Makaron bez glutenu
Makarony stanowią ważny element zbilansowanej diety. Ich popularność wzrosła wraz z poszerzaniem horyzontów kulinarnych o inne kraje. Makaron bezglutenowy to idealny wybór nie tylko dla chorujących na celiakię, ale także dla osób, które chcą urozmaicić dietę i zredukować ilość produktów na bazie mąki pszennej, żytniej czy innej z zawartością glutenu.
Osoby cierpiące z powodu nietolerancji glutenu z reguły mają większe zapotrzebowanie na witaminy i mikroelementy. Wynika to z faktu, że ze względu na uszkodzoną błonę śluzową jelita nie są one odpowiednio wchłaniane. Makaron bezglutenowy pełni zatem nie tylko formę zamiennika dla tradycyjnych produktów na bazie mąki pszennej. Jest on także wartościowym źródłem magnezu, fosforu, cynku i witamin z grupy B.
Makaron Keto Konjac Typu Noodle Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.
Nie zawiera węglowodanów, cukrów. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac* 3,4%, błonnik OWSIANY* 1,0%.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Noodle Udon Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Azji.
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.
NOWA RECEPTURA - bez zapachu! Gotowe w 2 minuty. Spróbuj koniecznie.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Type Tagiatelle Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Pappardelle Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac w Kształcie Ryżu Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Nie zawiera węglowodanów, cukrów, glutenu. Odpowiedni dla osób będących na diecie ketogenicznej. Jest świetnym źródłem błonnika.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Lasagne Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Doskonały zamiennik dla tradycyjnych makaronów.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Keto Konjac Typu Spaghetti Bezglutenowy BIO 270 g Keto Chef
Makaron wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac, uprawianej w Japonii.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu).
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Shirataki, Konjac Noodle BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Noodle Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron noodle konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Kukurydziany Muszelki Bezglutenowy 250 g Glutenex
Składniki:
mąka kukurydziana 100%.
Sposób przygotowania:
Do osolonej gotującej się wody wrzuć makaron (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotuj 11 - 13 minut. Odsącz makaron i użyj według ulubionego przepisu. Buon Appetito!
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Konjac Thai Style Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Thai Style Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron thai style nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli.
Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków.
Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Tagliatelle Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Tagliatelle Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Food
Makaron tagliatelle konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Angel Hair Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Angel Hair Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron angel hair konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Shirataki, Konjac w Kształcie Ryżu BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac w Kształcie Ryżu Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron ryżowy konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Shirataki, Konjac Spaghetti BIO 385 g Better Than Foods
Makaron Konjac Spaghetti Bezglutenowy BIO 385 g Better Than Foods
Makaron spaghetti konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Udon Bezglutenowy 270 g (200 g) Diet-Food
Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Noodle Bezglutenowy 270 g (200 g) Diet Food
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Spaghetti Bezglutenowy 270 g (200 g) Diet Food
Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Fettuccine Bezglutenowy 270 g (200 g) Diet-Food
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Konjac w Kształcie Kulek Bezglutenowy 370 g Diet-Food
Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda, mąka konjac, wodorotlenek wapnia
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Ryżowy Razowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Składniki:
100% mąka ryżowa pełnoziarnista
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Kukurydziany Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Makaron Kukurydziany Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Kukurydziano Ryżowy z Amarantusem, Teff i Quinoa Penne Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Składniki:
mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Kukurydziano Ryżowy Świderki Bezglutenowy BIO 250 g Alb-Gold
Makaron Kukurydziano Ryżowy Świderki Bezglutenowy BIO 250 g Alb-Gold
Składniki
mąka kukurydziana* (70%), mąka ryżowa* (30%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny )
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron (Kukurydziany) Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 300 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka kukurydziana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron (Kukurydziany) dla Dzieci Żabki Bezglutenowy BIO 250 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka kukurydziana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron z Ryżu Białego Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka ryżowa* 90%, skrobia z tapioki*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron (Gryczany) Świderki Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Apotheke
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
Składniki:
mąka gryczana*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Kukurydziany Fala Bezglutenowy BIO 250 g Bartolini
Składniki:
ekologiczna mąka kukurydziana.
Opis:
Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Kukurydziany Świderki Bezglutenowy BIO 250 g Bartolini
Składniki:
ekologiczna mąka kukurydziana.
Opis:
Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.
Sposób przygotowania:
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (14 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Konjac w Kształcie Ryżu Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
woda oczyszczona 96,6%, mąka konjac* 3,4%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Spaghetti Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
Składniki:
woda oczyszczona 96,6%, mąka konjac* 3,4%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Noodle Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
Składniki:
woda oczyszczona 96,6%, mąka konjac* 3,4%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Typu Fettuccine Bezglutenowy BIO 385 g Diet-Food
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy. Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
Składniki:
woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Konjac Vermicelli Bezglutenowy BIO 385 g 300 g Diet-Food
Głównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
woda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4%.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron z Soczewicy i Groszku dla Dzieci Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Składniki:
Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Ryżowy Razowy Penne Bezglutenowy BIO 250 g Alb Gold
Makaron Ryżowy Razowy Penne Bezglutenowy BIO 250 g Alb Gold
Składniki
mąka z ryżu brązowego* (100%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron z Ryżu Białego Maccheroni Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Makaron z Ryżu Białego Maccheroni Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Składniki
Mąka ryżowa*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron z Ryżu Brązowego Farma Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Makaron z Ryżu Brązowego Farma Bezglutenowy BIO 250 g Dalla Costa
Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Makaron Ryżowo - Gryczany z Amarantusem i Teff dla Dzieci - Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Ryżowo - Gryczany z Amarantusem i Teff dla Dzieci - Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Składniki:
mąka z ryżu pełnoziarnista* 75 %, mąka z gryki* 15 %, mąka z amarantusa* 5 %, mąka z teff* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Makaron Owsiano-Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Składniki:
mąka OWSIANA* bezglutenowa 55%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45%
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Najpopularniejsze rodzaje makaronów bezglutenowych
Makaron bezglutenowy występuje w wielu formach, które stanowią odpowiedniki tradycyjnych makaronów produkowanych na bazie mąk z glutenem. Dzięki temu można przyrządzić oryginalne spaghetti, tagliatelle oraz ugotować doskonale znane świderki lub penne stanowiące idealny dodatek do wielu potraw.
Makaron bezglutenowy można także podzielić ze względu na rodzaj mąki, z jakiej został wykonany.
Do najczęściej wybieranych makaronów bez glutenu należą:
- Makaron kukurydziany to popularny zamiennik produktów pszennych o intensywnie żółtej barwie i smaku najbardziej zbliżonym do mąki pszennej.
- Makaron ryżowy jest wytwarzany z mąki ryżowej. Ma charakterystyczny, bardzo delikatny smak i jest niemal całkowicie bezbarwny. Można go nie tylko gotować, ale również dusić i smażyć.
- Makaron gryczany cieszy się dużą popularnością ze względu na charakterystyczny smak. Jest bogatym źródłem minerałów i nie zakwasza organizmu. Wyróżnia się ciemnym zabarwieniem.
Wśród często wybieranych makaronów bezglutenowych można także wymienić:
- Makaron z czerwonej i żółtej soczewicy,
- Makaron z czarnej fasoli,
- Makaron z zielonej soi,
- Makaron z zielonego groszku,
- Makaron z ciecierzycy,
- Makaron jaglany.
Makarony bezglutenowe są także produkowane z dodatkiem innych składników, jak kurkuma, dynia, bataty. Dzięki temu zyskują nie tylko nowy smak, ale także ciekawy kolor. Podobnie jest w przypadku makaronów produkowanych z czerwonego, brązowego lub czarnego ryżu. Bogactwo smaków i kolorów sprawia, że przygotowane dania prezentują się bardzo efektownie i nabierają niepowtarzalnego smaku.
Makaron bezglutenowy również w wersji ekologicznej to doskonały wybór dla osób chcących urozmaicić swoją dietę o produkty pozbawione mąki pszennej lub żytniej i zawierające wiele cennych składników. To także idealne rozwiązanie dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu. Redukcja ilości spożywanej mąki z glutenem wyraźnie odciąża organizm, poprawia jakość snu oraz niweluje uczucie pełności.