Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

BIO BIO Gorąca czekolada

Ekologiczna czekolada na gorąco jest idealnym połączeniem naturalnego kakao oraz wysokiej jakości cukru trzcinowego. Surowce wykorzystane do jej produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Większość popularnych produktów powstaje w wyniku połączenia mleka w proszku z niewielką ilością kakao. Ponadto zawierają duże ilości białego cukru, sztucznych aromatów, barwników oraz konserwantów. To jednak tylko substytut dobrej jakości czekolady na gorąco. Produkty ekologiczne zawierają wyłącznie naturalne składniki. Nawet w przypadku smakowych czekolad ekologicznych, w których używane są naturalne aromaty orzechów laskowych, malin czy karmelu.

Czekolada na Gorąco

Czekolada do Picia 50% Kakao FT BIO 425 g Terra Etica

Czekolada do Picia 50% Kakao FT BIO 425 g Terra Etica
Czekolada do Picia 50% Kakao FT BIO 425 g Terra Etica

Składniki:
kakao w proszku* (min. 50%), cukier trzcinowy*.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Opis:
Czekolada o podwyższonej zawartości kakao 50%, intensywna w smaku. Mniej cukru, więcej kakao!
Klasyczna czekolada w proszku zawiera minimum 32% kakao, zaś ta wersja zawiera, aż 50%.

Sposób przygotowania:
Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 - 70°C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

38,95 zł

Czekolada do Picia Cynamonowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Cynamonowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa
Czekolada do Picia Cynamonowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Cynamonowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Składniki:
kakao*, surowy cukier trzcinowy*, cynamon* (1,4%), sól morska, kardamon*
* składniki ekologiczne

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

34,99 zł

szt.

Czekolada do Picia Hot Winter FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Hot Winter FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa
Czekolada do Picia Hot Winter FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Hot Winter FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Składniki:
kakao*, surowy cukier trzcinowy*, sól morska, cynamon*, kwiat muszkatołowy*, goździki*, ziele angielskie*, gałka muszkatołowa*, kardamon*, imbir*, pieprz cayenne*
* składniki ekologiczne

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

36,58 zł

szt.

Czekolada do Picia Mleczny Karmel FT Bezglutenowa BIO 275 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Mleczny Karmel FT Bezglutenowa BIO 275 g Becks Cocoa
Czekolada do Picia Mleczny Karmel FT Bezglutenowa BIO 275 g Becks Cocoa

Czekolada w proszku o smaku mlecznego karmelu.

Składniki:
cukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8% (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

38,16 zł

szt.

Czekolada do Picia Waniliowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Waniliowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa
Czekolada do Picia Waniliowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Czekolada do Picia Waniliowa FT Bezglutenowa BIO 250 g Becks Cocoa

Składniki:
kakao*, surowy cukier trzcinowy*, wanilia*, sól morska
* składniki ekologiczne

Dostępność: tymczasowo niedostępny

Cena:

38,16 zł

Czekolada w Proszku dla Dzieci Fair Trade BIO 300 g BIO Zentrale

Czekolada w Proszku dla Dzieci Fair Trade BIO 300 g BIO Zentrale
Czekolada w Proszku dla Dzieci Fair Trade BIO 300 g BIO Zentrale

Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 100%.

Składniki:
cukier trzcinowy*, kakao w proszku* 37%. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Minimum 35% kakao w proszku.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

30,77 zł

szt.

Keto Gorąca Czekolada BIO 200 g Diet-Food

Keto Gorąca Czekolada BIO 200 g Diet-Food
Keto Gorąca Czekolada BIO 200 g Diet-Food

Opis:
Czujesz że opadasz z sił po całym dniu pracy, potrzebujesz czegoś gorącego by się rozgrzać lub zrelaksować przy kubku swojego ulubionego gorącego napoju. Nic prostszego, sięgnij po gorącą czekoladę od Diet-Food.
Zawiera substancję słodzącą. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

Sposób przygotowania:
4-6 łyżeczek zalać mlekiem lub wodą o temperaturze 90°C, starannie wymieszać, odczekać chwilę i cieszyć się swoim gorącym kubkiem czekolady.

Składniki:
kakao* 33%, substancja słodząca: erytrytol*, napój kokosowy w proszku* (97,5% napój kokosowy w proszku*, 2% maltodekstryna* - nośnik, 0,5% błonnik akacjowy* - emulgator), olej mct w proszku* (średniołańcuchowe trójglicerydy, guma arabska* - substancja zagęszczająca), łuski babki jajowatej w proszku*.
* certyfikowany składnik ekologiczny

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

36,58 zł

szt.

Jak powstaje gorąca czekolada?

Ekologiczna czekolada na gorąco powstaje przede wszystkim z kakao. Surowiec jest dostarczany do Europy w postaci surowych ziaren, które wcześniej zostały poddane fermentacji i suszeniu. Ziarna w takiej formie można zmielić kriogenicznie i otrzymać surowe kakao. Producenci czekolady potrzebują jednak produktu prażonego, który ma dłuższą przydatność do spożycia. Sam proces prażenia pozwala wydobyć z ziarna więcej smaku czekolady. Po jego zakończeniu surowiec jest mielony, w wyniku czego powstaje masa kakaowa. W kolejnym etapie odciska się z niej tłuszcz. Oddzielone masło kakaowe jest chętnie wykorzystywane w przemyśle kosmetycznym i cukierniczym. Pozostała masa kakaowa ma 10-12% tłuszczu (surowiec sprzedawany w USA ma 20-22% tłuszczu). Odtłuszczoną masę kakaową poddaje się alkalizacji, aby uzyskać neutralny poziom pH 7-8. Dzięki temu zyskuje ona ciemniejszy kolor i lepiej rozpuszcza się w cieczy.

Przygotowaną w ten sposób masę kakaową można wykorzystać do produkcji tabliczek czekolady lub BIO czekolady na gorąco w proszku. W tym drugim przypadku suchą masę kakaową przerabia się na proszek i dodaje do niego cukier trzcinowy.

ekologiczna gorąca czekolada

Właściwości czekolady na gorąco

Ekologiczna czekolada na gorąco jest połączeniem kakao z cukrem trzcinowym, dlatego przejmuje prozdrowotne właściwości obu tych składników. Kakao ekologiczne to wartościowe źródło żelaza, magnezu, potasu, cynku, fosforu, miedzi i manganu. Ma pozytywny wpływ na układ nerwowy, pomaga w leczeniu nerwic i depresji. Kakao stymuluje pracę mózgu, poprawiając koncentrację i pamięć. Ponadto bierze udział w produkcji serotoniny, czyli hormonu szczęścia. Ekologiczna czekolada na gorąco zawierająca naturalne kakao dostarcza do organizmu witaminę B1, B2 i B3. Zawiera także duże ilości antyoksydantów, które pomagają walczyć ze złym cholesterolem i chronią przed tworzeniem się skrzepów. Kakao zawarte w czekoladzie ekologicznej pomaga usuwać wolne rodniki, regulować ciśnienie krwi i neutralizować objawy menopauzy. Dzięki zawartości kofeiny działa pobudzająco i wspomaga regenerację organizmu.

Surowy cukier trzcinowy używany do produkcji ekologicznej czekolady na gorąco jest zdrowszą alternatywą dla jego białego i brązowego odpowiednika. Nie zawiera sztucznych dodatków i jest źródłem łatwo przyswajalnej energii. Ponadto w jego składzie znajdują się cenne minerały jak wapń, potas, fluor i selen.

Ekologiczna czekolada na gorąco to idealna alternatywa dla kakao. Wykazuje bardzo podobne właściwości, a jednocześnie podbija smak dodatkiem cukru trzcinowego. Popularną formą podania jest zmieszanie jej z gorącym mlekiem. Ekologiczna czekolada może być także serwowana w formie zimnego napoju. Świetnie sprawdzi się na długie, jesienne wieczory, jak i gorące, letnie dni.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium