Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

Bez glutenu Makaron bez glutenu

Makarony stanowią ważny element zbilansowanej diety. Ich popularność wzrosła wraz z poszerzaniem horyzontów kulinarnych o inne kraje. Makaron bezglutenowy to idealny wybór nie tylko dla chorujących na celiakię, ale także dla osób, które chcą urozmaicić dietę i zredukować ilość produktów na bazie mąki pszennej, żytniej czy innej z zawartością glutenu.

Osoby cierpiące z powodu nietolerancji glutenu z reguły mają większe zapotrzebowanie na witaminy i mikroelementy. Wynika to z faktu, że ze względu na uszkodzoną błonę śluzową jelita nie są one odpowiednio wchłaniane. Makaron bezglutenowy pełni zatem nie tylko formę zamiennika dla tradycyjnych produktów na bazie mąki pszennej. Jest on także wartościowym źródłem magnezu, fosforu, cynku i witamin z grupy B.

Makaron Bezglutenowy

Makaron Gryczany Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Gryczany Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Gryczany Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Składniki:
ekologiczna mąka gryczana

Sposób przygotowania:
Zagotować 1 litr wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 8 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

17,00 zł

szt.

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Kukurydziano - Ryżowy Spaghetti Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.

Składniki:
95% mąka kukurydziana*, 5% mąka ryżowa*.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,95 zł

szt.

Makaron Kukurydziano Ryżowy z Amarantusem, Teff i Quinoa Penne Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Kukurydziano Ryżowy z Amarantusem, Teff i Quinoa Penne Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Kukurydziano Ryżowy z Amarantusem, Teff i Quinoa Penne Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Składniki:
mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

10,94 zł

szt.

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Tagiatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Kukurydziano-Ryżowy Tagiatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Tagiatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, ryb, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese.

Składniki:
95% mąka kukurydziana*, 5% mąka ryżowa*.
*certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,95 zł

szt.

Makaron Owsiano-Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Owsiano-Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Owsiano-Ryżowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Składniki:
mąka OWSIANA* bezglutenowa 55%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45%
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,50 zł

szt.

Makaron Ryżowo - Gryczany z Amarantusem i Teff dla Dzieci - Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Ryżowo - Gryczany z Amarantusem i Teff dla Dzieci - Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Ryżowo - Gryczany z Amarantusem i Teff dla Dzieci - Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Ryżowo - Gryczany z Amarantusem i Teff dla Dzieci - Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Składniki:
mąka z ryżu pełnoziarnista* 75 %, mąka z gryki* 15 %, mąka z amarantusa* 5 %, mąka z teff* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,50 zł

szt.

Makaron Ryżowy Razowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron Ryżowy Razowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron Ryżowy Razowy Fusilli Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Składniki:
100% mąka ryżowa pełnoziarnista
*certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

9,95 zł

szt.

Makaron z Soczewicy Czerwonej i Brązowego Ryżu Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron z Soczewicy Czerwonej i Brązowego Ryżu Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron z Soczewicy Czerwonej i Brązowego Ryżu Tagliatelle Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.

Składniki:
50% mąka z czerwonej soczewicy*, 50% mąka z brązowego ryżu*.
*certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

16,72 zł

szt.

Makaron z Soczewicy i Groszku dla Dzieci Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Makaron z Soczewicy i Groszku dla Dzieci Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura
Makaron z Soczewicy i Groszku dla Dzieci Zwierzęta Bezglutenowy BIO 250 g Pasta Natura

Składniki:
Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

12,35 zł

 

Najpopularniejsze rodzaje makaronów bezglutenowych

Makaron bezglutenowy występuje w wielu formach, które stanowią odpowiedniki tradycyjnych makaronów produkowanych na bazie mąk z glutenem. Dzięki temu można przyrządzić oryginalne spaghetti, tagliatelle oraz ugotować doskonale znane świderki lub penne stanowiące idealny dodatek do wielu potraw.

Makaron bezglutenowy można także podzielić ze względu na rodzaj mąki, z jakiej został wykonany.

Do najczęściej wybieranych makaronów bez glutenu należą:

  • Makaron kukurydziany to popularny zamiennik produktów pszennych o intensywnie żółtej barwie i smaku najbardziej zbliżonym do mąki pszennej.
  • Makaron ryżowy jest wytwarzany z mąki ryżowej. Ma charakterystyczny, bardzo delikatny smak i jest niemal całkowicie bezbarwny. Można go nie tylko gotować, ale również dusić i smażyć.
  • Makaron gryczany cieszy się dużą popularnością ze względu na charakterystyczny smak. Jest bogatym źródłem minerałów i nie zakwasza organizmu. Wyróżnia się ciemnym zabarwieniem.

Wśród często wybieranych makaronów bezglutenowych można także wymienić:

  • Makaron z czerwonej i żółtej soczewicy,
  • Makaron z czarnej fasoli,
  • Makaron z zielonej soi,
  • Makaron z zielonego groszku,
  • Makaron z ciecierzycy,
  • Makaron jaglany.

makaron bezglutenowy

Makarony bezglutenowe są także produkowane z dodatkiem innych składników, jak kurkuma, dynia, bataty. Dzięki temu zyskują nie tylko nowy smak, ale także ciekawy kolor. Podobnie jest w przypadku makaronów produkowanych z czerwonego, brązowego lub czarnego ryżu. Bogactwo smaków i kolorów sprawia, że przygotowane dania prezentują się bardzo efektownie i nabierają niepowtarzalnego smaku.

Makaron bezglutenowy również w wersji ekologicznej to doskonały wybór dla osób chcących urozmaicić swoją dietę o produkty pozbawione mąki pszennej lub żytniej i zawierające wiele cennych składników. To także idealne rozwiązanie dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu. Redukcja ilości spożywanej mąki z glutenem wyraźnie odciąża organizm, poprawia jakość snu oraz niweluje uczucie pełności.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium