Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Pasty kanapkowe

Pasta kanapkowa to inaczej smarowidło, które najczęściej stosowane jest do chleba. Nie tylko podnosi walory smakowe przygotowywanej kanapki, ale również może dostarczyć organizmowi cennych składników odżywczych. Warto wybierać produkty wytworzone ze składników ekologicznych, bezpiecznych, jak najbardziej naturalnych. W ofercie naszego sklepu można znaleźć zarówno ekologiczne pasty kanapkowe dla wegan, jak i z zawartością mięsa. Każdy więc, nawet najbardziej wymagający smakosz, znajdzie produkt odpowiedni dla siebie, indywidualnych preferencji oraz swoich kubków smakowych. Zdrowe pasty kanapkowe BIO to szybki i skuteczny sposób na urozmaicenie swoich śniadań, lunchów, podwieczorków czy kolacji.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Jakie składniki można znaleźć w pastach kanapkowych?

Pożywna BIO pasta kanapkowa może być wykonana z różnych składników. Najczęściej jej bazę stanowią warzywa: papryka, ciecierzyca, soczewica, marchewka, jarmuż, czosnek, bakłażan czy też pomidory. Mogą zostać wyprodukowane z kaszy, orzeszków piniowych, słonecznika, oliwek lub awokado. Wśród past kanapkowych warto wymienić także różnego typu smalczyki i pasztety na bazie tłuszczy odzwierzęcych czy też mięsa.

Rodzaje past kanapkowych

Najczęściej wybierane ekologiczne pasty kanapkowe to:

  • hummus, w tym hummus bezglutenowy,
  • biohummus,
  • krem czekoladowy,
  • kremy orzechowo-czekoladowe,
  • kremy daktylowe,
  • pasty z kokosa,
  • pasta warzywna,
  • paprykarz, w tym paprykarz warzywny (wegański),
  • pasztet warzywny (np. z fasolki),
  • pasztet z orzechów nerkowca,
  • pasta słonecznikowa,
  • pasta pomidorowa,
  • pasta czosnkowa,
  • pasta jarmużowa,
  • kremowa pasta z awokado,
  • smalczyk,
  • smalczyk wegański,
  • masło orzechowe,
  • tahini,
  • pasztet mięsny,
  • kiełbasówka,
  • mięsko w galarecie.

Dlaczego warto jeść pasty kanapkowe?

Pasty kanapkowe ekologiczne zazwyczaj towarzyszą nam przy śniadaniu. Jako, że jest to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, warto wybierać wartościowe produkty. Takie, które dostarczają organizmowi samych cennych składników odżywczych – witamin i minerałów. Istotne są nie tylko walory smakowe, ale przede wszystkim wartości odżywcze. Pasty do kanapek z ciecierzycą i soją uznawane są za cenne źródło białka. Z tego też względu chętnie sięgają po nie osoby aktywne fizycznie oraz sportowcy. Warto w tym momencie zaznaczyć, że ekologiczne pasty kanapkowe wyróżniają się niskim poziomem przetworzenia. Oznacza to, że zachowują one wszystkie najcenniejsze wartości odżywcze. W zależności od wykorzystanych składników stanowią one cenne źródło witamin, minerałów, błonnika pokarmowego oraz antyoksydantów.

Pasta do kanapek to produkt, który warto mieć w swojej spiżarni na tzw. czarną godzinę. Z reguły ma ona dłuższy termin przydatności, dzięki czemu można ją wykorzystać, gdy zapomnimy zrobić zakupy, a nasza lodówka będzie świecić pustkami. Duży wybór pojemności sprawia, że możemy kupić zarówno mały, jak i duży słoik pasty. Te mniejsze z pewnością sprawdzą się, gdy będziemy chcieli spróbować całkiem nowego smaku i nie będziemy pewni, czy przypadnie nam on do gustu.

pasta kanapkowa bio

Pasty kanapkowe dla wegan

Ekologiczne pasty kanapkowe to często propozycja, która wpisuje się w potrzeby wegetarian oraz wegan. Pozbawione składników odzwierzęcych produkty to m.in. pasztety warzywne z marchewką, ciecierzycą czy soczewicą w roli głównej, a także smalec produkowany na bazie warzyw z dodatkiem ziół. Wegańska pasta na kanapki dostępna jest zarówno w wersjach słodkich, jak i słonych. W jej skład wchodzą wyłącznie wyselekcjonowane składniki.

Na co zwrócić uwagę, wybierając pasty kanapkowe?

Warto wybierać wyłącznie te pasty kanapkowe, które wytwarzane są na bazie sprawdzonych, naturalnych składników. Najbardziej pożądane są certyfikowane składniki ekologiczne. Wówczas mamy pewność, że sięgamy po zdrową i wartościową alternatywę dla produktów, w których składach jest pełno konserwantów czy innych substancji uznawanych za niepożądane. Naturalne, ekologiczne pasty kanapkowe w naszym sklepie zyskują na popularności. Coraz więcej klientów jest świadomych, jak powinien wyglądać zdrowy styl życia. Oferujemy produkty bez ulepszaczy smaku czy sztucznych substancji. To idealne uzupełnienie zbilansowanego jadłospisu na co dzień.

Pasta kanapkowa – jak ją jeść?

Pożywne pasty na kanapki tak naprawdę mogą być wykorzystywane na wiele sposobów. Najpopularniejszym jest oczywiście smarowanie pieczywa – zarówno jasnego, jak i ciemnego. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do tostów czy też jako nadzienie do tortilli lub naleśników. Na kanapkach można je łączyć z szynką, serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem, jajkiem, rybą, kiełbasą, wędliną czy też mięsem na zimno. Kanapki z pastą sprawdzą się na śniadanie, szybki lunch, podczas pikniku, grilla, a także przyjęcia w gronie znajomych.

Niektóre z BIO past kanapkowych (m.in. masło orzechowe, krem czekoladowy, pasta daktylowa) mogą być dodawane do musli, owsianek oraz różnego typu deserów. Nie tylko korzystnie wpłyną one na smak, ale również podniosą wartość odżywczą dania. Większość past warzywnych można wykorzystać jako wartościowa alternatywa dla sosów oraz dipów (np. do chipsów, nachosów, paluszków, krakersów).

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium