BIO Syropy
Ekologiczne syropy to potężny zastrzyk witamin i minerałów. Idealnie nadają się jako dodatek do deserów, środek słodzący czy zdrowy zamiennik dla ogólnodostępnych soków i napojów zawierających duże ilości cukru. Ekologiczne syropy korzystnie wpływają na zdrowie i samopoczucie. Jednocześnie mają szerokie zastosowanie w każdej kuchni. Idealnie komponują się z tradycyjnymi potrawami oraz daniami kuchni tajskiej czy arabskiej. Stanowią doskonały dodatek do wody, soków, napojów, deserów, lodów, budyniu czy owsianki.
Syropy ekologiczne są produkowane z najwyższej jakości surowca, który pochodzi z certyfikowanych upraw bio. Przez cały okres wzrostu i dojrzewania roślin nie są stosowane chemiczne środki ochrony, pestycydy, nawozy sztuczne czy związki zawierające duże ilości azotu. W procesie produkcji nie używa się glutaminianów i emulgatorów. Ekologiczne uprawy są systematycznie kontrolowane pod kątem przestrzegania rygorystycznych norm. Stosowny certyfikat stanowi potwierdzenie jakości wytwarzanych produktów.
Syrop Malinowy BIO 250ml Bio Food
Ekologiczny Syrop Malinowy BIO 250ml Bio Food
Producent Bio Food oferuje szeroki asortyment przetworów ekologicznych. Jesteśmy firmą z tradycjami. Uwielbiamy udoskonalać sprawdzone receptury, dlatego nasze produkty przygotowujemy na bazie sprawdzonych przepisów. Biosyrop malina to wysokosłodzony sok malinowy w którym zawartość soku malinowego wynosi 50%. Jest to doskonały produkt znany od dawna jako środek profilaktyczny przeciw przeziębieniom.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Malinowy z Agawą BIO 250 ml Bio Food
Syrop Malina z Agawą BIO 250 ml Bio Food
Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin. Uzyskany syrop dosładza się syropem z agawy, odpowietrza, rozlewa do butelek i pasteryzuje, a następnie schładza. Ze względu na swoje właściwości maliny są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Same słodkie owoce zawierają kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym zawierają wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń).
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop z Czarnego Bzu BIO 250 ml Bio Food
Syrop z Czarnego Bzu BIO 250 ml Bio Food
Sok z czarnego bzu marki Bio Food jest w pełni ekologiczny. Został wyprodukowany z ekologicznych surowców, pochodzących z certyfikowanych i kontrolowanych upraw rolniczych. Szukasz zdrowej porcji witamin? Sięgnij po sok z czarnego bzu!
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Buraczany BIO 450 g (300 ml) Horizon
Syrop Buraczany BIO 450 g Horizon
300 ml
Składniki:
burak cukrowy*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop do Drinków i Koktajli MOJITO BIO 500 ml Hollinger
Składniki:
cukier*, woda, sok z limonki z koncentratu soku z limonki*, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat limonki i mięty*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Syrop z przeznaczeniem do domowych i profesjonalnych barów. Idealny do sporządzania drinków, koktajli, napoi alkoholowych i bezalkoholowych, według standardów światowych i własnych oryginalnych kompozycji.
Orzeźwiający smak mojito, zachowany w syropie pozwala cieszyć się aromatem limonki i mięty przez cały rok!
Syrop rozcieńczać w proporcji 1:9.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Imbirowo - Cytrynowy BIO 500 ml Hollinger
Produkt pasteryzowany.
Składniki:
cukier*, woda, sok z imbiru* (5,4%), sok z cytryny z koncentratu* (5,2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizator: guma guar*.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Imbirowy BIO 237 ml Ginger People
Składniki:
cukier trzcinowy*, imbir* (30%)
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Odpowiedni do naleśników, wafli, sałatek owocowych, napoi, lodów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Imbirowy BIO 330 ml Batom
Syrop Imbirowy BIO 330 ml Batom
Sok tłoczony z korzeni imbiru z dodatkiem cukru trzcinowego.
Doskonały do herbaty lub jako dodatek do sosów, potraw.
Idealny dodatek do napojów, deserów, słodkich dań.
Produkt pasteryzowany.
Składniki
sok imbirowy* (70%), cukier trzcinowy* (29,3%), sok z cytryn*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Lawendowy BIO 500 ml Hollinger
Syrop Lawendowy BIO 500 ml Hollinger
Produkt pasteryzowany. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Malinowy BIO 330 ml Batom
Ekologiczny Syrop Malinowy BIO 330 ml Batom
Sok tłoczony ze świeżych ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Doskonały do picia po rozcieńczeniu oraz jako dodatek do deserów i napojów.
Składniki:
sok malinowy* (70%) cukier trzcinowy (30%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikaty: BIO
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Malinowy BIO 500 ml Hollinger
Syrop Malinowy BIO 500 ml Hollinger
Składniki:
cukier*, woda, sok malinowy z koncentratu* (10%), sok z czarnego bzu z koncentratu*, regulator kwasowości: kwas kwas jabłkowy, naturalny aromat
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 24 godzin
Syrop Malinowy BIO 750 ml Batom
Ekologiczny Syrop Malinowy BIO 750 ml Batom
Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego, pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu jako dodatek do deserów i napojów.
Składniki:
sok malinowy* (70%), cukier trzcinowy* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Malinowy Słodzony Miodem BIO 250 ml Polska Róża
Syrop Malinowy Słodzony Miodem BIO 250 ml Polska Róża
Składniki
51% soku NFC z malin*, miód*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Syrop Malinowy z Imbirem BIO 330 ml Batom
Syrop Malinowy z Imbirem BIO 330 ml Batom
Składniki:
sok malinowy* (70%) cukier trzcinowy*, sok imbirowy *6% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis:
Sok tłoczony ze świeżych ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego i imbiru.
Pasteryzowany.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Syrop Różany BIO 500 ml Hollinger
Syrop Różany BIO 500 ml Hollinger
Produkt pasteryzowany.
Przed otwarciem wstrząsnąć.
Syrop rozcieńczać w proporcji 1:7.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Ryżowy BIO 450 g Horizon
Syrop Ryżowy BIO 450 g Horizon
Składniki:
ryż* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Wiśniowy BIO 750 ml Batom
Syrop Wiśniowy BIO 750 ml Batom
Sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych wiśni, dosładzany cukrem trzcinowy, pasteryzowany.
Doskonały do picia po rozcieńczeniu, jako dodatek do deserów i napojów.
Składniki
sok wiśniowy* (70%), cukier trzcinowy* (30%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop z Bzu Czarnego BIO 330 ml Batom
Syrop z Bzu Czarnego BIO 330 ml Batom
Sok tłoczony ze świeżego, czarnego bzu z dodatkiem cukru trzcinowego. Produkt pasteryzowany. Doskonały do picia po rozcieńczeniu, jako dodatek do deserów i napojów.
Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.
Składniki: Sok z czarnego bzu* (70%), cukier trzcinowy* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop z Jagody Kamczackiej BIO 250 ml Batom
Syrop z Jagody Kamczackiej BIO 250 ml Batom
Firma Batom poleca doskonałej jakości sok tłoczony ze świeżych, ekologicznych owoców, pasteryzowany.
Składniki:
sok z jagody kamczackiej 70%*, cukier trzcinowy 30%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)iczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop z Kwiatów Czarnego Bzu BIO 500 ml Hollinger
Syrop z Kwiatów Czarnego Bzu BIO 500 ml Hollinger
Produkt pasteryzowany.
Przed otwarciem wstrząsnąć.
Syrop rozcieńczać w proporcji 1:7
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop ze Słodu Jęczmiennego BIO 450 g Horizon
Syrop ze Słodu Jęczmiennego BIO 450 g Horizon
Składniki:
ekologiczny syrop ze słodu jęczmiennego* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Syrop Żurawinowy BIO 250 ml Bio Food
Syrop Żurawinowy BIO 250 ml Bio Food
Owoce żurawiny zawierają duże ilości witamin, soli mineralnych, błonnika oraz związków bioaktywnych które warunkują działanie przeciwutleniające i przeciwdrobnoustrojowe wciągów i ekstraktów żurawinowych.
W skład owoców żurawiny wchodzą: związki fenolowe, antocyjany, proantocyjanidyny oligomeryczne, tokotrienole, flawonoidy, antocyjany, kwasy organiczne, cukry oraz znaczne ilości witaminy C.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Jakie właściwości mają syropy ekologiczne?
Syropy ekologiczne to bogate źródło witamin i minerałów. Ich właściwości zależą przede wszystkim od surowca użytego w procesie produkcji. Włączenie zdrowych syropów do zbilansowanej diety zapewnia organizmowi dawkę wielu wartościowych substancji i pomaga regulować pracę całego organizmu. Ponadto stanowi ważny element profilaktyki chorób serca oraz nowotworów. Składniki zawarte w ekologicznych syropach pomagają opóźnić procesy starzenia się organizmu. Ekologiczne syropy owocowe są bogate w witaminę C, foliany i potas. Wykazują także właściwości antyoksydacyjne. Syropy ekologiczne:
- wspierają układ odpornościowy,
- pozwalają regulować pracę układu sercowo-naczyniowego,
- pomagają obniżyć ciśnienie krwi,
- przyczyniają się do zwiększenia gęstości kości,
- wykazują pozytywny wpływ na skórę poprzez stymulację produkcji kolagenu,
- pomagają obniżyć poziom cholesterolu.
Właściwości i pozytywny wpływ syropów ekologicznych na zdrowie zależy przede wszystkim od ich pochodzenia. Produkty spotykane powszechnie na sklepowych półkach są silnie przetworzone. Wynika to z chęci maksymalnego wydłużenia okresu przydatności do spożycia oraz ograniczenia kosztów produkcji. Otrzymane w ten sposób syropy mają niewiele walorów odżywczych. Ponadto zawierają duże ilości cukru, którego regularne spożywanie zwiększa ryzyko wystąpienia wielu groźnych chorób.
Ekologiczne syropy są wytwarzane z niewielkim dodatkiem miodu lub cukru trzcinowego. Często ich słodycz wynika jedynie z tego, co zawierają w sobie świeże owoce. To pozwala im zachować w 100% naturalny smak.
Najpopularniejsze rodzaje syropów ekologicznych
Producenci syropów ekologicznych pracują nad systematycznym podnoszeniem jakości oraz zapewnieniem różnorodności oferowanych wyrobów. Oczekują tego coraz bardziej świadomi konsumenci. Obok tradycyjnych, doskonale znanych produktów pojawiają się także nieco bardziej egzotyczne propozycje jak ekologiczny syrop daktylowy. Jest on bogatym źródłem potasu, fosforu, magnezu oraz polifenoli o właściwościach przeciwutleniających. Ciekawym pomysłem jest syrop z brązowego ryżu. Powstaje on na bazie sfermentowanego ryżu i zawiera w składzie enzymy, które mają korzystny wpływ na trawienie cukru. Bardzo cenny jest także syrop klonowy. W jego składzie znajduje się wapń, magnez, potas, cynk i żelazo.
Syropy ekologiczne – syrop z aronii
Spośród warzyw i owoców to właśnie aronia ma najsilniejsze działanie przeciwutleniające. Jej owoce nie kumulują szkodliwych pierwiastków jak ołów, kadm, arsen czy cyna. Ekologiczny syrop z aronii jest wolny od pestycydów, ponieważ ten gatunek rośliny nie wymaga oprysków. Można go rozcieńczyć z wodą lub używać jako dodatek do herbat, napojów oraz deserów.
Ekologiczny syrop z aronii to bogate źródło:
- witamin z grupy B,
- witaminy A, C i E,
- soli mineralnych kwasów organicznych,
- węglowodanów,
- witaminy PP,
- bioflawonoidów.
Owoce aronii stanowią element profilaktyki zawału serca, miażdżycy, udaru mózgu oraz chorób neurodegeneracyjnych. Wzmacniają naczynia krwionośne i spowalniają procesy starzenia się organizmu. Ekologiczny syrop z aronii ma korzystny wpływ na układ nerwowy, pamięć, refleks oraz koncentrację. Zmniejsza napięcie nerwowe, pomaga przy stresie, depresji i nerwicy. Aronia stymuluje produkcję czerwonych krwinek, pomaga zapobiegać krwotokom zewnętrznym oraz wewnętrznym, a także krwotokom menstruacyjnym, zatorom i wylewom krwi do mózgu. Syrop z aronii oczyszcza i stymuluje obieg limfy. To dodaje sił witalnych szczególnie w przypadku osób ciężko pracujących fizycznie oraz aktywnie uprawiających sport.
Syropy ekologiczne – syrop z czarnego bzu
Ekologiczny syrop z czarnego bzu jest szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym. To prawdziwe bogactwo pektyn, garbników, kwasów organicznych, witaminy C i prowitaminy A. Owoce czarnego bzu zawierają sole mineralne bogate w wapń, potas, żelazo i glin. Najcenniejszym składnikiem syropu są flawonoidy oraz polifenole. Silnie stymulują one układ immunologiczny. Dzięki temu pomagają zwalczać gorączkę i kaszel. Duża zawartość witamin i soli mineralnych wzmacnia organizm i pozwala szybciej uporać się z przeziębieniem. Ekologiczny syrop z czarnego bzu ma działanie wykrztuśne i pomaga rozrzedzać katar. Ponadto chroni i wzmacnia błony śluzowe dróg oddechowych.
Ekologiczny syrop z czarnego bzu pomaga stabilizować krwioobieg oraz wzmacniać naczynia włosowate. Wykazuje także działanie przeczyszczające i przyczynia się do niwelowania wolnych rodników. Syrop z czarnego bzu jest zalecany osobom, które chcą przyspieszyć przemianę materii i zrzucić nadmiarowe kilogramy. W czarnym bzie występuje także cholina, która pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz zapobiega nadmiernemu odkładaniu się tłuszczu w organizmie.
Syropy ekologiczne – syrop z czarnej porzeczki
Ekologiczny syrop z czarnej porzeczki zawiera duże ilości witaminy C, która jest silnym antyoksydantem oraz wspomaga prawidłowe działanie układu odpornościowego. Dzięki swoim właściwościom pomaga usuwać wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się organizmu. W zamierzchłych czasach owoce czarnej porzeczki były stosowane w celu zmniejszenia objawów infekcji oraz do łagodzenia bólów reumatycznych. Zawarte w nich flawonoidy wykazują działanie przeciwnowotworowe, a także wspierają oczyszczanie wątroby ze związków toksycznych.
Ekologiczny syrop z czarnej porzeczki ma wiele cennych właściwości:
- wspomaga leczenie chorób serca,
- obniża ryzyko zachorowania na miażdżycę,
- wykazuje działanie bakteriobójcze, antywirusowe i przeciwgrzybiczne,
- wspomaga proces odchudzania,
- pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi,
- stymuluje wzrost poziomu hemoglobiny we krwi,
- reguluje ciśnienie tętnicze krwi,
- wspiera prawidłowe funkcjonowanie serca,
- wspomaga prawidłowe działanie układu nerwowego,
- przyczynia się do zachowania prawidłowej ostrości widzenia,
- pomaga zwalczyć stres i ma pozytywny wpływ na samopoczucie psychiczne.
Ekologiczny syrop z czarnej porzeczki jest ważnym elementem profilaktyki antyzawałowej.
Malinowe syropy ekologiczne
Ekologiczny syrop malinowy charakteryzuje się wyrazistym słodkim smakiem. Jest wytwarzany tradycyjną metodą. W jego składzie znajduje się odsączony sok oraz cukier, który często jest zastępowany miodem. Ekologiczny syrop malinowy można dodawać do kawy lub herbaty zamiast białego cukru. Świetnie sprawdzi się również jako uzupełnienie smacznych i zdrowych deserów. Jest bardzo lubiany jako dodatek do naleśników, lodów, racuchów, gofrów oraz koktajli.
Ekologiczny syrop malinowy zawiera:
- antyoksydanty,
- kwas salicylowy,
- kwas elagowy.
Jest także bogatym źródłem witamin i minerałów jak:
- witamina C,
- witamina E,
- witaminy z grupy B (B1, B2, B3 i B6),
- żelazo,
- wapń,
- magnez,
Maliny wykazują właściwości antyoksydacyjne nawet po przygotowaniu przetworów z owoców. Syrop ekologiczny z malin:
- wspomaga regenerację i właściwy wzrost tkanek,
- zmniejsza uczucie zmęczenia,
- pomaga zachować prawidłową gospodarkę wodno-elektrolitową,
- wspiera pracę układu nerwowego,
- wykazuje właściwości przeciwnowotworowe,
- działa ściągająco i przeciwbakteryjnie,
- wspomaga leczenie chorób nerek i woreczka żółciowego.
Zawarte w syropie ekologicznym z malin polifenole mają działanie antyoksydacyjne i pomagają opóźniać procesy starzenia.
Wiśniowe syropy ekologiczne
Ekologiczny syrop wiśniowy to idealna baza do galaretki. Można go pić po wcześniejszym rozcieńczeniu z wodą oraz zastąpić nim cukier dodawany do herbaty i innych napojów. Bardzo ciekawie smakuje w połączeniu z kawą. Ekologiczny syrop wiśniowy poprawia samopoczucie i pomaga przeciwdziałać stanom zapalnym. Jego cechą charakterystyczną jest wysoki poziom polifenoli, które mają działanie antyoksydacyjne.
Ekologiczny syrop wiśniowy zawiera także kwasy fenolowe:
- kwas chlorogenowy,
- kwas kawowy,
- kwas elagowy.
W jego składzie znajduje się wiele cennych składników w tym:
- flawonoidy (kwercetyna, kemeferol, katechina, epikatechina),
- antocyjaniny.
Antocyjany mają działanie przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, przeciwcukrzycowe oraz antybakteryjne. Wspierają również profilaktykę otyłości oraz schorzeń układu sercowo-naczyniowego.
Żurawinowe syropy ekologiczne
Ekologiczny syrop żurawinowy ma charakterystyczny słodko-kwaskowaty smak. Jest szczególnie polecany w przypadku dolegliwości ze strony pęcherza moczowego. Ze względu na dużą zawartość witaminy C stanowi wsparcie dla organizmu w okresie jesienno-zimowym. Ekologiczny syrop żurawinowy:
- wspomaga funkcjonowanie układu moczowego,
- reguluje poziom cholesterolu we krwi,
- pomaga zahamować rozwój miażdżycy,
- wykazuje właściwości antyoksydacyjne,
- pomaga opóźniać procesy starzenia się organizmu,
- wpływa na prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku,
- pomaga zwiększyć elastyczność stawów.
Ekologiczny syrop żurawinowy zawiera w składzie:
- witaminę A,
- witaminę C,
- witaminę E,
- witaminy z grupy B,
- antocyjany,
- błonnik,
- karoten.
Jest także bogatym źródłem minerałów w tym potasu, fosforu, magnezu, jodu, żelaza i sodu.
Syropy ekologiczne to duże wsparcie dla organizmu nie tylko w okresie jesienno-zimowym. Podczas zakupu warto zwrócić uwagę, czy są produkowane z soku odsączonego z owoców. Syropy wytwarzane z koncentratów charakteryzują się niższą jakością i mniejszą zawartością cennych związków.