Mąka Ryżowa Pełnoziarnista Bezglutenowa BIO 450 g Probio
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista Bezglutenowa BIO 450 g Probio
Składniki
mąka ryżowa pełnoziarnista*
(*składnik ekologiczny)
Mąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.
Mąka naturalnie bezglutenowa. Ma bardzo delikatny smak i jest lekkostrawna. Doskonale nadaje się do naleśników, naleśników, ciast, herbatników i bułeczek. Doskonale zagęszcza i doskonale komponuje się z innymi mąkami bezglutenowymi.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista BIO 4 kg Horeca Bio Planet
Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka Teff BIO 400 g Bio Planet
Mąka Teff BIO 400 g Bio Planet
Ekologiczna mąka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludność z krajów afrykańskich do przyrządzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek, naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Ciecierzycy BIO 800 g Bio Planet
Mąka z Ciecierzycy BIO 800 g Bio Planet
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki.
Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk.
Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca.
Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Czerwonej Soczewicy Bezglutenowa BIO 450 g Probio
Mąka z Czerwonej Soczewicy Bezglutenowa BIO 450 g Probio
Mąka z soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań mięsnych, warzyw i zup, do wypieku ciasteczek, muffinów, panierowania czy przygotowywania ciast i naleśników.
Składniki:
Mąka z soczewicy* (*składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Kasztanów Jadalnych BIO 250 g Viands
Mąka z Kasztanów Jadalnych Bezglutenowa BIO 250 g Viands
Mąka kasztanowa polecana jest jako dodatek do pieczenia chleba, ciast, naleśników, kruchych ciasteczek.
Może być łączona z innymi mąkami przy tworzeniu domowych wypieków
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka z Konopi BIO 400 g Bio Planet
Mąka z Konopi BIO 400 g Bio Planet
Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 24 godzin
Mąka z Płaskurki Typ 2000 BIO 400 g Niro
Ekologiczna mąka z płaskurki ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej. Mąka z płaskurki idealnie sprawdzi się użyta do wypieku chleba, przyrządzania naleśników, racuchów czy innych pyszności. Mąka zawiera białko oraz niezbędne minerały.
Mąka z płaskurki pełnoziarnista produkowana jest z ziaren płaskurki pochodzących z polskich upraw ekologicznych, a u nas na świeżo mielona na młynkach żarnowych.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Pszenicy Durum Semolina BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.
Składniki:
mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Quinoa BIO 350 g Bio Planet
Mąka z Quinoa BIO 350 g Bio Planet
Ekologiczna mąka z quinoa otrzymywana jest ze zmielonych, nieprażonych ziaren komosy ryżowej. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Idealna do domowego pieczywa, ciast, placków, naleśników, makaronów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Samopszy Typ 1850 Demeter BIO 1 kg Juchowo
Mąka z Samopszy Typ 1850 Demeter BIO 1 kg Juchowo
Składniki:
mąka pszenna z samopszy typ 1850*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka pszenna z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Samopszy Typ 2000 BIO 400 g Niro
Ekologiczna mąka z samopszy ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. Z mąki tej upieczesz wyśmienity, zdrowy chleb, przepyszne ciasta, ciasteczka, nada się również do przygotowania ciasta na pizzę, pierogów czy naleśników. Można nawet zagęścić nią sosy. Jest naprawdę zdrowa, a wypieki charakteryzują się wyśmienitym smakiem.
Mąka z samopszy pełnoziarnista produkowana jest z ziaren samopszy pochodzących z polskich upraw ekologicznych, a u nas na świeżo mielona na młynkach żarnowych.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Topinamburu Bezglutenowa BIO 500 g Dary Natury
Mąka z Topinamburu BIO 500 g Dary Natury
Polecana dla diabetyków
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku 17 wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka z Żołędzi Bezglutenowa BIO 500 g Dary Natury
Mąka z Żołędzi BIO 500 g Dary Natury
Mąka żołędziowa była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąka zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez , czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Żytnia Chlebowa Nadbużańska Typ 720 BIO 1 kg Młyny Wodne
Mąka o niskim stopniu przemielenia oczyszczonych, rozdrobnionych 100% ziaren żyta pochodzących z nadbużańskich, certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Mielona „tak jak dawniej”, wraz z cennymi dla diety zarodkami, pradawną technologią wymiału mąk chlebowych w nadbużańskich młynach wodnych. Zawiera drobiny otrąb żytnich – naturalnego źródła błonnika i składników mineralnych, przede wszystkim: żelaza, fosforu i magnezu oraz witamin z grupy B. To podstawowa mąka do wyrobu chleba żytniego, dietetycznych ciasteczek żytnich, niezbędna do zrobienia zakwasu i żurku domowego. Odpowiednia mąka do sporządzania dietetycznych panierek dań mięsnych i jarskich.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka Żytnia Chlebowa Typ 720 BIO 1 kg Batom
Mąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna żyta, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka ŻYTNIA chlebowa najlepiej sprawdzi się do przyrządzania domowych wypieków. Szczególnie cieszy się uznaniem jako podstawowy składnik do pieczenia chleba czy do przygotowania zakwasu na żur. Aromat, który unosi się po domu po upieczeniu świeżego chleba na zakwasie ma niejednego amatora. Mąka ŻYTNIA typ 720 polecana jest też do ciast, spodów do pizzy, ciasta makaronowego.
Składniki:
mąka ŻYTNIA* 100%.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Żytnia Chlebowa Typ 720 BIO 1 kg Mąki Podlaskie
„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.
Składniki:
mąka ŻYTNIA chlebowa ekologiczna.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Żytnia Jasna Typ 720 BIO 1 kg Naturavena
Ekologiczna Mąka ŻYTNIA typ 720 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.
Składniki:
ŻYTO ekologiczne pochodzące z kontrolowanych polskich gospodarstw ekologicznych
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Żytnia Razowa na Żurek BIO 500 g Babalscy
Mąka Żytnia Razowa na Żurek BIO 500 g Babalscy
Żurek to jedna z charakterystycznych zup dostępna w naszym tradycyjnym menu. Kluczowa potrawa wielkanocna równie chętnie jest przygotowywana na co dzień, stanowiąc wyrazistą propozycję dania obiadowego. Aby zupa miała wyjątkowy smak, warto przygotować ją, wykorzystując zakwas na żurek z mąki żytniej 1850.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1 kg Babalscy
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1 kg Babalscy
BioBabalscy to producent żywności oferujący produkty BIO najlepszej jakości. W ofercie znajduje się szereg mąk ekologicznych, w tym mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000. Żyto to zboże pochodzące z Bliskiego Wschodu, od 3000 lat pełniące istotną funkcję w żywieniu człowieka. Mąka żytnia 2000 powstająca z ziaren żyta to bogactwo wielu wartości odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1 kg Bio Raj
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1 kg Bio Raj
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1 kg Mąki Podlaskie
Składniki:
mąka ŻYTNIA razowa ekologiczna.
Opis:
„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mąka Żytnia Typ 1850 BIO 1 kg Naturavena
Mąka z ziaren ŻYTA typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie.
Składniki:
Zmielone ziarna ŻYTA pochodzące z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mąka Żytnia Typ 720 Chlebowa BIO 1 kg Bio Harmonie
Mąka Żytnia Typ 720 Chlebowa BIO 1 kg Bio Harmonie
Mąka żytnia chlebowa doskonale nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i wypieku chleba na zakwasie.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Orkiszowo - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Orkiszowy BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa*, mąka z PSZENICY ORKISZ razowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Pszenno - Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka PSZENNA chlebowa*, mąka ŻYTNIA chlebowa* zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Chleb Żytni BIO 500 g Podlaskie Mąki
Składniki:
mąka ŻYTNIA chlebowa*, mąka ŻYTNIA razowa*, zakwas ŻYTNI*, drożdże*, sól.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami bio.
Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba wraz z drożdżami, które znajdują się w saszetce wewnątrz opakowania, następnie dolać 350 ml letniej wody (o temperaturze około 36°C) i dokładnie wymieszać.
2. Wyłożyć formę do wypieku papierem do pieczenia lub nasmarować olejem.
3. Wymieszaną masę, przełożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (na około 2 godziny do podwojenia objętości).
4. Wstawić formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 230°C, piec 15 minut na dolnej grzałce, następnie ustawić temperaturę na 200°C, zmienić grzanie na góra-dół i piec jeszcze około 25 minut do momentu powstania brązowej skórki.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Migdały Mielone BIO 100 g Bio Planet
Migdały Mielone - Mąka Migdałowa BIO 100 g Bio Planet
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Skrobia Kukurydziana BIO 250 g Naturavena
Może być stosowana jako dodatek do wielu potraw, zup, sosów do mięs, a także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta. Zamiennik mąki.
Składniki:
Kukurydza 100% pochodząca z kontrolowanych upraw ekoligicznych
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Skrobia Kukurydziana BIO 400 g Bio Planet
Skrobia Kukurydziana BIO 400 g Bio Planet
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Tapioka (Skrobia z Manioku) Bezglutenowa BIO 3 kg Horeca
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Tapioka Perełki 150 g Yoga Life
Tapioka to produkt skrobiowy z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Właściwości odżywcze tapioki od dawna doceniają mieszkańcy Ameryki Południowej, skąd pochodzi.
Produkt jest lekkostrawny i pożywny oraz nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczny.
Składniki:
skrobia z manioku, woda
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Tapioka w Dużych Granulkach 400 g Merre
Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Ma neutralny smak i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.
W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (deseru herbacianego).
Składniki:
skrobia z tapioki 98%, substancja konserwująca: dwutlenek siarki (bezwodnik kwasu siarkawego).
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Tapioka w Małych Granulkach 400 g Merre
Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Ma neutralny smak i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.
Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika.
Składniki:
skrobia z tapioki 98%, substancja konserwująca: dwutlenek siarki (bezwodnik kwasu siarkawego).
Dostępność: tymczasowo niedostępny