,15 zł

Chleb Krojony KETO o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowy 190 g Balviten

Chleb Krojony KETO o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowy 190 g Balviten
Chleb Krojony KETO o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowy 190 g Balviten

Pieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukrów.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia.

Składniki:
woda, nasiona (lnu, słonecznika, konopi), łuski psyllium, mąka lniana, mąka kokosowa, olej słonecznikowy, białko JAJA w proszku, błonnik jabłkowy, substancje spulchniające (winiany potasu, lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu), ostropest plamisty, błonnik: cytrusowy, bambusowy; sól.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

13,20 zł

Chleb Lniany Suszony ze Słonecznikiem i Lnem Bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Chleb Lniany Suszony ze Słonecznikiem i Lnem Bezglutenowy BIO 70 g Papagrin
Chleb Lniany Suszony ze Słonecznikiem i Lnem Bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Chleb Lniany Suszony ze Słonecznikiem i Lnem Bezglutenowy BIO 70 g Papagrin

Składniki:
siemię lniane* (62%), słonecznik* (28%), sezam naturalny*, sól morska
*certyfikowany składnik ekologiczny


Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

18,45 zł

Chleb Świeży z Makiem Krojony Bezglutenowy 350 g Incola

Chleb Świeży z Makiem Krojony Bezglutenowy 350 g Incola
Chleb Świeży z Makiem Krojony Bezglutenowy 350 g Incola

Składniki:
woda, skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), białko kurze (JAJA), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, sól, mak (1,1 %), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.

Opis:
Bardzo miękki i delikany chlebek z lekko chrupiącą skórką posypaną makiem. Dzięki zawartości zakwasu zawsze świeży i niekruszący się. Niska zawartość cukru, niska zawartość tłuszczów nasyconych, źródło błonnika pokarmowego.
Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

23,79 zł

Chleb z Przyprawą Włoską Bezglutenowy 210 g Glutenex

Chleb z Przyprawą Włoską Bezglutenowy 210 g Glutenex
Chleb z Przyprawą Włoską Bezglutenowy 210 g Glutenex

Składniki:
skrobia kukurydziana, woda, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże, błonnik roślinny (psyllium, cytrusowy), sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa i hydroksypropylometyloceluloza, przyprawy 0,7% (papryka, sól, czosnek, cebula, chili, oregano, warzywa suszone, zioła).

Opis:
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Aby przywrócić świeżość należy podgrzać na parze lub w piekarniku.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

12,51 zł

Mini Keto Bułeczki z Sezamem o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowe (4 x 25 g) 100 g Balviten

Mini Keto Bułeczki z Sezamem o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowe (4 x 25 g) 100 g Balviten
Mini Keto Bułeczki z Sezamem o Obniżonej Ilości Węglowodanów Bezglutenowe (4 x 25 g) 100 g Balviten

Pieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Niska zawartość cukrów.

Składniki:
woda, mączka MIGDAŁOWA, błonniki (z babki płesznik, bambusowy, jabłkowy), białko JAJA w proszku, sól, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu), NASIONA SEZAMU 1 %.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

8,24 zł

Panierka Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Bauck Hof

Panierka Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Bauck Hof
Panierka Kukurydziana Bezglutenowa BIO 200 g Bauck Hof

Składniki:
kaszka kukurydziana* 99%, sól morska.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Doskonała do panierowania mięsa, warzyw, grzybów. Można używać do zagęszczania zup, sosów, potraw.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

11,15 zł

Pieczywo Chrupkie Ryżowo Kukurydziane BIO 200 g Fiorentini

Pieczywo Chrupkie Ryżowo Kukurydziane BIO 200 g Fiorentini
Pieczywo Chrupkie Ryżowo Kukurydziane BIO 200 g Fiorentini

Pieczywo Chrupkie Ryżowo-Kukurydziane Bezglutenowe BIO 200 g Fiorentini

Składniki:
mąka ryżowa* (50%), mąka kukurydziana* (49%), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

10,88 zł

Rodzaje i właściwości pieczywa bezglutenowego

Pieczywo bezglutenowe przybiera bardzo zróżnicowane formy. Poza tradycyjnym chlebem i bułkami łatwo też znaleźć drożdżówki, pieczywo chrupkie, spody do pizzy, tortille, sucharki, wafle i krążki, babki oraz papier ryżowy. To najlepiej obrazuje nieograniczone możliwości komponowania smacznych dań i przekąsek z wykorzystaniem pieczywa bezglutenowego.

Pieczywo bezglutenowe może mieć również bardzo zróżnicowany skład. W zależności od zastosowanej mąki oraz dodatków dostarcza organizmowi cennych wartości odżywczych. Do wypieku chleba używana jest mąka jaglana, gryczana, ziemniaczana, ryżowa i wiele innych. W formie domieszki używana jest także mąka kasztanowa, migdałowa lub kokosowa. Pieczywo bezglutenowe może być wzbogacane suszonymi warzywami (cebula, burak, pomidory, kapusta kiszona), ziarnami i nasionami (słonecznik, len, sezam, siemię lniane), przyprawami (rozmaryn), a nawet serami (parmezan). Smak słodkich przekąsek bez glutenu jest często wzbogacane dodatkiem kakao.

Pieczywo bezglutenowe zachowuje pełnię swoich właściwości nawet po zamrożeniu. Wykorzystanie mąki bezglutenowej poprawia jego chrupkość i świeżość. Dzięki pakowaniu w ochronnej atmosferze gazowej możliwe jest znaczne wydłużenie terminu przydatności do spożycia bez konieczności użycia chemicznych konserwantów.

Kromka chleba bezglutenowego z ziarnami ma przeciętnie 86 kalorii. Dla chleba gryczanego ta wartość wynosi 74 kalorie, a dla kukurydzianego 80 kalorii. Chleb gryczany lub kukurydziany jest bardzo ważnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety osób z nietolerancją glutenu.

pieczywo bezglutenowe

Zalety pieczywa bezglutenowego

Pieczywo bezglutenowe jest dużo bardziej wartościowe pod względem zawartości składników odżywczych niż jego glutenowy odpowiednik. Wypieki bez glutenu zawierają więcej błonnika, witamin z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pieczywo bezglutenowe pozwala urozmaicić standardowy plan żywieniowy. Ograniczenie spożycia chleba glutenowego prowadzi do obniżenia kaloryczności poszczególnych posiłków. Warto pamiętać, że na pszenicy bazują wszelkiego rodzaju fast foody. Wyeliminowanie glutenu z diety redukuje spożywanie niezdrowych pokarmów, które w dłuższej perspektywie mają negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Wprowadzenie pieczywa bezglutenowego do menu niejako wymusza poszerzenie wiedzy na temat doboru odpowiednich składników planu żywieniowego. Osoby przechodzące na dietę bez glutenu zyskują większą świadomość i zaczynają dokładnie przyglądać się wybieranym produktom. A to w sposób naturalny przekłada się na większą dbałość o zdrowie.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium