Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
Może Cię zainteresuję:
Sok z Aloesu BIO 330 ml Medicura
Sok z Aloesu BIO 330 ml Medicura

18,59 zł

szt.
Sok z Rokitnika BIO 330 ml Medicura
Sok z Rokitnika BIO 330 ml Medicura

20,57 zł

szt.
Sok z Aloesu BIO 750 ml Medicura
Sok z Aloesu BIO 750 ml Medicura

39,75 zł

szt.
Sok z Owoców Noni BIO 330 ml Medicura
Sok z Owoców Noni BIO 330 ml Medicura

19,95 zł

Cena regularna:

24,82 zł

Najniższa cena: 20,23 zł
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Soki

Sok ekologiczny to duża porcja witamin, które mają pozytywny wpływ na zdrowie i dostarczają pozytywnej energii na cały dzień. Naturalna dawka słodyczy, która jest źródłem wartościowych składników, a jednocześnie nie wywołuje wyrzutów sumienia u osób będących na diecie. Świetny sposób na ugaszenie pragnienia i urozmaicenie planu żywieniowego zarówno dzieci, jak i dorosłych.

Soki ekologiczne

Sok z Aloesu BIO 330 ml Medicura

Sok z Aloesu BIO 330 ml Medicura
Sok z Aloesu BIO 330 ml Medicura

Sok z Aloesu BIO 330 ml Medicura
Aloe Vera

Składniki:
ekologiczny sok z aloesu 100%

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

18,59 zł

szt.

Sok z Aloesu BIO 750 ml Medicura

Sok z Aloesu BIO 750 ml Medicura
Sok z Aloesu BIO 750 ml Medicura

Aloes to jedna z najstarszych, najbardziej szanowanych pożytecznych roślin i jedna z najbardziej wszechstronnych kreacji natury. Mówi się, że Nefertiti i Kleopatra kultywowały swoje legendarne piękno za pomocą aloesu i miodu. Inkowie nazywali aloes „magią nieba” i „źródłem pożywienia młodości”.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

39,75 zł

szt.

Sok z Granatu BIO 330 ml Medicura

Sok z Granatu BIO 330 ml Medicura
Sok z Granatu BIO 330 ml Medicura

Granat, znany również jako rajskie jabłko, od czasów starożytnych był `` symbolem życia i płodności ''. W wielu kulturach aromatyczny sok uważany jest także za eliksir życia, a także za „symbol zmysłowości i nieśmiertelności”. Owoc pochodzi z Persji. Obecnie uprawa ma miejsce w wielu krajach o klimacie tropikalnym i subtropikalnym, takich jak Izrael, Afganistan, Iran, Hiszpania, Włochy, Turcja, Kalifornia i Cypr.

Sam granat to pomarańczowo-czerwony owoc o średnicy do 10 centymetrów, który, jak nazwa sugeruje, przypomina jabłko.

Pod koniec jesieni, na początku zimy, a dokładniej między wrześniem a grudniem, zbiera się dojrzałe owoce i przetwarza na smaczny sok owocowy.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

14,73 zł

Sok z Owoców Noni BIO 330 ml Medicura

Sok z Owoców Noni BIO 330 ml Medicura
Sok z Owoców Noni BIO 330 ml Medicura

Noni - dojrzewające w słońcu, ręcznie zbierane owoce pochodzą z plantacji i dzikiego wzrostu na Wyspach Cooka. Mieszkańcy mórz południowych używają noni (Morinda Citrifolia) jako delikatnego i wszechstronnego owocu od ponad 2000 lat. Jest znany jako „owoc bogów” lub „owoc życia”. Owocowi nadano nazwę `` Noni '' na Hawajach, gdzie jest szczególnie ceniony przez miejscowych wyspiarzy.

Po zbiorach owoce są starannie czyszczone w złożonym procesie i przetwarzane na sok. Dzięki ciągłej kontroli i starannej obróbce cała moc owocu noni jest w dużej mierze zatrzymywana w soku.

Ze względu na ostry zapach i smak, do którego trzeba się przyzwyczaić, Noni jest w niektórych krajach nazywana „owocem sera”.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

19,95 zł

Cena regularna: 24,82 zł

Najniższa cena: 20,23 zł
  • promocja

Sok z Owoców Noni BIO 750 ml Medicura

Sok z Owoców Noni BIO 750 ml Medicura
Sok z Owoców Noni BIO 750 ml Medicura

Noni - dojrzewające w słońcu, ręcznie zbierane owoce pochodzą z plantacji i dzikiego wzrostu na Wyspach Cooka. Od ponad 2000 lat mieszkańcy mórz południowych używają noni (Morinda Citrifolia) jako delikatnego i wszechstronnego owocu. Jest znany jako „owoc bogów” lub „owoc życia”. Owocowi nadano nazwę `` Noni '' na Hawajach, gdzie jest szczególnie ceniony przez miejscowych wyspiarzy.

Po zbiorach owoce są starannie czyszczone w złożonym procesie i przetwarzane na sok. Dzięki ciągłej kontroli i starannej obróbce cała moc owocu noni jest w dużej mierze zatrzymywana w soku.

Ze względu na ostry zapach i smak, do którego trzeba się przyzwyczaić, Noni jest w niektórych krajach nazywana „owocem sera”.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

54,04 zł

Sok z Rokitnika BIO 330 ml Medicura

Sok z Rokitnika BIO 330 ml Medicura
Sok z Rokitnika BIO 330 ml Medicura

Sok z Rokitnika BIO 330 ml Medicura

Rokitnik zwyczajny - znany również jako "Lemon of the North". Jagoda rośnie preferencyjnie w umiarkowanym klimacie morskim lub kontynentalnym, na ubogich glebach. Dlatego Niemcy oferują również idealne warunki. Pomarańczowo-czerwone, silnie kwaśne owoce krzewu rokitnika, obok owoców dzikiej róży, znane są jako najlepsze miejscowe jagody. Ponieważ są surowe, ale ze względu na kwasowość mało jadalne, przetwarza się je na soki, syropy lub dżemy.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

20,57 zł

szt.

Sok Żurawinowy BIO 330 ml Medicura

Sok Żurawinowy BIO 330 ml Medicura
Sok Żurawinowy BIO 330 ml Medicura

Żurawina - czerwona jagoda jest również nazywana „żurawiną wielkoowocową” lub „borówką brusznicą uprawną” i należy do rodziny wrzosowatych. Owoc pochodzi z Ameryki Północnej i kwitnie tam w regionach przybrzeżnych. Azja i Europa są również znane z pochodzenia jagód, ale nie warto o nich wspominać z produkcji soków owocowych.

Widok kwitnącej żurawiny przypomina głowę żurawia. Tak powstała angielska nazwa żurawina. Nazwa `` żurawina '' jest również najbardziej rozpowszechniona w Niemczech, częściowo dlatego, że owoce na sok żurawinowy pochodzą z Kanady.

Jasnoczerwone owoce wielkości wiśni są przetwarzane głównie na dżemy i soki o bardzo owocowo-cierpkim, lekko kwaśnym smaku. Zarówno smak, jak i kolor soku żurawinowego mogą się nieco różnić w zależności od pory roku i terminu zbioru.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

21,76 zł

Jak przebiega proces produkcji soków ekologicznych?

Sok ekologiczny jest wytwarzany ze świeżych owoców i warzyw pochodzących z certyfikowanych upraw. Cały proces produkcji odbywa się w sezonie, czyli przede wszystkim latem i wczesną jesienią. Surowiec do wytwarzania soku ekologicznego pochodzi z upraw, gdzie nie są stosowane opryski oraz sztuczne nawozy. W procesie produkcji nie używa się koncentratów. Cała technologia opiera się na wykorzystaniu prostych metod przetwórczych jak pasteryzacja czy kwaszenie. Do soku ekologicznego nie jest dodawany cukier ani inne substancje słodzące. Wszystkie uprawy dostarczające owoce i warzywa do wytwarzania produktów ekologicznych są regularnie kontrolowane. To daje pewność co do jakości surowca.

Pierwszym etapem produkcji jest staranna selekcja owoców. Najczęściej jest ona wykonywana ręcznie. Zgniłe, zepsute i uschnięte owoce są usuwane i przeznaczone na kompost. Następnie cały surowiec jest dokładnie myty i trafia do specjalnej rozdrabniarki. Jej zadaniem jest rozdzielenie owoców na mniejsze cząstki

W procesie produkcji soków BIO stosowana jest technologia tłoczenia na zimno. To pozwala zachować naturalny i intensywny smak danego owocu, a także pełnię jego składników odżywczych. Podczas tłoczenia ubytek wartościowych związków jest o wiele mniejszy niż w czasie produkcji z wykorzystaniem koncentratu. Ten etap odbywa się w specjalnej prasie, która miażdży owoce i warzywa. Resztki pozostałe po tłoczeniu są często wykorzystywane do produkcji naturalnych nawozów. Cechą charakterystyczną procesu produkcji soku ekologicznego jest całkowite zużycie surowca.

W kolejnym kroku wyciśnięty sok trafia na sitko, gdzie odcedzane są m.in. pestki. Następnie poddawany procesowi pasteryzacji, który ma działanie konserwujące. Dzięki niskiej temperaturze produkt końcowy nie traci cennych właściwości i wartości odżywczych.

Ekologiczne soki z owoców stanowią doskonałą bazę dla syropów, które dodatkowo zawierają cukier trzcinowy w określonych przez producenta proporcjach. To idealna alternatywa dla syropów, w których podstawowym składnikiem jest cukier lub syrop glukozowo-fruktozowy.

sok ekologiczny

Właściwości soku ekologicznego

Właściwości soku BIO są bezpośrednio związane z cechami owoców, które zostały użyte w procesie produkcji. Elementem wyróżniającym te produkty jest mętność i osad zbierający się na dnie opakowania. To efekt tłoczenia w niskiej temperaturze. Sok ekologiczny jest przede wszystkim wartościowym źródłem witamin, minerałów, błonnika pokarmowego oraz flawonoidów naturalnie występujących w warzywach i owocach. Charakteryzuje się doskonałym smakiem i naturalną słodyczą. Dzięki płynnej formie soki ekologiczne są łatwo przyswajalne przez organizm. W zależności od surowca użytego w procesie produkcji mogą mieć pozytywny wpływ na zdrowie człowieka. Dla porównania soki wytwarzane z koncentratów zawierają duże ilości substancji konserwujących i polepszaczy smaku, które w dłuższej perspektywie działają negatywnie na organizm.

Dzięki pasteryzacji trwałość soku ekologicznego wydłuża się nawet do 12 miesięcy. Najlepiej przechowywać go w chłodnym i zacienionym miejscu. Warto pamiętać, że po otwarciu sok ekologiczny należy trzymać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni. Cechą charakterystyczną eko soków jest naturalny kwaskowy i cierpki posmak. Po rozcieńczeniu z wodą nie tracą one swoich walorów smakowych.

Do najczęściej tłoczonych w naszym kraju zaliczamy soki jabłkowe. Wynika to z dużego udziału Polski w produkcji tych owoców. Często są one wzbogacane dodatkiem mięty, pokrzywy lub czarnego bzu. Soki ekologiczne są również tłoczone z gruszki, śliwki, aronii, owoców czarnego bzu, wiśni, żurawiny, maliny, pomarańczy, granatu, imbiru, pomidorów, a także pokrzywy, aloesu, aceroli czy rokitnika.

Jakie właściwości ma ekologiczny sok z acai?

Ekologiczny sok z acai ma w swoim składzie witaminy C, E, B1, B2, B3, K, wapń, potas, żelazo, przeciwutleniacze, błonnik i fitosterole. Ten sok może Ci pomóc w zrzuceniu kilku zbędnych kilogramów. Ma działanie oczyszczające. Wspomaga pracę układu trawiennego i spowalnia procesy starzenia. Musimy tutaj wspomnieć jeszcze o tym, że sok ekologiczny z jagód acai dostarcza energii i witalności.

Jakie działanie ma sok ekologiczny z aloesu?

Ekologiczny sok z aloesu ma w swoim składzie witaminy A, C, E, B1, B2, B3, B9, B12, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo, chrom. Ma działanie detoksykujące na nerki, wątrobę oraz na skórę. Reguluje procesy trawienne i utrzymuje w dobrej kondycji florę bakteryjną. Pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego. Poprawia krążenie krwi i dodaje energii.

Dlaczego warto sięgnąć po sok ekologiczny z jarmużu?

Sok ekologiczny z jarmużu ma w swoim składzie: duże ilości witaminy C i K, błonnik, sulforafan stymulujący produkcję enzymów oczyszczających organizm, luteinę, beta karoten. Jest polecany przede wszystkim dla osób, które mają pracę siedzącą. Pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu kostno-szkieletowego oraz mięśniowego. Dodatkowo, ten sok ekologiczny z jarmużu wspomaga codzienne funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Ma też wykazuje silne działanie antyoksydacyjne.

Jakie właściwości wykazuje sok ekologiczny z młodego jęczmienia?

W młodym jęczmieniu znajdują się takie wartościowe substancje, jak: beta karoten, B1, B2, B3, B6, E i C, biotynę, kwas foliowy, kwas pantenowy i cholina oraz aminokwasy. Picie regularne ekologicznego soku z młodego jęczmienia, ma korzystny wpływ na przypływ sił witanych, wspomaga układ trawienny, ma pozytywne działanie na układ krążenia. Jednak nie są to jeszcze wszystkie jego zalety. Musimy tutaj również wspomnieć o tym, że ekologiczny sok z młodego jęczmienia ma właściwości ochronne w odniesieniu do dróg oddechowych. Ten sok może też pozytywnie wpływać na proces odkwaszania ludzkiego organizmu.

Dlaczego warto sięgnąć po sok ekologiczny z pokrzywy?

Pokrzywa w największym stopniu jest znana z dużej ilości żelaza. Dlatego powinieneś ją pić wtedy, gdy cierpisz na anemię albo masz do niej tendencję. Jednak to zioło jest również bogate w witaminę C, która ma korzystny wpływ na funkcjonowanie Twojego układu odpornościowego. Dodatkowo ekologiczny sok z pokrzywy ma działanie oczyszczające na układ trawienny i moczowy. Pozostałe znajdujące się w nim korzystne dla zdrowia substancje to: witaminy A, K, B2, magnez, fosfor, krzem, kwas pantotenowy, chlorofil, beta karoten.

Jakie właściwości ma sok ekologiczny z aceroli?

Sok ekologiczny ma w swoim składzie bardzo duże ilości witaminy C, prowitaminy A oraz tiaminę (witamina B1), ryboflawinę (witamina B2), niacynę (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo. Dlatego ten sok ekologiczny podnosi odporność i przeciwdziała starzeniu.

Przykładowe właściwości pozostałych soków ekologicznych

Nie oznacza to wcale, że tylko soki ekologiczne z egzotycznych składników lub zioła, mają dobry wpływ na Twoją kondycję zdrowotną. Sok ekologiczny z czarnego bzu może działać korzystnie na system odpornościowy, aronia poprawia stan naczyń krwionośnych, a buraki przeciwdziałają anemii. Każdy sok ekologiczny jest zdrowy!

Czy wiesz, że…

…soki ekologiczne powinny być pakowane w szklane butelki? Szkło daje gwarancję zachowania świeżości produktu. Dzięki niemu soki nie tracą swoich właściwości zdrowotnych i nie wchodzą w reakcję z powierzchnią butelki. Tak powszechnie stosowany plastik wydziela szkodliwe dla zdrowia substancje, które mogą mieć negatywny wpływ na zdrowie człowieka. 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium