Opinie o Nas
do kasy suma: 0,00 zł
Producenci
 

biosklep.com.pl Reviews with ekomi-pl.com

Bez glutenu Chleb bez glutenu

Chleb bezglutenowy jest idealną odpowiedzią na potrzebę eliminacji z diety pieczywa zawierającego gluten. Taki produkt jest bezpieczny dla osób z celiakią, nietolerancją glutenu lub skłonnością do alergii. Chleb bezglutenowy cieszy się dużą popularnością wśród tych, którzy pragną urozmaicić swój plan żywieniowy i ułożyć perfekcyjnie zbilansowaną dietę. Do wypieku pieczywa stosowane są specjalne mieszanki mąk niezawierających glutenu.

Chleb Bezglutenowy

Bajgle z Makiem Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola

Bajgle z Makiem Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola
Bajgle z Makiem Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola

Popularna na całym świecie bułka w kształcie oponki. Miękka i puszysta w środku, a z wierzchu obsypana dużą ilością maku.

Składniki: 
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), mak 7,4 %, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

16,31 zł

szt.

Bajgle z Siemieniem Lnianym Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola

Bajgle z Siemieniem Lnianym Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola
Bajgle z Siemieniem Lnianym Bezglutenowe 190 g (2 x 95 g) Incola

Popularna bułka o charakterystycznym kształcie oponki, posypana z wierzchu chrupiącym siemieniem lnianym. Idealna jako zdrowa propozycja śniadaniowa, uwielbiana na całym świecie.

Składniki: 
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), złote siemię lniane 12,8 %, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

16,31 zł

szt.

Bułki Hamburger ze Złotym Siemieniem Lnianym Bezglutenowe (2x70 g)140 g Incola

Bułki Hamburger ze Złotym Siemieniem Lnianym Bezglutenowe (2x70 g)140 g Incola
Bułki Hamburger ze Złotym Siemieniem Lnianym Bezglutenowe (2x70 g)140 g Incola

Złota bułeczka posypana złotym siemieniem lnianym. Chrupiąca po podgrzaniu, idealna na śniadanie, kolację i do hamburgerów.
2 sztuki w opakowaniu.

Składniki: 
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), złote siemię lniane 6,3 %, olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko JAJA kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,64 zł

szt.

Bułki Kajzerki Bezglutenowe (2 x 60 g) 120 g Incola

Bułki Kajzerki Bezglutenowe (2 x 60 g) 120 g Incola
Bułki Kajzerki Bezglutenowe (2 x 60 g) 120 g Incola

Wyjątkowo miękka, bezglutenowa i bezlaktozowa bułeczka kajzerka, oprószona suto mąką.
2 bułki w opakowaniu.
Produkt nie zawiera pszenicy, soi i mleka.

Składniki: 
woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej rzepakowy, drożdże, syrop winogronowy, białko KURZE (JAJA), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), cukier, aromat.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

12,70 zł

szt.

Chleb Świeży z Ziarnami Krojony Bezglutenowy 350 g Incola

Chleb Świeży z Ziarnami Krojony Bezglutenowy 350 g Incola
Chleb Świeży z Ziarnami Krojony Bezglutenowy 350 g Incola

Chleb bezglutenowy z ziarnami słonecznika, siemienia lnianego, prosa i chia. Opakowanie zawiera ok. 13-14 kromek.
Bez pszenicy, soi ani laktozy.

Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również odgrzewany w tosterze lub piekarniku.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Składniki:
woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana, woda), skrobie (ziemniaczana, tapiokowa), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, jabłkowy, z babki jajowatej), ziarna 5,4 % (siemię lniane, proso, słonecznik, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)), białko KURZE (JAJA), mąka ryżowa, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, melasa trzcinowa, sól, łuska gryki, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat.

Dostępność: duża ilość

Czas wysyłki: do 48 godzin

Cena:

23,79 zł

szt.

Popularne rodzaje chleba bezglutenowego

Duże zróżnicowanie chlebów bezglutenowych wynika nie tylko z faktu zastosowania różnych rodzajów mąki do jego wypieku. W pieczywie bez glutenu można także znaleźć wiele dodatków w postaci ziaren, nasion, orzechów oraz bakalii. Dużo wartości odżywczych mają chleby z mąki gryczanej, które zawierają o wiele więcej wartościowego błonnika oraz białka. Godny spróbowania jest także chleb bezglutenowy z mąki owsianej, a także chleby jaglane oraz kukurydziane. W wersji bezglutenowej występuje także chlebek bananowy bezglutenowy, który cieszy się dużą popularnością przede wszystkim wśród dzieci. Jest on nie tylko bardzo smaczny, ale także naturalnie słodki.

Chleb bezglutenowy może być wypiekany z wielu rodzajów mąk. Mieszanie różnych typów pozwala tworzyć ciekawe kompozycje smakowe. Jeśli chodzi o mąki bezglutenowe najczęściej używane do wypieku chleba warto wymienić jaglaną, gryczaną, ziemniaczaną i ryżową. Co nie ogranicza możliwości wykorzystania innych rodzajów. Jednym z ciekawszych przepisów jest receptura na domowy chleb bezglutenowy z ziemniakami. Smaczne, proste w przyrządzeniu pieczywo, które idealnie nadaje się do pożywnych kanapek. Chleb bezglutenowy jest często wzbogacany ciekawymi przyprawami. Dodatek kminku nadaje pieczywu charakterystyczny smak, a jednocześnie ma pozytywny wpływ na procesy trawienne.

chleb bezglutenowy

Korzyści ze spożywania chlebów bezglutenowych

Wybór chlebów bezglutenowych to nie tylko sposób na urozmaicenie diety, ale także dostarczenie do organizmu cennych składników odżywczych. Pieczywo bezglutenowe to bogate źródło białka, błonnika, witamin oraz antyoksydantów. Chleby bezglutenowe zawierają także cenne dla organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe. Włączenie do diety chlebów wypiekanych z mąk bezglutenowych może pomóc w obniżeniu poziomu złego cholesterolu, stabilizacji poziomu glukozy oraz zapobieganiu rozwojowi cukrzycy. Pieczywo bezglutenowe nie zawiera w składzie cukru, drożdży i środków spulchniających. To w dłuższej perspektywie ma bardzo korzystny wpływ na organizm.

Bezglutenowy chleb nie musi być wyłącznie elementem diety osób chorych na celiakię. Ograniczenie spożycia pieczywa pszennego pozwala urozmaicić dietę i stworzyć zbilansowany plan żywieniowy bogaty w składniki wartościowe dla organizmu człowieka.

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zamów telefoniczne
8:00 - 15:00
727 810 800
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium