BIO mieszanki do wypieku
Mieszanki do wypieku pomogą Ci w przygotowaniu pysznego i zdrowego śniadania lub deseru. Pomogą Ci w tym na przykład: mieszanka na naleśniki, na placki lub do wypieków chleba czy bułek. Mieszanki są idealne do pieczenia domowego chleba, ciast oraz robienia batonów. Z takiej mieszanki bez problemu przygotujesz również wyśmienitą pizzę. W asortymencie BioSklepu znajdziesz między innymi takie mieszanki do wypieku, jak: Mieszanka do Gofrów i Naleśników Bezglutenowych BIO, Mieszanka do Pieczenia Pizzy Bezglutenowej BIO, czy Mieszanka Falafel Bezglutenowy BIO. Dużo gotowych mieszanek do wypieku nie zawiera glutenu. Dzięki temu, są idealne dla osób nie tolerujących tego składnika lub próbujących go wykluczyć z diety. Mieszanki ułatwią Ci samodzielne pieczenie i przygotowywanie potraw. Mogą być pierwszym krokiem do wdrożenia zdrowego stylu życia.
Proszek do Pieczenia Bezglutenowy BIO 12 g Amylon
Proszek do Pieczenia Bezglutenowy BIO 12 g Amylon
Proszek do pieczenia, pozwalający na uzyskanie puszystych wypieków, również tych bezglutenowych.
Produkt nie zawiera fosforanów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Polewa Cukiernicza Żółta BIO 40 g Dekoback
Polewa w kolorze żółtym, która sprawdzi się idealnie przy dekorowaniu tortów, ciast, babeczek, muffinek, ciastek na patyku oraz lodów. Przy jej użyciu stworzymy wyjątkowe dekoracje, które zachwycą nawet najbardziej wymagającego klienta. Produkt polecany jest do pracy w cukierniach, punktach gastronomicznych, cateringach oraz domowych kuchniach amatorów słodkich wypieków.
Polewa sprawdzi się na wszystkich gładkich powierzchniach, takich jak fondant, krem maślany, ganache czy czekolada. Ponadto jest stabilna na śmietanie, wegetariańska i nie zawiera alkoholu ani tłuszczu palmowego.
Jeśli nie zużyjesz tubki, możesz po prostu przechowywać resztki polewy i podgrzać tubkę do następnego ciasta aby użyć jej ponownie.
Składniki:
cukier*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, tłuszcz kokosowy*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (jabłko*, krokosz barwierski*).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Polewa Cukiernicza Zielona BIO 40 g Dekoback
Polewa w kolorze zielonym, która sprawdzi się idealnie przy dekorowaniu tortów, ciast, babeczek, muffinek, ciastek na patyku oraz lodów. Przy jej użyciu stworzymy wyjątkowe dekoracje, które zachwycą nawet najbardziej wymagającego klienta. Produkt polecany jest do pracy w cukierniach, punktach gastronomicznych, cateringach oraz domowych kuchniach amatorów słodkich wypieków.
Polewa sprawdzi się na wszystkich gładkich powierzchniach, takich jak fondant, krem maślany, ganache czy czekolada. Ponadto jest stabilna na śmietanie, wegetariańska i nie zawiera alkoholu ani tłuszczu palmowego.
Jeśli nie zużyjesz tubki, możesz po prostu przechowywać resztki polewy i podgrzać tubkę do następnego ciasta aby użyć jej ponownie.
Składniki:
cukier*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, tłuszcz kokosowy*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (jabłko*, krokosz barwierski*).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Proszek do Pieczenia BIO 15 g Dary Natury
Proszek do Pieczenia BIO 15 g Dary Natury
Składniki:
skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: 5 szt
Czas wysyłki: do 48 godzin
Proszek do Pieczenia z Przyprawą do Piernika Bezglutenowy BIO 18 g Amylon
Proszek do Pieczenia z Przyprawą do Piernika Bezglutenowy BIO 18 g Amylon
Produkt bez fosforanów, bezglutenowy
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka do Wypieku Ciasta Biszkoptowego Bezglutenowa 200 g Celiko
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. GLUTEN i fenyloalanina).Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Składniki:
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka do Wypieku Ciasta Kruchego Bezglutenowa 200 g Celiko
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. GLUTEN i fenyloalanina).Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek
Składniki:
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Śmietan-Fix w Proszku Wegański Bezglutenowy BIO (3 x 6 g) 18 g Biovegan
Składniki:
skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, cukier puder*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Utrzymuje właściwą konsystencję kremów do tortów i innych kremów.
Sposób przygotowania:
Do przygotowania potrzebujesz 200-250 ml zimnego kremu roślinnego do ubijania lub innej wegańskiej śmietanki.
Zimny płyn krótko ubić, wsypać zawartość saszetki i ubijać dalej, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Następnie wstawić do lodówki, aż będzie gotowy do podania.
Porady:
1. Nałóż gotowy śmietan-fix na spód do tortu, aby nie rozmokło.
2. Możesz zamrozić i rozmrozić wegańskie kremy przygotowane ze śmietan-fixem bez utraty konsystencji i smaku.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Proszek do Pieczenia Bezglutenowy BIO 3 x 17 g Bio Vegan
Proszek do Pieczenia Bezglutenowy BIO 3 x 17 g Bio Vegan
Opakowanie biodegradowalne, które rozkłada się w ciągu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Drożdże Suszone Bezglutenowe BIO 7 g Bio Vegan
Drożdże Suszone Bezglutenowe BIO 7 g Bio Vegan
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Żelatyna Wieprzowa w Listkach 12 Listków BIO 20 g Ewald
Żelatyna Wieprzowa w Listkach 12 Listków BIO 20 g Ewald
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Skórka Pomarańczy Suszona Bezglutenowa 9 g BIO Biovegan
Skórka Pomarańczy Suszona b/g 9 g BIO Biovegan
Składniki:
starta skórka z pomarańczy*(97%), olej pomarańczowy*
(*składniki ekologiczne)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Skórka Cytryny Suszona Bezglutnowa 9 g BIO Biovegan
Skórka Cytryny Suszona Bezglutenowa 9 g BIO Biovegan
Składniki:
starta skórka z cytryny*(97%), olej cytrynowy*
(*składniki ekologiczne)
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Drożdże Suszone Bezglutenowe BIO 7 g BIO Zentrale
Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie odpowiada 1/2 kostce świeżych drożdży. Wystarcza na 500 g mąki.
Składniki:
ekologiczne suszone drożdże
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Substytut Jaj w Proszku Bezglutenowy BIO 20 g Bio Vegan
Substytut Jaj w Proszku Bezglutenowy BIO 20 g BIO Vegan
Opakowanie odpowiada 4 jajom.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Zakwas Chlebowy Orkiszowy w Proszku BIO 30 g Bio Vegan
Zakwas Chlebowy Orkiszowy w Proszku BIO 30 g Bio Vegan
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Zakwas do Chleba Żytni Ekstrakt 30 g BIO Biovegan
Zakwas do Chleba Żytni Ekstrakt 30 g BIO Biovegan
Sproszkowany zakwas żytni - ekstrakt do łatwego wypieku chleba
Wydajność: ok. 1,5 kg chleba.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Ksylitol Waniliowy 16 g Santini Finlandia
Ksylitol Waniliowy 16 g Santini Finlandia
Opis
Ksylitol nazywany jest "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych głównie brzozy. Ksylitol jest substancja pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.
Składniki
ksylitol (substancja słodząca) 92%, mielona wanilia Bourbon 8%
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka do Gofrów i Naleśników Bezglutenowych BIO 200 g Bauck Hof
Mieszanka do Gofrów i Naleśników Bezglut. BIO 200 g Bauck Hof
Bezglutenowa uczta dla młodych i starszych dzieci - dzięki nowej mieszance do pieczenia można w jednej chwili wyczarować chrupiące gofry, obfite lub słodkie naleśniki i smaczne amerykańskie naleśniki. Smaczne na sucho czy w owocami, cynamonem lub migdałami.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka Falafel Bezglutenowy BIO 160 g Bauck Hof
Mieszanka Falafel Bezglut. BIO 160 g Bauck Hof
dla wszystkich fanów falafeli stworzyliśmy naszą wegańską klasykę jako nową słodko-pikantną wariację z curry i kokosem. Egzotyczna mieszanka dobrze komponuje się z sałatką i podpłomykami. Pyszny również jako burger lub pasztecik lub możesz spróbować naszej zupy z curry kokosowo-bananowej.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka na Falafel o Smaku Kokos - Curry Bezglutenowa BIO 160 g Bauck Hof
Opis:
Mieszankę przygotowuje się błyskawicznie, wystarczy dodać wodę. Mieszankę można dobrze uszlachetnić nasionami SEZAMU lub suszonymi owocami.
Opakowanie wystarczy na około 14 kulek falafelowych, co daje 2-3 sugerowane porcje do spożycia.
Sposób przygotowania:
Mieszankę wymieszać w 275 ml wrzącej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia. Masę dobrze wymieszać i wilgotnymi dłońmi formować kuleczki wielkości łyżeczki do herbaty. Smażyć na gorącym oleju na patelni lub we frytkownicy, aż do uzyskania złotego koloru.
Składniki:
mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, mąka kokosowa* (13%), wiórki kokosowe* (4%), curry w proszku* (3,5%) (kolendra*, kurkuma*, mąka ryżowa*, kozieradka*, kminek*, imbir*, goździki*), sól morska, liofilizowany granulat bananowy* (przecier bananowy*), kawałki cebuli*, pietruszka*, czosnek w proszku*, kolendra*, chili w proszku*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Gofry i Naleśniki Bezglutenowa BIO 200 g Bauck Hof
Składniki:
mąka ryżowa* 68%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 20%, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), sól morska.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
GOFRY:
Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego MASŁA, 80 g cukru i 200 ml MLEKA i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.
NALEŚNIKI:
Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml MLEKA do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.
DANIE WEGETARIAŃSKIE:
zamiast JAJEK i MLEKA użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Substytut Bitej Śmietany w Proszku Wegański Bezglutenowy BIO 54 g Biovegan
Idealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami.
Składniki:
cukier puder*, skrobia ziemniaczana*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, cukier klonowy*, płatki ziemniaczane*, substancja zagęszczająca: guma guar*; inulina*, białko ryżowe*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
Na jedną porcję gotowej wegańskiej bitej śmietany potrzebne jest: 125 ml zimnego napoju sojowego + 27 g (3 czubate łyżki) proszku.
Dla uzyskania najlepszej konsystencji - Za pomocą miksera ręcznego ubij pół zawartości opakowania ze 125 ml zimnego napoju sojowego przez 5 minut na najwyższych obrotach.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Naleśniki z Mąką Gryczaną Bezglutenowe BIO 200 g Zdrowo Namieszane
Naleśniki z Mąką Gryczaną Bezglutenowe BIO 200 g Zdrowo Namieszane
Sposób przygotowana:
W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.
Składniki:
mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), kurkuma*, sól himalajska
* certyfikowany składnik ekologiczny
Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Dekoracyjne Motyle Waflowe 3D BIO (6 szt.) 2 g Dekoback
Składniki:
skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, woda, żywność barwiąca: ekstrakt roślinny (spirulina*), burak w proszku*, kurkuma w proszku*; emulgator: lecytyny*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Motyle waflowe pozwolą Ci w wyjątkowy sposób udekorować swoje wypieki. I to w rekordowym czasie. Przekonasz się, jak szybko nawet najprostsze ciasto przekształcisz w żywe, indywidualnie udekorowane ciasto.
Jadalne motyle nakładamy na kuwerturę, lukier, polewę do babeczek, ganache, krem maślany, fondant.
Opakowanie zawiera sześć różnych motyli, składając im skrzydełka można uzyskać efekt 3D. Udekorować tuż przed podaniem.
Wymiary motyli ok. 5 x 6 cm.
Nie nadaje się do pieczenia.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka Pszenna Typ 0 na Pizzę BIO 1 kg Alce Nero
Mąka Pszenna Jasna BIO 1 kg Alce Nero
Typ 0
Ekologiczna mąka z pszenicy miękkiej Alce Nero typ „0” produkowana jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy uprawianej w Emilii Romagna, której ziarno jest mielone, pozbawione jedynie części zewnętrznych. Polecany do wypieku chleba, pizzy, focaccii i wrapów.
Jest idealna do wypieku chleba, bułek lub do pizzy - można uzyskać z niej bardzo cienkie, delikatne ciasto.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Racuchy Owsiane Bezglutenowa BIO 180 g Pięć Przemian
Mieszanka na Racuchy Owsiane Bezglutenowa BIO 180 g Pięć Przemian
Składniki:
mąka owsiana* bezglutenowa 55 %, płatki OWSIANE* bezglutenowe 27,6 %, cukier kokosowy*, wodorowęglan sodu: substancja spulchniająca, sól himalajska, cynamon*, kurkuma*, kardamon*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Panierka Orkiszowa BIO 200 g Bauck Hof
Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ* typ 630 (98%), sól, drożdże*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Doskonała do panierowania mięsa, warzyw, grzybów. Można używać do zagęszczania zup, sosów, potraw.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Cukier Waniliowy BIO 70 g Royal Brand
Cukier Waniliowy BIO 70 g Royal Brand
Składniki
cukier*, wanilia mielona* 0,6%, ekstrakt waniliowy* 0,4%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka do Wypieku Pizzy Bezglutenowa 250 g Pięć Przemian
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy.
Składniki:
mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól kłodawska.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Gofry Bezglutenowe Mieszanka do Wypieku BIO 240 g Zdrowo Namieszane
Jak przygotować ciasto na gofry, które będzie chrupiące, delikatne i w dodatku zdrowe?
Wymieszałyśmy dla Ciebie gotową mieszankę do przygotowania gofrów z bardzo dobrym i jakościowym składem. Znajdziesz w niej bezglutenowe super-mąki jak np. mąkę z amarantusa, w której zakochani po uszy byli już… Majowie i Inkowie, nazywając ją „Matką wszystkich zbóż”.
Składniki
mąka ryżowa*, mąka z amarantusa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)), len mielony*, sól himalajska
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Racuchy z Mąką Kokosową Bezglutenowe BIO 210 g Zdrowo Namieszane
Racuchy z Mąką Kokosową Bezglutenowe BIO 210 g Zdrowo Namieszane
Sposób przygotowana:
Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
Składniki:
mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu))
* certyfikowany składnik ekologiczny
Kraj producenta: Polska
Certyfikat: BIO
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym 310 g Celiko
Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko!
Składniki:
Składniki muffinów: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka na Chleb Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka ŻYTNIA chlebowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Pszenno - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka PSZENNA chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa* zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Naleśniki Bezglutenowe BIO 250 g Pięć Przemian
Mieszanka na Naleśniki Bezglutenowe BIO 250 g Pięć Przemian
Składniki:
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka owsiana bezglutenowa*, maranta trzcinowa*, tapioka*, cukier kokosowy*, sól himalajska, kurkuma*, kardamon*.
* certyfikowany składnik ekologiczny.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka Uniwersalna Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Mieszanka Uniwersalna Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Lubicie kruche ciasteczka, chrupiący chleb, korzenny piernik, mięciutkie naleśniki lub puszyste biszkopty? My uwielbiamy. Dzięki tej mieszance przygotujecie wszystkie te wypieki w jakości ekologicznej i bez glutenu.
Nadaje się również na pyzy, knedle, do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych.
Składniki:
Mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Kraj producenta: Czechy
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Zakwas Chlebowy Żytni w Płynie BIO 150 g Biovegan
Zakwas Chlebowy Żytni w Płynie BIO 150 g Biovegan
Składniki:
woda, zmielone produkty przemiału żyta, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Orkiszowo - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Orkiszowy BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka z PSZENICY ORKISZ razowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Do czego możesz wykorzystać mieszanki do wypieków?
Wysokiej jakości mieszanki do wypieków są odpowiednie między innymi do zrobienia naleśników lub upieczenia chleba. W sklepach internetowych jest naprawdę bardzo duży ich wybór. Mieszanki są odpowiednie na przykład do: wypieku chleba, bułek, robienia batonów, falafela, wypieku ciasta na pizzę, robienia naleśników, placków oraz racuchów.
Niezależnie od tego, który rodzaj mieszanki do wypieków wybierzesz, to będzie ona banalnie prosta w użyciu. Na opakowaniu znajdziesz szczegółowe wskazówki od producenta. Poza sposobem przygotowania mieszanki masz również podaną zawartość składników odżywczych oraz rodzaj zastosowanych do jej przygotowania mąk. Zazwyczaj dobrej jakości mieszanki do wypieków mają w sobie mąki ekologiczne oraz często są produktami bezglutenowymi.
Dlaczego warto mieć w domu mieszanki do wypieków?
W dzisiejszych czasach bardzo niewiele osób ma czas na przygotowywanie dań od postaw. Dlatego tak ważne jest, aby mieć w domu półprodukty. Pomogą Ci one między innymi w przygotowaniu obiadu, ciasta, czy upieczeniu chleba. Mieszanki do wypieków przydają się zarówno na co dzień, jak i w kryzysowych sytuacjach. Warto kupować mieszanki ze sklepów ekologicznych, z dobrym składem. Dzięki temu, będziesz miał pewność, że jeść nie tylko smacznie, ale również zdrowo.
Dzięki ekologicznym mieszankom do wypieków szybko przygotujesz między innymi chleb jak z domowej piekarni. Gdy raz wypróbujesz mieszankę do chleba, to pewnie nie będziesz chciał wrócić do przygotowywania go od podstaw, na przykład na zakwasie. Powszechnie powtarzane jest przekonanie, że aby upiec chleb, to musisz mieć specjalną maszynkę. To nieprawda! Wystarczy zwykły piekarnik, abyś mógł się cieszyć świeżym i smacznym pieczywem. Pamiętaj tylko o tym, żeby postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Trzymaj się wytycznych dotyczących samego przygotowywania chleba oraz jego wypieku.
Mieszanki do wypieku są odpowiednie również do przyrządzania obiadów. Gotowanie codziennie od podstaw zajmuje bardzo dużo czasu. Mieszanka do wypieku nie tylko przyspieszy cały proces, ale również znacznie ułatwi Ci pracę. Pozwoli Ci ona przygotować na przykład kaszotto, placki ziemniaczane, czy pizzę. Wystarczy tylko, że wybierzesz odpowiedni rodzaj mieszanki.
Mieszanki to również odpowiedni produkt do robienia pysznych deserów. Taka mieszanka może być dla Ciebie przydatna, na przykład wtedy, gdy wpadną do Ciebie niezapowiedziani goście. Mieszanka pozwoli Ci na szybkie upieczenie ciasta czy ciastek ekologicznych. W zależności od rodzaju, możesz z niej przygotować na przykład biszkopt lub babkę piaskową. Mieszanki zostały opracowane w taki sposób, aby wypieki zawsze się udawały i doskonale smakowały.
Jak zrobić tartę z mieszanki wypiekowej?
W mieszance do wypieków na tartę zazwyczaj znajdują się następujące składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, tapioka, bezglutenowy proszek do pieczenia. To sprawia, że przygotowane przez Ciebie ciasto jest bezglutenowe, bezlaktozowe i wegańskie. Możesz z niej przygotować nie tylko tartę, ale również szarlotkę, kruche ciasteczka, czy mazurka. Z jednego opakowania mieszanki możesz przyrządzić standardową blaszkę ciasta.
Pieczenie ciasta z gotowej mieszanki do wypieków praktycznie w niczym się nie różni od standardowego. Mieszankę traktuj tak, jak zamiennik mąki. Tak, jak zwykle dodaj do szarlotki pozostałe składniki, czyli masło, cukier, jajka, cynamon i oczywiście starte lub pokrojone na większe kawałki jabłka. Samo pieczenie ciasta z jabłkami zajmie Ci około 40 minut.
Czy wiesz, że…
… niektóre mieszanki do wypieków są odpowiednie dla osób na diecie ketogenicznej, wysokobiałkowej, niskowęglowodanowej oraz diabetyków. Są to mieszanki zawierające duże ilości tłuszczów, niewiele węglowodanów i dużą ilość białka. Mogą zawierać takie składniki, jak na przykład: białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, sól.